ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Το παράδοξο της νίκης Τεντόγλου: Κέρδισε χάρη στο 8.19, παρότι έκανε 8.22

Miltiadis Tentoglou, of Greece, makes an attempt in the men's long jump during the World Athletics Indoor Championships at the Emirates Arena in Glasgow, Scotland, Saturday, March 2, 2024. (AP Photo/Bernat Armangue)
Ο Μίλτος Τεντόγλου @ BERNAT ARMANGUE / AP IMAGES

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, χάρη στις καλύτερες επιδόσεις που έκανε στα δεύτερα άλματα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο Μίδας στο άλμα εις μήκος και το απέδειξε για άλλη μια φορά στη Γλασκώβη. Ο 25χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής πήδηξε στην πρώτη του προσπάθεια στα 8.22 μέτρα, όσο και ο Ματέο Φουρλάνι.

Από τη στιγμή που οι δύο άλτες δεν έκαναν στη συνέχεια του αγώνα καλύτερη επίδοση, κριτήριο για το χρυσό μετάλλιο ήταν πλέον το δεύτερο καλύτερο άλμα. Για μερικά λεπτά αυτός ήταν ο Φουρλάνι, που έκανε 8.10 μέτρα στην 4η προσπάθειά του, αλλά ο Τεντόγλου απάντησε άμεσα με 8.15 μέτρα και πήρε ξανά την πρώτη θέση, την οποία κράτησε μέχρι το φινάλε.

Στο φινάλε μάλιστα, έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση, μετά το άκυρο άλμα του Ιταλού στο 6ο άλμα του, ο Τεντόγλου έκανε 8.19 μέτρα, το οποίο ήταν και η δεύτερη καλύτερη επίδοση.

Δείτε το πρώτο άλμα του Τεντόγλου στα 8.22 μέτρα:

Δείτε το τέταρτο άλμα του Τεντόγλου στα 8.15 μέτρα που του εξασφάλισε την νίκη:

Δείτε και το έκτο άλμα του Τεντόγλου στα 8.19 μέτρα όταν όλα είχαν κριθεί:

TAGS ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ