ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Στεφανίδη: "Πήραμε ρίσκο με τα κοντάρια, αλλά πιστεύω πως αυτά θα με πάνε πάνω από τα 5μ00"

Η Κατερίνα Στεφανίδη ολοκληρώνοντας την προσπάθειά της στον τελικό του άλματος επί κοντώ
Η Κατερίνα Στεφανίδη ολοκληρώνοντας την προσπάθειά της στον τελικό του άλματος επί κοντώ AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Η Κατερίνα Στεφανίδη εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την τέταρτη θέση που κατέκτησε στον τελικό του επί κοντώ, ενώ αναφέρθηκε στο ρίσκο που πήρε με τα κοντάρια.

Με το χαμόγελο στα χείλη εμφανίστηκε η Κατερίνα Στεφανίδη στη μεικτή ζώνη μετά το φινάλε του τελικού στο επί κοντώ, όπου τερμάτισε στην τέταρτη θέση, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Ολυμπιονίκης μας ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε, στάθηκε στο ρίσκο που πήρε με τα κοντάρια και εξήγησε πως αυτά είναι που μπορεί μακροπρόθεσμα να την οδηγήσουν σε επιδόσεις πάνω από τα 5μ00.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:

"Ήθελα πάρα πολύ να φέρω ακόμη ένα μετάλλιο, φάνηκε από τον τρόπο που αγωνίστηκα. Με την τρίτη τα 4μ50, με την τρίτη τα 4μ70, δεν μπορώ να είμαι απογοητευμένη. Ήρθα με την έκτη καλύτερη επίδοση, βγήκα τέταρτη. Ήμουν η μόνη μεταλλιούχος του '16 που μπήκε στον τελικό. Σήμερα τα θαλάσσωσα, έκανα πολλά τεχνικά λάθη στο τρέξιμό μου. Γι αυτό μείναμε στα χαμηλά κοντάρια από ένα σημείο και μετά, αλλά κουράστηκα από τις συνεχόμενες προσπάθειες. Πραγματικά δεν μπορώ να είμα απογοητευμένη, έδωσα έναν πολύ δύσκολο αγώνα, με τιμά το ότι κατάφερα κι έφτασα στα 4μ80 μετά από τρίτες προσπάθειες σε χαμηλότερρα ύψη.

Στα 4μ50 άλλαξα κοντάρι μετά τις δύο πρώτες προσπάθειες και με άγχωσε αυτή η επιλογή με το χαμηλότερο κοντάρι. Έγιναν λίγο κάποιες επιλογές από τις δοκιμαστικές, βιαστήκαμε με τα κοντάρια. Έτσι όπως ξεκίνησε ο αγώνας, έκανα το καλύτερο που μπορούσα. Έχω ακόμη, είμαι καλά και είμαι έτοιμη για επίδοση πάνω από το πανελλήνιο ρεκόρ. Ίσως η πίεση των μεταλλίων με άγχωσε πάρα πολύ.

Είχε πολλή ζέστη και υγρασία σήμερα. Ο προκριματικός από τον τελικό είναι πολύ διαφορετικός αγώνας. Στον προκριματικό πάμε να μην χάσουμε, στον τελικό πάμε να κερδίσουμε. Είναι άλλη αίσθηση και επιλογές.

Πιστεύω ότι θα μπορούσα να είμαι στα μετάλλια, έκανα αρκετά λάθη. Κι οι τρεις κοπέλες που πήραν μετάλλιο, είχαν πηδήξει καλύτερα από μένα φέτος. Μου έκανε εντύπωση πως η κοπέλα από την Αγγλία έκανε τόσο καλή εμφάνιση γιατί συνήθως δεν πάει καλά στους μεγάλους αγώνες, αλλά της αξίζει το χάλκινο μετάλλιο. Η Σιντόροβα είναι μία από τις καλύτερες επικοντρίστριες όλων των εποχών κι η Ναζότ έκανε πολλές σπουδαίες προσπάθειες φέτος.

Λέμε να πάμε στο Παρίσι. Φέτος κάναμε μια επιλογή με τα κοντάρια κι ίσως αυτό δημιούργησε πρόβλημα. Κάναμε μία επιλογή που ήταν ρίσκο, με πιο μακριά κοντάρια. Ελπίζαμε πως αυτό θα βγει σε καλό για μια επίδοση πάνω από 4μ90. Ίσως σήμερα με τον τρόπο που έτρεχα και τις συνθήκες, ίσως αν είχα τα άλλα κοντάρια, να ήταν καλύτερα. Έχω αρχίσει να εξοικειώνομαι με τα μεγάλα κοντάρια, αυτά είναι που πιστεύω θα με πάνε πάνω από τα 5μ00.

Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο, μου δώσατε πολλή αγάπη. Ελπίζω σύντομα να τελειώσουν οι φωτιές στην Ελλάδα και να σας ξανακάνω περήφανους στο μέλλον".

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ