ΣΤΙΒΟΣ

Τζέκος: "Έχουμε πατώσει"

Τζέκος: "Έχουμε πατώσει"
τζεκος

Τις απόψεις του πάνω στο ντόπινγκ εξέφρασε ο Χρήστος Τζέκος στο περιοδικό ΒΗMagazino

Ο πρώην προπονητής του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου αναφέρθηκε στην επιδημία που έχει ξεσπάσει παγκοσμίως με τις υποθέσεις ντόπινγκ ενώ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση που είχε από κάποιους ανθρώπους.
Σε ερώτηση για το ότι κάποτε είχε δηλώσει ότι ντοπαρισμένος είναι όποιος βρίσκεται θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ και αν ακόμα το πιστεύει, απάντησε: "Εξακολουθώ να το πιστεύω. Μπορεί να κατηγορηθεί κάποιος ως ντοπαρισμένος αν δεν τον έχεις πιάσει; Έτσι είναι ο αθλητισμός: έχει κανόνες. Αν είσαι στα όρια αυτών, δεν έχεις πρόβλημα. Όταν κάποιος τρέχει γρήγορα σημαίνει ότι είναι ντοπαρισμένος; Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο Κώστας ήταν ένα τεράστιο ταλέντο που ήταν ανεκμετάλλευτο. η Κατερίνα έτρεχε από το 1994. Δεν φτιάχνονται έτσι οι αθλητές, είναι κακό να το περνάμε αυτό το μήνυμα στη νεολαία. Ξέρεις τι φαντάζονται όλοι; Θα πάρω τρία χάπια και αύριο το πρωί θα είμαι αθληταράς. Γι' αυτό έχουμε πατώσει."

Η επόμενη ερώτηση που του τέθηκε είχε να κάνει με το τι πρέπει να γίνει για να καθαρίσει ο χώρος, με τον Τζέκο να επισημαίνει: "Αυτή τη στιγμή εκτιμώ ότι το αντιντόπινγκ κινείται με την ίδια ταχύτητα που έχει και το ντόπινγκ, ίσως και μεγαλύτερη. Δεν υπάρχουν πλέον φάρμακα που δεν είναι στη λίστα των απαγορευμένων. Υπάρχουν στη λίστα φάρμακα αστεία, που είναι για τον πόνο. Θυμάμαι μια διαμάχη που είχα μια ημέρα με την Κατερίνα. Είχε πάει σε ένα μίτινγκ και της είχαν δώσει ένα σπρέι για τη μύτη. Τι άκουσε εκείνη την ημέρα... Την έστειλα να πάρει ειδικό χαρτί από τον γιατρό όπου ανελάμβανε εκείνος την ευθύνη. Φαντάζεσαι το επόμενο πρωί να ξυπνάγαμε και να της είχαν βρει τίποτε; Τι θα λέγανε μετά;"

Τέλος, κλήθηκε να απαντήσει αν θα επιστρέψει μετά το τέλος της τιμωρίας του: "Δεν είναι σίγουρο. Είμαι από τους λίγους που έχουν δεχθεί τέτοια ανηλεή επίθεση. Σε κάποιους ίσως οι επιτυχίες δεν αρέσουν, τις χρεώνουν και τις φαντάζονται με διαφορετικό τρόπο. Τα όνειρά μου τα έχω εκπληρώσει, έκανα αυτά που είχα να κάνω. Έχω από πίσω μου κάποιους ανθρώπους, μια οικογένεια. Δεν ξέρω αν τη δικιά μου την "τρέλα" θα πρέπει να την πληρώνουν και κάποιοι άλλοι."




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ