ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Η Σακοράφα ζήτησε το κλειστό της Παιανίας και το Κ1 - Κ2 του ΟΑΚΑ για αποκλειστική χρήση

Η πρόεδρος του Σέγας, Σοφία Σακοράφα κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης | 24 Μαΐου
Η πρόεδρος του Σέγας, Σοφία Σακοράφα κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης | 24 Μαΐου EUROKINISSI

Η πρόεδρος του Σέγας, Σοφία Σακοράφα, στο περιθώριο της υπογραφής της σύμβασης για την αντικατάσταση όλων των ταρτάν ζήτησε την αποκλειστική χρήση και παραχώρηση για 49 χρόνια του κλειστού της Παιανίας και του Κ1-Κ2 του ΟΑΚΑ.

Την Τρίτη (24/5) το πρωί υπογράφηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη η προγραμματική σύμβαση για αντικατάτασταση από την Περιφέρεια Αττικής όλων των ταρτάν έπειτα από 20 χρόνια.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης και όταν πήρε το λόγο η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αυγενάκη για όσα έχει κάνει ως σήμερα και ζήτησε για αποκλειστική χρήση του Σέγας τα Κ1 και Κ2 του Ολυμπιακού Σταδίου, όπως ίσχυε παλιά, αλλά και το κλειστό της Παιανίας.

Η πρόεδρος του Σέγας το έκανε αυτό και στη λογική επειδή αναμένεται να κλείσει ο Άγιος Κοσμάς το επόμενο διάστημα και δεν θα υπάρχει χώρος για τους αθλητές.

Χαρακτηριστικά είπε στην ομιλία της:

"Κ. Υφυπουργέ, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για όσα είπατε σήμερα, για όσα έχετε πει όλο αυτό το χρονικό διάστημα και για όσα έχετε υποσχεθεί για το χώρο που λέγεται γενικά αθλητισμός και για όσα έχετε κάνει.

Θέλω να πω κάτι και θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω από την αρχή, ότι οι σημερινές εξαγγελίες, όπως και οι προηγούμενες για την Παιανία που θα είναι το «Σπίτι του κλειστού στίβου» είναι επιτακτικές και βασικές υποχρεώσεις της ίδιας της Πολιτείας. Υποχρεώσεις που έχουν αργήσει πάρα πολύ και δεν είναι δικό σας το φταίξιμο κ. Υφυπουργέ, δεν είναι δική σας η ευθύνη.

Εμείς σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για ό,τι αναλάβατε. Είναι γεγονός ότι φτάσαμε στο μη παρέκει για να αναλάβει η Πολιτεία τις υποχρεώσεις της κάτι που δεν τιμά γενικά το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του και ιδιαίτερα το Υφυπουργείο Αθλητισμού χρόνια τώρα -και όχι τώρα.

Θα τονίσω κ. Αυγενάκη ότι η σημερινή ηγεσία του Υφυπουργείου Αθλητισμού, που ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία, πιστώνεται στα θετικά του Υφυπουργείου και σε εσάς προσωπικά.

Θα ήθελα, όμως, με αυτή την ευκαιρία να δεσμευτούμε και οι δύο, εσείς ως Υπουργός και εγώ ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας, μιας και μου έτυχε αυτή η χαρά και η τιμή, στο εξής -και θα το πω πάρα πολύ συγκεκριμένα και διαπιστωμένα ότι ο στίβος έχει ανάγκη από ανοικτό και κλειστό στίβο.

Ο ΣΕΓΑΣ λοιπόν ζητά κ. Υπουργέ το αυτονόητα από την Πολιτεία, ζητάει το σπίτι του! Το γήπεδο Κ1 έτσι όπως τα θυμόμαστε όλοι και όπως λειτουργούσε το Ολυμπιακό Στάδιο και το Κ2, που είναι οι ξενώνες που φιλοξενούσαν όλους τους αθλητές που ερχόντουσαν για προετοιμασία και το κλειστό προπονητήριο.

Θα ήθελα λοιπόν κ. Υπουργέ να μας τα παραχωρήσετε για τα επόμενα 49 χρόνια για αποκλειστική χρήση στον ΣΕΓΑΣ, ανακαινισμένα πλήρως φυσικά, όπως και το κλειστό της Παιανίας και αυτό το ζητάμε να το χρησιμοποιούμε μόνοι μας.

Ο ΣΕΓΑΣ μπορεί να αναλάβει αφ’ εαυτού τα έξοδα της λειτουργίας και της συντήρησης για όλο αυτό το χρονικό διάστημα με τη δέσμευση να τα παραδώσει στην κατάσταση που τα παρέλαβε στο τέλος του συμβολαίου αυτής της χρονικής περιόδου.

Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε παρόμοια σύμβαση με αυτή που ανακοινώσατε μόλις προχθές και αφορούσε σε Ανώνυμη Αθλητική Εταιρία.

Θεωρώ ότι είναι μεγάλη ευκαιρία μπροστά σε όλους να δώσουμε τα χέρια και αύριο το πρωί να ανακοινώσετε ότι ο Στίβος αποκτά το δικό του «σπίτι» και να είστε βέβαιος ότι ο Στίβος θα σας ευγνωμονεί.

Σας εύχομαι λοιπόν καλή επιτυχία σε όλα τα υπόλοιπα, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για όσα κάνετε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ