ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Ανίκητος ο Τεντόγλου: Ξανά Παγκόσμιος Πρωταθλητής στον κλειστό στίβο

Ανίκητος ο Τεντόγλου: Ξανά Παγκόσμιος Πρωταθλητής στον κλειστό στίβο
24MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Μίλτος Τεντόγλου το έκανε ξανά και στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στη Γλασκόβη, φτάνοντας τα 10 μετάλλια.

Ο τίτλος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή ξανά στον Μίλτο Τεντόγλου. Λίγο πριν κλείσει τα 26 του χρόνια ο Έλληνας πρωταθλητής υπερασπίστηκε τον τίτλο του στη Γλασκόβη και μετά το Βελιγράδι το 2022 φόρεσε ξανά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου, με το άλμα του να φτάνει στα 8.22 μέτρα.

Ο Τεντόγλου, που πήγε στη Γλασκόβη με τη 2η καλύτερη επίδοση του κόσμου (8.26), έστειλε μήνυμα από νωρίς στον τελικό, πηδώντας στα 8.22 μέτρα στο πρώτο του άλμα και κάνοντας βήμα για το βάθρο.

Στο δεύτερο πήδηξε στα 7,94, ενώ η τρίτη του προσπάθεια ήταν άκυρη. Μέχρι εκείνη τη στιγμή Τεντόγλου και Φουρλάνι ισοβαθμούσαν με 8,22μ, όμως ο Έλληνας πρωταθλητής είχε το πάνω χέρι, λόγω δεύτερου καλύτερου άλματος.

Στην 4η όμως προσπάθεια, ο 19χρονος Ιταλός πήδηξε στα 8.10μ και πέρασε προσωρινά στην πρώτη θέση. Ωστόσο, ο Τεντόγλου απάντησε άμεσα με 8.15μ. και πάτησε ξανά κορυφή.

Το άλμα του Ιταλού στην έκτη προσπάθεια ήταν άκυρο, με τον Τεντόγλου να κατακτά το χρυσό μετάλλιο. Η έκτη προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή ήταν στα 8.19μ., επιβεβαιώνοντας σε ακόμη ένα μεγάλο ραντεβού τη σταθερότητά του και ότι πρακτικά είναι ανίκητος.

Με τους δύο αθλητές λοιπόν να έχουν πηδήξει 8.22μ από την πρώτη τους προσπάθεια, η πρώτη θέση κρίθηκε στο δεύτερο καλύτερο άλμα, με τον Τεντόγλου να έχει 8.19.

Κάπως έτσι, ο Τεντόγλου μπήκε στο κλειστό club των αθλητών που έχουν κερδίσει τουλάχιστον δύο φορές το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο άλμα σε μήκος. Δίπλα δηλαδή στους Λάρι Μάιρικς (1987 και 1989), Μάουρο Βινίσιους ντα Σίλβα (2012, 2014) και του θρυλικού Ιβάν Πεντρόσο, ο οποίος κατάφερε να νικήσει σε αυτή τη διοργάνωση πέντε συνεχόμενες φορές (1993, 1995, 1997, 1999, 2001). Ο Τεντόγλου έφτασε έτσι τα 10 μετάλλια (τα εννιά χρυσά) σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανοιχτού και κλειστού στίβου, στην κατηγορία των ανδρών, ενώ έχει και μία πρωτιά σε Diamond League.

TAGS ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ