ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Τεντόγλου: Αυτό είναι το πρόγραμμά του για το καλοκαίρι

2023 / 2  (  / EUROKINISSI)
2023 / 2 ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μίλτος Τεντόγλου θα έχει ένα γεμάτο καλοκαίρι με βασικούς στόχους να κρατήσει τα σκήπτρα του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να κατακτήσει την κορυφή στο Παγκόσμιο.

Η προετοιμασία του Μίλτου Τεντόγλου για τη θερινή σεζόν θα ξεκινήσει από το αθλητικό κέντρο “Γκλόρια” στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Ο άλτης του μήκους στον κόσμο με τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι και τους συναθλητές του Ανδρέα Πανταζή και Σπυριδούλα Καρύδη θα αναχωρήσουν στις 10 Απριλίου για την Αττάλεια και θα επιστέψουν στις 24 του ίδιου μήνα.

Ο Πομάσκι είχε επιλέξει το ίδιο κέντρο και το 2019 όπου βρήκε εξαιρετικές εγκαταστάσεις κι ένα πλήρες κέντρο με ότι μπορεί να χρειαστεί ένας αθλητής στη διάρκεια της προετοιμασίας του. Μάλιστα η πρόθεση ήταν να κάνουν προετοιμασία στην ίδια εγκατάσταση και το 2020, ωστόσο η πανδημία του Covid-19 τους άλλαξε τα σχέδια.

Είναι ένα κέντρο που διαθέτει ό,τι μπορεί να χρειαστεί ένας αθλητής υψηλού επιπέδου και δεν αναφέρομαι μόνο στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις. Μετά την Τουρκία θα μείνουμε για λίγο Ελλάδα κι έπειτα θα συνεχίσουμε την προετοιμασία στην Κύπρο“, είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Ο Τεντόγλου θα κάνει τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν στο διεθνές μίτινγκ της Λεμεσού στις 25 Μαΐου κι έπειτα θα επιστρέψει στην Αθήνα για τα αγωνιστεί στις 3 Ιουνίου στο 1ο Piraeus Street Long Jump, που θα διοργανώσει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ο “ασημένιος” παγκόσμιος πρωταθλητής του 2022 έχει ως μεγάλο στόχο της χρονιάς το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, ωστόσο πριν από τη διοργάνωση του Αυγούστου θα συμμετάσχει σε μια σειρά από δυνατούς αγώνες. Ανάμεσα σε αυτές θα είναι τα Diamond League σε Παρίσι (9/6), Όσλο (15/6), Λοζάνη (30/6), το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Σιλέσια (23-25/6) και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Βόλου (8-9/7).

Στη σκέψη του αθλητή και του προπονητή του είναι και η παρουσία μιας διοργάνωσης; στην οποία στο παρελθόν έχουν σημειωθεί φοβερές επιδόσεις. Πρόκειται για το μίτινγκ που γίνεται στη Σεστριέρε της Ιταλίας σε υψόμετρο που φτάνει τα 2.000 μ. και ευνοεί στην επίτευξη σπουδαίων επιδόσεων. “Υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο συγκεκριμένο αγώνα, ωστόσο θεωρώ πως θα πάμε μόνο αν είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ώστε να βγάλει και το πολύ μεγάλο άλμα“, συμπλήρωσε ο Πομάσκι.

Ο Τεντόγλου θα διεκδικήσει φέτος το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή του, στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, και παράλληλα θα επιδιώξει ακόμη μεγαλύτερα άλματα από το ατομικό του 8,60 μέτρα.

Μετά τη διοργάνωση της Βουδαπέστης θα διεκδικήσει το δεύτερο διαμάντι της καριέρας του, στον τελικό της διοργάνωσης που φέτος θα γίνει για πρώτη φορά στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Γιουτζίν στις 16-17 Σεπτεμβρίου.

TAGS ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ