ΣΤΙΒΟΣ

Ταμπέρι: Ο γύψος που κρατούσε ο Ιταλός κρύβει όλο τον αθλητισμό

Ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι
Ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι 2021 CAMERON SPENCER/POOL PHOTO VIA AP

Ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο στο ύψος κρατώντας στο χέρι του τον γύψο που φορούσε στο πόδι του όταν έχασε την τελευταία στιγμή την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Το ημερολόγιο έδειχνε 16 Ιουλίου 2016. Ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι ήταν σε τρομερή κατάσταση και για πολλούς ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο Ιταλός πρωταθλητής του ύψους συμμετείχε στον Diamond League του Μονακό όταν στη δεύτερη προσπάθειά του για να περάσει τα 2,41μ. σκίστηκε το παπούτσι του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Το πόσο σοβαρός ήταν ο τραυματισμός του αποδείχτηκε μερικές ώρες αργότερα. Οι γιατροί του είπαν ότι είχε υποστεί ρήξη του δελτοειδούς συνδέσμου στον αριστερό αστράγαλο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι να χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και ένας γύψος να τον συνοδεύει για αρκετό διάστημα μέχρι να καταφέρει να επανέλθει.

Το μεσημέρι της Κυριακής (01/08) ο Ιταλός μοιράστηκε το χρυσό μετάλλιο στο ύψος μαζί με τον Μπαρσίμ και κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών του είχε μαζί του αυτό που του στέρησε το όνειρο πριν από πέντε χρόνια.

Αναφερόμαστε φυσικά στο γύψο που φορούσε στο αριστερό του πόδι. Μάλιστα, ο Ιταλός είχε γράψει πάνω του "Ο δρόμος προς το Τόκιο".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ταμπέρι είναι ένα τρομερό παράδειγμα του τι σημαίνει αθλητισμός. Για τον Ιταλό οι Ολυμπιακοί Αγώνες έμοιαζαν καταραμένοι.

Στην πρώτη του συμμετοχή στο Λονδίνο όντας ακόμα σε μικρή ηλικία δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Το 2016 όταν έμοιαζε εκ των φαβορί για ένα μετάλλιο τραυματίστηκε λίγες ημέρες πριν τους Αγώνες του Ρίο.

Έκτοτε πέρασε πέντε χρόνια με πολλές ώρες αποθεραπείας και δουλειάς ώστε να καταφέρει να επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν πριν. Τελικά, όχι απλά τα κατάφερε, αλλά πλέον είναι χρυσός Ολυμπιονίκης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ