ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Ειδικά στοιχήματα Final Four: Το 5.00 του Σλούκα και τα τρίποντα του Κάναν

Ο Κώστας Σλούκας σε αγώνα του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε
Ο Κώστας Σλούκας σε αγώνα του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τα ειδικά στοιχήματα του Final Four.

Το μεγαλύτερο μπασκετικό γεγονός της χρονιάς σε διασυλλογικό επίπεδο στην Ευρώπη είναι παραδοσιακά το Final Four. Φέτος η καρδιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ χτυπάει στο Κάουνας, εκεί όπου θα βρίσκεται και ο Ολυμπιακός.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν πλέον περάσει πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου σε απόδοση 2.60, υποσκελίζοντας την Μπαρτσελόνα, η οποία ακολουθεί στο 3.00. Οι στοιχηματικές εταιρίες τοποθετούν στην τρίτη θέση τη Ρεάλ στο 3.80 και καθαρό αουτσάιντερ την πρωτάρα Μονακό στο 7.50.

Ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει για 12η φορά σε Final Four και πρώτη σε back to back, μετά τη διετία 2012-2013, όταν κατέκτησε το τρόπαιο τόσο στην Κωνσταντινούπολη, όσο και στο Λονδίνο. Πέρυσι, οι Πειραιώτες επέστρεψαν στην κορυφαία τετράδα της Ευρώπης μετά από πενταετή απουσία και φέτος φιλοδοξούν να πανηγυρίσουν τον τέταρτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας τους.

Φυσικά, σε αυτή την προσπάθεια σημαιοφόρος θα είναι ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος γνωρίζει όσο λίγοι την ατμόσφαιρα αυτών των αγώνων. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού θα λάβει μέρος για ένατη φορά σε Final Four. Στις προηγούμενες οκτώ, το ρεκόρ του είναι 6-2 στους ημιτελικούς και 3-3 στους τελικούς. Πέρα από τις δύο κολλητές κατακτήσεις με τους ερυθρόλευκους, ήταν ασφαλώς κομβικός και στη EuroLeague του 2017, όταν ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε, κερδίζοντας τότε στον τελικό τον Ολυμπιακό.

Δικαιωματικά, το βραβείο του MVP της χρονιάς για την ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα ανήκει στον Σάσα Βεζένκοβ, ωστόσο είναι αλήθεια πως στην απαιτητική και επίπονη προημιτελική σειρά με τη Φενέρ, τη μεγάλη διαφορά έκανε ο Σλούκας.

Ο Σλούκι-Λουκ υπέγραψε το κομβικό break του Ολυμπιακού στο Game 3 με 25 πόντους κι ένα τρομερό buzzer beater, που θα μείνει για πάντα στην ιστορία ως μία από τις πιο εικονικές στιγμές της διοργάνωσης. Αν δεν είχε μπει εκείνο το τρίποντο, ίσως αυτή τη στιγμή στη θέση των ερυθρόλευκων να βρίσκονταν οι πρωταθλητές Τουρκίας. Επίσης, ο Σλούκας έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του και στο... τελειωτικό χτύπημα στη Φενέρ, στο Game 5, όπου σημείωσε 22 πόντους.

Ο 33χρονος γκαρντ είχε 14,6 πόντους κατά μέσο όρο στη σειρά με την ομάδα του κόουτς Ιτούδη, όσους ακριβώς και ο Βεζένκοβ, μόνο που Έλληνας άσος αγωνίστηκε κατά μέσο όρο σχεδόν επτά λεπτά λιγότερο. Σούταρε με 69,2% από το δίποντο, με 47,1% από το τρίποντο, ενώ ήταν αλάνθαστος από τη γραμμή της φιλανθρωπίας.

Προγνωστικά EuroLeague

Υπενθυμίζεται, ότι ο Σλούκας είχε κάνει καταπληκτική σειρά στα playoffs και πέρυσι κόντρα στη Μονακό, την αντίπαλο του Ολυμπιακού στον ημιτελικό της Παρασκευής. Είχε 14,8 πόντους έναντι 13,4 του Βεζένκοβ, εκτελώντας με εξωπραγματικά νούμερα: 64,7% από το δίποντο και με 57,9%!

Επίσης, στο περσινό Final Four, Σλούκας και Βεζένκοβ σημείωσαν ακριβώς τους ίδιους πόντους, 25 έκαστος. Μόνο που ο Σάσα είχε μόλις πέντε στον κρίσιμο ημιτελικό με την Εφές, πραγματοποιώντας εκεί τη χειρότερή του εμφάνιση μέσα στη σεζόν.

Είναι προφανές, πως ο Ολυμπιακός για να μπορέσει να περάσει αρχικά τη Μονακό και εν συνεχεία να διεκδικήσει τον τίτλο, θα χρειαστεί ένα σπέσιαλ διήμερο και από τους δύο σούπερ σταρ του. Ο Βεζένκοβ το... χρωστάει από πέρυσι, ο Σλούκας είναι σχεδόν δεδομένο πως θα το προσφέρει, καθώς όπως προείπαμε η εμπειρία του σε αυτό το επίπεδο είναι αδιαμφισβήτητη.

Σε αυτή τη λογική, το ενδεχόμενο να αναδειχθεί MVP του Final Four ο Σλούκας, σε περίπτωση που κατακτήσει το τρόπαιο ο Ολυμπιακός, είναι value, αφού προσφέρεται σε τιμές πενταπλασιασμού!

Από εκεί και πέρα, έχει ενδιαφέρον το 3.75 του Αϊζάια Κάναν για να είναι ο παίκτης του Ολυμπιακού με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στα δύο παιχνίδια στη Zalgirio Arena. Πρώτο φαβορί είναι ο Βεζένκοβ, όμως οι αποδόσεις (1.40) για τον Βούλγαρο άσο, αναμενόμενα παίζουν αρκετά χαμηλά.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για τον Κάναν τα ματς στο Final Four θα είναι τα τελευταία που θα δώσει με τη φανέλα του Ολυμπιακού φέτος, δεδομένου ότι ο κόουτς Μπαρτζώκας επέλεξε να μην τον συμπεριλάβει στην εξάδα των ξένων για τα playoffs της Basket League.

Άρα, ο Αμερικανός γκαρντ γνωρίζει εκ των προτέρων ότι η... στιγμή του πρέπει να είναι στο Κάουνας. Στη σειρά με τη Φενέρ, ο Κάναν είχε τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα για τον Ολυμπιακό με 10/18, σούταρε δηλαδή με 55,6%! Τα έξι από αυτά, τα έβαλε στο Game 1, ωστόσο αυτός είναι ο Κάναν. Αν ζεστάνει το χέρι του μπορεί να σε... σκοτώσει από την περιφέρεια. Παρότι λοιπόν έβαλε μόλις τέσσερα τρίποντα στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια, κανείς άλλος συμπαίκτης του δεν τον ξεπέρασε. Ο Σλούκας είχε 8/17, ο ΜακΚίσικ 8/16 και ο Βεζένκοβ 7/24, με την άμυνα βέβαια της Φενέρ προσαρμοσμένη πάνω του.

Μεγάλο το 4.50 του Ταβάρες

Από τις άλλες φιναλίστ, αξίζει το 4.50 του Βάλτερ Ταβάρες να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της Ρεάλ στο Final Four. Οι μπουκ δίνουν πρώτο φαβορί τον Τζάναν Μούσα στο 1.40 και δεύτερο τον Μάριο Χεζόνια στο 3.00.

Στη συναρπαστική σειρά με την Παρτίζαν, όπου η Ρεάλ έγινε η πρώτη ομάδα στα χρονικά, που προκρίνεται από 2-0 κάτω, ο 31χρονος "γίγαντας" ήταν ξεκάθαρα ο παίκτης που άλλαξε τις ισορροπίες. Ο τραυματισμός του στο Game 1 και η απουσία του στο Game 2 έδωσαν το δικαίωμα στους Σέρβους να κάνουν δύο breaks! Με την επιστροφή του όμως, η Ρεάλ απέκτησε άλλη δυναμική. Ο Ταβάρες σημείωσε 17,6 πόντους κατά μέσο όρο στις τρεις νίκες των Μαδριλένων και τους οδήγησε σε μία επική ανατροπή.

Είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό, ότι ο Ταβάρες έβαλε 65 πόντους συνολικά στη σειρά, χωρίς να παίξει καθόλου στο Game 2, έναν μόνο λιγότερο από τον Τζάναν Μούσα, που αγωνίστηκε και στα πέντε ματς των δεκάκις πρωταθλητών Ευρώπης.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • MVP του Final Four: Κώστας Σλούκας (απόδοση 5.00)
  • Περισσότερα εύστοχα τρίποντα Ολυμπιακού στο Final Four: Αϊζάια Κάναν (απόδοση 3.75)
  • Πρώτος σκόρερ της Ρεάλ στο Final Four: Βάλτερ Ταβάρες (απόδοση 4.50)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ