ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Υπουργός εξωτερικών ΗΠΑ για Τισμανούσκαγια: "Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές»

Η Κριστίνα Τσιμανούσκαγια
Η Κριστίνα Τσιμανούσκαγια 2019 ALASTAIR GRANT/ AP PHOTO

Θέση στην υπόθεση της Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια πήρε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, καταδικάζοντας τις ενέργειες της Λευκορωσίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, καταδίκασε την προσπάθεια της Λευκορωσίας να στείλει πίσω στη χώρα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, την αθλήτρια του στίβου Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια, παρά τη θέλησή της, κάνοντας λόγο για απίστευτη «διακρατική καταστολή».

«Το καθεστώς του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο προσπάθησε να διαπράξει μια άλλη διακρατική καταστολή: Προσπάθησε να εξαναγκάσει την Ολυμπιονίκη Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια να αποχωρήσει, επειδή θέλησε να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη της» έγραψε ο Μπλίνκεν στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter και πρόσθεσε:

«Τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν το Ολυμπιακό πνεύμα, είναι προσβολή των βασικών δικαιωμάτων και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές». Η Τσιμανούσκαγια, που ζήτησε καταφύγιο στην πολωνική πρεσβεία τη Δευτέρα (02/08), καθώς αρνήθηκε να επιστρέψει στη Λευκορωσία, θα ταξιδέψει στην Πολωνία την Τετάρτη (04/08), όπως ανακοίνωσε μια ομάδα υποστηρικτών της, καθώς η Βαρσοβία της πρόσφερε ανθρωπιστική βίζα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ