BWIN BET

Σπανούλης: Ο Legend που φόρεσε γραβάτα!

Σπανούλης: Ο Legend που φόρεσε γραβάτα!

Η bwin βράβευσε στο ΣΕΦ, σε κλίμα αποθέωσης τον Βασίλη Σπανούλη, για την κληρονομιά που άφησε στον αθλητισμό.

Σπανούλης για τρεις και... γράφει ιστορία! Το βράδυ της 2ας Ιανουαρίου 2020 κόντρα στη Φενερμπαχτσέ ο Σπανούλης πέτυχε ένα μοναδικό τρίποντο, ένα διαφορετικό από τ’ άλλα. Δεν ήταν σουτ νίκης, ήταν τρίποντο αποθέωσης, θαυμασμού.

Ο V-Span έγινε o κορυφαίος σκόρερ (4455 πόντοι) στην ιστορία της EuroLeague έγραψε ακόμη ένα, το σπουδαιότερο, milestone της μυθικής του καριέρας. H bwin, Επίσημος Εθνικός Χορηγός της διοργάνωσης ήταν εκεί, στις μεγάλες του στιγμές.

Ως Μεγάλος Χορηγός του Ολυμπιακού βρέθηκε δίπλα στο «αντίο» του από τα γήπεδα, αλλά και με την ονοματοδοσία του Περιστερίου bwin τον συνοδεύει στο νέο του ξεκίνημα ως προπονητής.

Δείτε το video με τη βράβευση ενός εκ των κορυφαίων παικτών που είδαμε στα ευρωπαϊκά γήπεδα:

Η αρχή και το legacy

Στις 31 Οκτωβρίου του 2005 ο Σπανούλης αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη EuroLeague απέναντι στην (τότε) Ulker, νυν Φενερμπαχτσέ μετρώντας 8 πόντους με 3/6 δίποντα, 2/2 βολές, 7 ασίστ σε 29 λεπτά συμμετοχής.

Ήταν η αρχή μιας μυθικής καριέρας, μιας σταδιοδρομίας γεμάτη τίτλους, μεγάλα σουτ, πανηγυρισμούς. Το τέλος της είχε δάκρυα, απογοήτευση, αλλά και παγκόσμια υπόκλιση για το «φαινόμενο» του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Άφησε τη δική του κληρονομιά, μα περισσότερο έβαλε στον δρόμο του αθλητισμού πολλά, πάρα πολλά παιδιά. Αυτό που τον ενδιέφερε πάντα ήταν να μπαίνει στο γήπεδο και να χαίρεται το παιχνίδι, χωρίς εκπτώσεις, ενοχές και δεύτερες σκέψεις.

Η νοοτροπία του και η… μετάβαση

Πάντα ευλογημένος, έκανε αυτό που λάτρευε, έδινε ό,τι μπορούσε και ό,τι του έβγαινε σε κάθε παράσταση. Δεν ασχολήθηκε με το ανελέητο κυνηγητό των ρεκόρ, για να μην αποπροσανατολιστεί.

«Ζω και απολαμβάνω κάθε στιγμή, δεν με νοιάζουν τα ρεκόρ και οι φανφάρες και δεν μπαίνω στο τριπάκι να αγχώνομαι σκεπτόμενος το πότε θα σταματήσει», τόνιζε ο ίδιος καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, η οποία ολοκληρώθηκε με τρεις ευρωπαϊκές κούπες, ισάριθμα βραβεία EuroLeague Final Four MVP, ενώ άλλες δύο φορές ήταν φιναλίστ.

Ο Σπανούλης ζει και αναπνέει για το μπάσκετ. H ζωή του δεν θα μπορούσε να είναι μακριά από αυτή, το παρκέ είναι το δεύτερό του σπίτι και η μετάβαση από το… σορτσάκι στο κοστούμι μόνο δύσκολη δεν είναι για τον ίδιο.

Ο κορυφαίος σκόρερ της EuroLeague έγινε κόουτς στο Περιστέρι bwin και η φιλοδοξία, το ήθος και η εργατικότητά του είναι σύμμαχοι για μια λαμπρή καριέρα. Άλλωστε, ουδέποτε έκανε εκπτώσεις στην ενέργεια με την οποία προπονούταν και αγωνιζόταν.

Η επιστροφή του «Μπίλι»

Το απόγευμα της Κυριακής ήταν… παράξενο. Ο χώρος γνώριμος, ζεστός, φιλόξενος, το όνομά του γι’ ακόμα μία φορά στα χείλη των οπαδών. Τα χαμόγελα των παικτών ήταν εκεί για να τον υποδεχθούν. Αυτή τη φορά όμως ο πάγκος ήταν διαφορετικός, είχε απέναντί του, τον Παπανικολάου, τον Σλούκα, τον Βεζένκοφ, τον Λαρεντζάκη, τον ΜακΚίσικ, τον Λούντζη.

Όλοι τον αγκάλιασαν, όλοι όμως ήθελαν να τον νικήσουν. Αυτό είναι το μπάσκετ, αυτό λατρεύει και ο ambassador του κορυφαίου στοιχηματικού brand!

Ο Βασίλης Σπανούλης, πρεσβευτής της bwin του προγράμματος, «Τα γήπεδα επιστρέφουν στην κοινωνία», βρέθηκε στο ΣΕΦ, εκεί όπου λατρεύτηκε όσο λίγοι, ανταπέδωσε το χειροκρότημα ευγνωμοσύνης, άφησε για λίγο την ατμόσφαιρα να τον «ταξιδέψει» και επικεντρώθηκε στο νέο του ρόλο. Αντίπαλος του Ολυμπιακού για 40 λεπτά, συνδεδεμένος συναισθηματικά για μια ζωή με τον σύλλογο του Πειραιά.

Σπανούλης: Ο Legend που φόρεσε γραβάτα!
Η στιγμή της βράβευσης του Βασίλη Σπανούλη από τη Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της bwin Greece, Ιωάννα Μπερίου

Η στιγμή της βράβευσης

Πριν το… ιστορικό τζάμπολ, η Ιωάννα Μπερίου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της bwin Greece βράβευσε τον κορυφαίο σκόρερ της EuroLeague, τον αθλητή που πήγε το μπάσκετ ένα βήμα πιο πέρα με το ήθος, το ταλέντο και το πάθος του. «Ως bwin, θέλουμε να συγχαρούμε τον Βασίλη Σπανούλη, μέσω της βράβευσης, για την σπουδαία καριέρα του εντός των παρκέ. Αλλά δεν είναι μόνο οι αριθμοί ή τα επιτεύγματα που αποδεικνύουν το μεγαλείο του.

Ο Βασίλης Σπανούλης εκτός από μύθο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και legend της EuroLeague, αποτελεί πρότυπο, ώστε να ακολουθήσουν τα νέα παιδιά τον δρόμο του αθλητισμού. Στοιχείο πολύ σημαντικό, καθώς συνάδει με τη φιλοσοφία της bwin. Ο Βασίλης Σπανούλης, είναι πρεσβευτής του προγράμματος “Τα γήπεδα επιστρέφουν στην κοινωνία”, στην προσπάθεια που καταβάλει η bwin, να δώσει πρόσβαση στον αθλητισμό σε κάθε παιδί της χώρας», δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε για το βραβείο που παρέλαβε: «Ευχαριστώ θερμά την bwin για την τιμή που μου έκανε να με βραβεύσει σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι όπως ήταν η επιστροφή μου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ambassador μιας τόσο μεγάλης εταιρίας, η οποία με τις αθλητικές και κοινωνικές της δράσεις βοηθά εκατοντάδες παιδιά να αγαπήσουν το μπάσκετ.

Για μένα το βραβείο του πρώτου σκόρερ της EuroLeague για το οποίο με τίμησε η bwin θα είναι πολύ «μικρό», αν μέσα στα γήπεδα που έχουμε ανακατασκευάσει και εγκαινιάσει, μεγαλώσει μια νέα γενιά παίζοντας μπάσκετ και προσπαθώντας να κάνει καριέρα ανάλογη με τη δική μου και γιατί όχι και καλύτερη».

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ