ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Υπουργός Αθλητισμού Γαλλίας: "Η τρομοκρατική απειλή υπάρχει, όμως δεν θέτει σε απειλή την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στον Σηκουάνα"

Υπουργός Αθλητισμού Γαλλίας: "Η τρομοκρατική απειλή υπάρχει, όμως δεν θέτει σε απειλή την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στον Σηκουάνα"
Ο νέος στολισμός στο Παρίσι για τους Ολυμπιακός Αγώνες του 2024 @2023 AP IMAGES/THOMAS PADILLA

Με κάτι λιγότερο από οκτώ μήνες να απομένουν για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, οι προετοιμασίες στο Παρίσι είναι πυρετώδεις, με την υπουργό Αθλητισμού της Γαλλίας, Αμελί Καστερά, να διαβεβαιώνει ότι η τρομοκρατική απειλή δεν θέτει υπό αμφισβήτηση την τελετή έναρξης στον Σηκουάνα.

Συνέντευξη στο γαλλικό δίκτυο France Inter παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας (04/12) η υπουργός Αθλητισμού και Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων της Γαλλίας, Αμελί Καστερά, στην οποία ρωτήθηκε για τους φόβους τρομοκρατικών χτυπημάτων κατά την τελετή έναρξης.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο (02/12) σε κεντρική γέφυρα του Παρισιού, δράστης ισλαμικής οργάνωσης σκότωσε έναν Γερμανό τουρίστα με μαχαίρι και τραυμάτισε ακόμα δύο άτομα με σφυρί.

Με τα κρούσματα τρομοκρατικών επιθέσεων να αποτελούν συχνό φαινόμενο στη Γαλλία, η Καστερά δήλωσε ότι "η τρομοκρατική απειλή υπάρχει, ωστόσο δεν είναι καινούργιο και δεν αφορά ούτε τη Γαλλία, ούτε τους Αγώνες μόνο".

Στη συνέχεια, αφού διαβεβαίωσε ότι παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να μειωθούν παρόμοια συμβάντα, τόνισε ότι" δεν υπάρχει σχέδιο Β, αλλά σχέδιο Α στο οποίο υπάρχουν πολλά σχέδια".

Κλείνοντας, επισήμανε για ακόμα μια φορά ότι η γαλλική αστυνομία "έχει την ικανότητα να εξασφαλίσει την εκδήλωση", ενώ δεν παρέλειψε να απορρίψει οποιοδήποτε ενδεχόμενο δεν περιλαμβάνει την πραγματοποίηση της τελετής έναρξης στα τέλη Ιουλίου στον Σηκουάνα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ