Χαλαρά 9.85 ο Μπολτ

Την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο στα 100μ. πραγματοποίησε ο Γιουσέιν Μπολτ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Ο αθεόφοβος Μπόχνταν Μπονταρένκο επιχείρησε άλμα στα 2,47μ. στο ύψος!
Ακριβώς στην πρώτη επέτειο από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το Λονδίνο υποδέχθηκε τους κορυφαίους αθλητές στίβου στον κόσμο.
Στους πρώτες αγώνες στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο το κοινό παρακολούθησε την παράσταση του Γιουσέιν Μπολτ. Και έπρεπε να πήραν μια ιδέα πως ο Τζαμαϊκανός είχε ετοιμάσει… μεγάλα πράγματα, καθώς έκανε την εμφάνιση του επάνω σε έναν κινητήρα από τζετ.
Ο Μπολτ πραγματοποίησε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στα 100 μέτρα με 9.85 δευτερόλεπτα. Ο Αμερικανός Μάικλ Ρότζερς ήταν δεύτερος με 9.98 και τρίτος ο πρώην πλέον ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο, Νέστα Κάρτερ με 9.99.
Νωρίτερα, στο ύψος ο Ουκρανός Μπόχνταν Μπονταρένκο ξεπέρασε τα 2,38μ. Ο αθεόφοβος ανέβασε στη συνέχεια τον πήχη στα 2,47μ.! Το Diamond League συνεχίζεται το Σάββατο (27/7).