ΣΤΙΒΟΣ

Συνάντηση Παπούλια-Σεβαστή

Συνάντηση Παπούλια-Σεβαστή
σεβαστης παπουλιας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή

Συγκεκριμένα για θέματα που σχετίζονται με τη διοργάνωση του κλασικού Μαραθωνίου του 2010 και τις παράλληλες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται με αφορμή τα 2.500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα και το παγκόσμιο μήνυμα που αυτή εκπέμπει δια μέσου της ιστορίας μαζί με το κατόρθωμα του οπλίτη που μετέφερε το άγγελμα της νίκης στην Αθήνα.
" Τι καλά νέα μας φέρνετε κ. πρόεδρε από το στίβο;" ήταν η ερώτηση του κ. Παπούλια προς τον κ. Σεβαστή κατά την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε μαζί με τον κ. Βογιατζή στο γραφείο του, για να πάρει το λόγο ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στίβου και να αναφερθεί στο θέμα του Μαραθωνίου που απασχολεί το άθλημα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι γνώστης του στίβου, αλλά και γενικότερα του αθλητισμού, αφού έχει διατελέσει αθλητής αλλά και πρόεδρος αργότερα του ιστορικού σωματείου Εθνικός ΓΣ και φυσικό είναι και μεγάλο ενδιαφέρον να δείχνει για τα προβλήματα που τον απασχολούν και ευαισθησία για την επίλυσή τους.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο ΣΕΓΑΣ έχει αναλάβει παράλληλα με το Μαραθώνιο να διοργανώσει το 2010 στην Αθήνα και το παγκόσμιο συνέδριο της AIMS, της διεθνούς ένωσης Μαραθωνίων δρόμων, που ως κεντρικό θέμα του θα έχει αυτό ακριβώς το παγκόσμιο μήνυμα που προκύπτει από τη μάχη του Μαραθώνα. Αυτός ήταν άλλωστε και ο κύριος λόγος της σημερινής επίσκεψης της αντιπροσωπείας του ΣΕΓΑΣ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θέλησαν να τον ενημερώσουν αφενός για το διεθνές ενδιαφέρον που υπάρχει και αφετέρου για τις προετοιμασίες που ο ΣΕΓΑΣ κάνει ενόψει της επετείου των 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα.

" Το παγκόσμιο κίνημα των διεθνών Μαραθωνίων αλλά και των εκατομμυρίων μαραθωνοδρόμων και δρομέων μεγάλων αποστάσεων, περιμένουν με ενδιαφέρον από τους ελληνικούς φορείς και την ελληνική Πολιτεία να διαμορφώσουν το κεντρικό πλαίσιο των εκδηλώσεων και των εορτασμών αυτού του παγκοσμίου εμβέλειας πολιτισμικού γεγονότος, που άλλαξε τον ρου της ιστορίας και καθόρισε την εξέλιξη του δυτικού πολιτισμού πριν από 2.500 χρόνια", είπε ο κ. Σεβαστής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ εκτός της επίσκεψης στον κ. Παπούλια, θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με αρμόδιους υπουργούς, εκπροσώπους της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και άλλους φορείς, στην προσπάθεια να υπάρξει κεντρικός σχεδιασμός των εκδηλώσεων και των δράσεων που θα καλύπτουν την ιστορική, πολιτισμική και αθλητική πλευρά αυτής της επετείου.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ