ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Στίβος: Τέταρτη η Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ, όγδοη η Κυριακοπούλου

Η Κατερίνα Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Η Κατερίνα Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ στο Τόκιο © 2021 MATTHIAS SCHRADER/ ASSOCIATED PRESS

Η Κατερίνα Στεφανίδη κυνήγησε τα όριά της και τερμάτισε στην τέταρτη θέση στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στην όγδοη θέση η Νικόλ Κυριακοπούλου. Χρυσή Ολυμπιονίκης η Κέιτι Ναζότ.

Πέντε χρόνια μετά το χρυσό στο Ρίο, η Κατερίνα Στεφανίδη κυνήγησε μέχρι τέλους ένα δεύτερο σερί μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δεν τα κατάφερε. Κυνήγησε τα όριά της, έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να τα καταφέρει, αλλά δεν μπόρεσε να περάσει τα 4μ85 και τα 4μ90, με αποτέλεσμα να κρατήσει ως κορυφαία δική της προσπάθεια τα 4μ80 και να τερματίσει στην τέταρτη θέση του τελικού στο επί κοντώ.

Από την πλευρά της, η Νικόλ Κυριακοπούλου τερμάτισε στην όγδοη θέση με καλύτερο άλμα στα 4μ50.

Το χρυσό μετάλλιο κατέληξε στην Κέιτι Ναζότ με το επιτυχημένο άλμα (στη δεύτερη προσπάθειά της) που έκανε στα 4μ90, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ανζέλικα Σιντόροβα, η οποία πέρασε... αέρα τρία ύψη, απέτυχε όμως στα 4μ90 και στα 4μ95 (έκανε την απέλπιδα προσπάθεια για το χρυσό). Η Χόλι Μπράντσο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Τι είδαμε στον τελικό του επί κοντώ

Η Κατερίνα Στεφανίδη αποφάσισε να ξεκινήσει τον τελικό με τα μεγάλα κοντάρια, δεν δικαιώθηκε όμως γι αυτή την επιλογή. Έκανε δύο αποτυχημένες προσπάθειες στα 4μ50, είδε το φάσμα του πρόωρου φινάλε να είναι ορατό, αλλά με την τρίτη τα κατάφερε και συνέχισε. Το αυτό συνέβη επίσης στα 4μ70. Μόλις ο πήχης ανέβηκε στα 4μ80, πέρασε με τη δεύτερη και μπήκε στην τετράδα, παλεύοντας από εκεί και πέρα με τις Ανζέλικα Σιντόροβα, Χόλι Μπράντσο και Κέιτι Ναζότ για ένα μετάλλιο.

Εκεί απέτυχε στην πρώτη προσπάθεια στα 4μ85 και δεδομένου ότι οι υπόλοιπες πέρασαν το συγκεκριμένο ύψος, άφησε τη δεύτερη και ανέβασε τον πήχη στα 4μ90 -για να έχει ελπίδες για ένα μετάλλιο.

Παρότι έκανε ένα καλό άλμα (στην πρώτη προσπάθεια στα 4μ90) όμως, δεν μπόρεσε να περάσει με επιτυχία τον πήχη, τερματίζοντας εν τέλει στην τέταρτη θέση.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου ξεκίνησε καλύτερα τον δικό της αγώνα, πέρασε με τη δεύτερη τα 4μ50, αλλά ακολούθησαν τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες στα 4μ70, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει κι αυτή σε εκείνο το σημείο τον τελικό.

Η τελική κατάταξη στον τελικό του επί κοντώ

1. Κέιτι Nαζέτ (ΗΠΑ) - 4μ90

2. Ανζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία) - 4μ85

3. Χόλι Μπράντσο (Μεγάλη Βρετανία) - 4μ85

4. Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα) - 4μ80

5. Μαρίνα Κίλιπκο (Ουκρανία) - 4μ50

-. Τίνα Σουτέι (Σλοβενία) - 4μ50

-. Βίλμα Μούρτο (Φινλανδία) - 4μ50

8. Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) - 4μ50

-. Ξου Χουκίν (Κίνα) - 4μ50

-. Νικόλ Κυριακοπούλου (Ελλάδα) - 4μ50

-. Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα) - 4μ50

-. Ιρίνα Τζουκ (Λευκορωσία) - 4μ50

13. Αντζέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία) - 4μ50

14. Ανίκα Νιούελ (Καναδάς) -

15. Μόργκαν Ρομέρο (ΗΠΑ)-

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΝΙΚΟΛ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ