ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Το απόλυτο σοκ: Σκοτώθηκαν ο ρέκορντμαν του Μαραθωνίου, Κέλβιν Κίπτουμ κι ο προπονητής του σε τροχαίο στην Κένυα

Το απόλυτο σοκ: Σκοτώθηκαν ο ρέκορντμαν του Μαραθωνίου, Κέλβιν Κίπτουμ κι ο προπονητής του σε τροχαίο στην Κένυα
AP PHOTO/ALBERTO PEZZALI

Βαρύ πένθος στον παγκόσμιο αθλητισμό, για τον θάνατο του κατόχου του παγκόσμιου ρεκόρ μαραθωνίου, Κέλβιν Κίπτουμ, που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στην Κένυα μαζί με τον προπονητή του.

Το απόλυτο σοκ... Λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο παγκόσμιος αθλητισμός θρηνεί για τον θάνατο του Κέλβιν Κίπτουμ, του δρομέα που κρατάει το παγκόσμιο ρεκόρ μαραθωνίου από τον Οκτώβριο του 2023 χάρη στο 02:00:35 που έγραψε στο Σικάγο και κατόχου των τριών από τις επτά κορυφαίες επιδόσεις όλων των εποχών.

Ο Κίπτουμ, γεννημένος τον Δεκέμβριο του 1999 στο Τσεπσάμο της Κένυας, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Κάπταγκατ της πατρίδας του, ενώ την τελευταία του πνοή άφησε στο σημείο και ο προπονητής του, Ζερβέ Χακιζιμάνα, ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε σε νεαρή ηλικία και τον εξέλιξε σε πρωταθλητή.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο Κίπτουμ έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, το οποίο πρώτα προσέκρουσε σε δέντρο και στη συνέχεια κατέληξε σε χαντάκι σε μία πολύ απαιτητική ορεινή διαδρομή στην οποία έχουν σκοτωθεί δεκάδες άνθρωποι. Μία ακόμη επιβάτης του οχήματος διακομίσθηκε σε νοσοκομείο.

Ο Κίπτουμ ήταν, εκτός από κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, ο τρίτος άνθρωπος που έσπασε το φράγμα των δύο ωρών και δύο λεπτών και ο πρώτος που κατέβηκε κάτω από τις δύο ώρες και το ένα λεπτό, στον αγώνα που έγινε πριν από μερικούς μήνες στο Σικάγο.

Εκτός από μαραθωνίους, ο Κίπτουμ έτρεχε και σε αγώνες 10.000 μέτρων. Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (11/2), λίγες μόλις ημέρες μετά από την επικύρωση του παγκόσμιου ρεκόρ του, αλλά και δύο μήνες πριν από τον μαραθώνιο του Ρότερνταμ στον οποίο είχε στόχο να σπάσει το φράγμα των δύο ωρών.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ