DAILY BET

Daily Bet: Must win για τη Θέλτα

Οι παίκτες της Θέλτα πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στην Ατλέτικο για τη La Liga
Οι παίκτες της Θέλτα πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στην Ατλέτικο για τη La Liga © 2021 JOSE BRETON / AP IMAGES

Οι ομάδες επιστρέφουν στις εγχώριες υποχρεώσεις τους και ο Τσάρλυ κάνει δύο στοιχηματικές επιλογές από τα ματς της Παρασκευής (17/09).

Η περσινή μεταμόρφωση της Θέλτα από την ημέρα, που ανέλαβε ο Κουδέτ, δημιούργησε προσδοκίες για τη φετινή σεζόν. Το ξεκίνημα όμως, δεν ήταν το αναμενόμενο. Στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια η Θέλτα, έχει πάρει μόλις μία ισοπαλία. Ήττα με 1-2 εντός από την Ατλέτικο, 0-0 στην Οσασούνα, εντός έδρας ήττα 0-1 από την Μπιλμπάο. Η εικόνα στις πρώτες τρεις αγωνιστικές, δεν θύμιζε με τίποτα, την περσινή ομάδα του Κουδέτ. Δεν υπήρχε επιθετικότητα, οι παίκτες της Θέλτα δεν δημιουργούσαν ευκαιρίες.

Δείγματα της περσινής Θέλτα στο Μπερναμπέου

Την περασμένη Κυριακή (12/9), στο Μπερναμπέου, γνώρισε μία βαριά ήττα με 5-2 από τη Ρεάλ, όμως και το αποτέλεσμα αδικεί την προσπάθεια της Θέλτα και ο Κουδέτ, είδε επιτέλους, την ομάδα του να βγάζει επιθετικότητα. Το αποτέλεσμα βαρύ, η Θέλτα προηγήθηκε δύο φορές, στο Μπερναμπέου όμως το παιχνίδι γύρισε και σχετικά εύκολα, ο Αργεντίνος τεχνικός, όμως είδε για πρώτη φορά φέτος, την ομάδα να βγάζει επιθετικότητα.

Το παιχνίδι με την Κάντιθ είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμο. Η Θέλτα έχει μεγάλη ανάγκη να πάρει την πρώτη της νίκη και ο αντίπαλος φαντάζει ιδανικός. Η Κάντιθ προέρχεται από δύο εντός έδρας ήττες. Ανατροπή σοκ στο 2-3 με την Οσασούνα, όπου δέχτηκε γκολ στις καθυστερήσεις, σε παιχνίδι με xg 1,36-2,28. Εύκολη ήττα από την Σοσιεδάδ με 0-2 xg 0,61-2,37. Έχει καλή παράδοση η Θέλτα με την Κάντιθ, την έχει κερδίσει τις 13 από τις 17 φορές που την έχει υποδεχτεί, πέρυσι την νίκησε με 4-0. Ο άσος στο όριο του 1,60.

Προπονητής και επιθετική τριάδα υψηλού επιπέδου

Το Στρασβούργο έχει την φιλοδοξία να ανέβει σταδιακά επίπεδο. Η διοίκηση έκανε στον 40 χρόνο, τεχνικό Στεφάν, συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Ο Στεφάν είχε μία πετυχημένη συνεργασία με την Ρεν, κατέκτησε μαζί της κύπελλο, την έφερε στους 16 του Europa League, που είναι η καλύτερη πορεία της ιστορίας της, την έβαλε για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League. Θεωρείται ένας ανερχόμενος προπονητής και το Στρασβούργο, φιλοδοξεί να ανέβει μαζί του. Διαθέτει μία επιθετική τριάδα, υψηλού επιπέδου για τα δεδομένα του Σαμπιονά. Γκαμεϊρο, Ντιαλό, Αζόργκ.

Το ξεκίνημα πάντως δεν είναι ανάλογο των φετινών προσδοκιών, τέσσερις βαθμοί σε πέντε παιχνίδια. Ο Στεφάν δήλωσε πως όλοι γνωρίζουν την κρισιμότητα του σημερινού αγώνα. Φέτος στο Στροασβούργο υπάρχει απαίτηση για ένα βήμα παραπάνω, ένα καλό πλασάρισμα στην μέση του βαθμολογικού πίνακα. Είναι δεδομένο άλλωστε, πως το ρόστερ είναι ανώτερο από τις ομάδες που παίζουν για την παραμονή στην κατηγορία. Η εικόνα της στο γήπεδο πάντως καλύτερη από ότι δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας. Ξεκίνησε με δύο ήττες, στη συνέχεια η βελτίωση είναι φανερή. Στην εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Τρουά, τα xg ήταν 2,95-1,15, έχοντας και ακυρωθέν τέρμα. Με την αξιόλογη Μπρέστ ήρθε καθαρή νίκη με 3-1 xg, 1,23-0,59.

Στην επιστροφή στην δράση, έδειξε πως συνεχίζει να πατάει καλά, έχασε 3-1 από την Λιόν, σε ένα παιχνίδι που το αποτέλεσμα είναι πλασματικό, τα xg υπέρ του Στρασβούργου 1,70-2,04. Έμεινε πίσω στο σκορ από ένα εκπληκτικό χτύπημα του Ντεμπελέ και το 2-0 ήρθε κόντρα στην ροή του αγώνα. Η Μετς δεν πατάει καλά. Εντελώς ασύνδετη έχασε με 0-2 εντός έδρας από την Τρουά και βρίσκεται στην 18η θέση, χωρίς νίκης. Ο Αντονετί, όπως συνηθίζει στα εκτός έδρας, θα παίξει για τον βαθμό, θα μείνει σε χαμηλά μέτρα και το Στρασβούργο, έχει τους φορ, για να αξιοποιήσει την πίεση που δεδομένα θα ασκήσει. Στο 1,90 ο άσος στο μέσο όρο των εταιριών.

22.00 Θέλτα-Κάντιθ 1

22.00 Στρασβούργο-Μετς 1

TAGS DAILY BET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ