ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Τεντόγλου: "Μετά το πρώτο άλμα νευρίασα, γιατί ήθελα να φανεί cool από την αρχή"

Ο Μίλτος Τεντόγλου με το χρυσό μετάλλιο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι
Ο Μίλτος Τεντόγλου με το χρυσό μετάλλιο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι INTIME

Ο Μίλτος Τεντόγλου παραχώρησε τις πρώτες του δηλώσεις μετά την άφιξή του στην Αθήνα και τον θρίαμβο στο Βελιγράδι, τονίζοντας πως μετά την πρώτη άκυρη προσπάθειά του νευρίασε, καθώς και ότι η σκέψη του ήταν στο ευρωπαϊκό ρεκόρ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου επέστρεψε στην Αθήνα το απόγευμα της Δευτέρας (21/3) με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος, έπειτα από τον θρίαμβο στο Βελιγράδι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Στις πρώτες του δηλώσεις στο Ελ. Βενιζέλος ο κορυφαίος άλτης αποκάλυψε πως το πρώτο του άλμα, το οποίο βγήκε άκυρο για χιλιοστά, τον νευρίασε, εξηγώντας πως θα ήθελε να τα καταφέρει στην πρώτη του προσπάθεια, ώστε να φανεί εύκολο.

"Χαίρομαι πάρα πολύ που κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου., που ήταν να κάνω πανελλήνιο ρεκόρ και να κερδίσω. Το έκανα και με το παραπάνω. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, που ήταν εκεί μαζί μου και δουλέψαμε πολύ σκληρά και σωστά για να το πετύχουμε αυτό τη στιγμή που έπρεπε.

Μετά το πρώτο άλμα κάπως νευρίασα, γιατί ξεκινούσα εγώ πρώτος τον αγώνα από όλους τους 14 αθλητές και είπα πως αυτό ήταν μεγάλη ευκαιρία και θα μπορούσα να τελειώσω τον αγώνα με τη μία. Κι ενώ όντως μπήκα για να τον τελειώσω τον αγώνα, ήταν άκυρο για χιλιοστά και νευρίασα γιατί ήθελα να φανεί cool, επειδή θα ήταν από την αρχή.

Αλλά αφού το έκανα στην αρχή, αυτό σήμαινε πως εννοείται θα μπορούσα να το ξανακάνω και μετά. Είχα άλλες πέντε προσπάθειες, θα το ξαναέκανα. Οπότε το διόρθωσα απευθείας και ήταν η ίδια επίδοση, το ίδιο άλμα.

Η πρώτη μου σκέψη μόλις έκανα αυτό το άλμα ήταν να κάνω κάτι καλύτερο. Πήγα στον προπονητή μου και μού είπε "μπορείς περισσότερο σήμερα, το νιώθω" και του λέω πάμε για ευρωπαϊκό ρεκόρ. Ήταν η πρώτη μου σκέψη, αλλά δεν τα κατάφερα, όμως έκανα μία πάρα πολύ καλή επίδοση".

TAGS ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ