ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Στα Παπαφλέσσεια ο Τεντόγλου, στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ η Στεφανίδη και η Κυριακοπούλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου με το χρυσό μετάλλιο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι
Ο Μίλτος Τεντόγλου με το χρυσό μετάλλιο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι INTIME

Στραμμένα στον Μίλτο Τεντόγλoυ είναι - και δικαίως - τα βλέμματα των φίλων του στίβου, ενόψει της αυριανής (Σάββατο, 21/5) συμμετοχής του στα Παπαφλέσσεια, στην Καλαμάτα. Στεφανίδη και Κυριακοπούλου στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ

Στραμμένα στον Μίλτο Τεντόγλoυ είναι - και δικαίως - τα βλέμματα των φίλων του στίβου, ενόψει της αυριανής (Σάββατο, 21/5) συμμετοχής του στα Παπαφλέσσεια, στην Καλαμάτα. Η ιστορική διοργάνωση επιστρέφει φέτος και πάλι στο καλεντάρι της παγκόσμιας Ομοσπονδίας ως στην κατηγορία Challenger του Continental Tour.

Η πόλη της Καλαμάτας κινείται εδώ και ημέρες στο ρυθμό του αγώνα, που αναμένεται να είναι συναρπαστικός λόγω της παρουσίας του Τεντόγλου, αλλά και πολλών ακόμη πρωταθλητών και πρωταθλητριών. Αναμφίβολα η μεγαλύτερη στιγμή του απογεύματος θα είναι το μήκος των Ανδρών, σε ένα στάδιο όπου την τελευταία 25ετία έχουν σημειωθεί εξαιρετικές επιδόσεις.

Μία από αυτές είναι το 8,66 μ., το πανελλήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα, του σημερινού τεχνικού διευθυντή της διοργάνωσης.

Ο Τεντόγλου παρότι ακόμη δεν είναι στο απόλυτο της αγωνιστικής του κατάστασης και ενδεχομένως να διατηρήσει την μικρότερη φόρα, με την οποία αγωνίστηκε μέχρι σήμερα στη σεζόν, είναι σε θέση να απειλήσει αυτό το ρεκόρ. Ο αθλητής έχει πετύχει φέτος 8,36 μ. (έχει 8,55 μ. από τον κλειστό και 8,60 μ. ατομικό ρεκόρ), ωστόσο όλες οι προσπάθειες του έχουν δείξει πως είναι έτοιμος για πολύ μεγαλύτερα άλματα.

Παραδοσιακά ο καιρός στην Καλαμάτα ευνοεί τις προσπάθειες ων αθλητών και αθλητριών, ενώ καθοριστικό ρόλο θα παίξει και ο νέος αγωνιστικός τάπητας. Ο κόσμος στις εξέδρες αναμένεται πολύς, καθώς οι προσδοκίες για ένα επικείμενο ρεκόρ ανεβάζουν διαρκώς το ενδιαφέρον.

Στον ακοντισμό, η Ελίνα Τζένγκο θα έχει την ευκαίρια να κυνηγήσει μεγάλες βολές, σε μια σεζόν, όπου έχει δείξει από την έναρξη της πως θα είναι ιδιαίτερα αποδοτική. Η αθλήτρια έχει πετύχει φέτος 61,37 μ. και θέλει σύντομα στη σεζόν να απειλήσει το ατομικό της 63,96 μέτρα. Στην Καλαμάτα θα αγωνιστεί και η Κουβανή, Γιουλέμνις Αγκουιλάρ, που έχει φέτος 60,96 μ. και ατομικό ρεκόρ ρεκόρ 63,86 μέτρα.

Στο ύψος των γυναικών η Μαρία Βούκοβιτς μετά το 1,93 μ. στην Κεφαλονιά έδειξε πως είναι σε θέση να προσεγγίσει επιδόσεις πάνω από τα 1,95 μέτρα. Στο ίδιο αγώνισμα έχουν δηλωθεί ακόμη οι Ιωάννα Ζάκκα, Τατιάνα Γκούσιν και Δέσποινα Μαλταμπέ.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου ξεκινάει τη σεζόν στην Καλαμάτα με στόχο να φτάσει από νωρίς σε χρόνους ανάλογες των δυνατοτήτων της. Η αθλήτρια είναι σε καλή κατάσταση, αφού το προηγούμενο διάστημα κατάφερε να βγάλει την προετοιμασία της στο επίπεδο που θα ήθελε.

Η Άρτεμις Αναστασίου ξεκίνησε τη θερινή σεζόν με 23.52 στα 200 μ. στους διασυλλογικούς αγώνες, χρόνο που θέλει να βελτιώσει στην Καλαμάτα. Σε αυτό θα την βοηθήσει ο συναγωνισμός τόσο με την Ανδριάνα Φέρρα, όσο και με την νεαρή Πολυνίκη Εμμανουηλίδου. Η Φέρρα κάνει ντεμπούτο στη σεζόν, ενώ η Εμμανουηλίδου προέρχεται από το 11.79 στα 100 μ. στην Αλεξάνδρεια και το 23.86 στα 200 μ. στους δασυλλογικούς αγώνες.

Έντονος αναμένεται να είναι ο συναγωνισμός και στον ακοντισμό των Ανδρών με τον Δημήτρη Τσίτσο να διεκδικεί βολές πάνω από το φετινό του 77,44 μέτρα. Ο 22χρονος έχει ατομικό ρεκόρ 78,22 μ. από πέρυσι, επίδοση που φαίνεται πως θα απειληθεί σύντομα στη σεζόν. Ο Λετονός Πάτρικς Γκάλουμς με 79,49 μ. και ο Σέρβος Βέντραν Σάματς με 77,77 μ. αναμένεται να παίξουν κυρίαρχο ρόλο στο αγώνισμα.

Στα 800 μ. ο Χρήστος Κοτίτσας προέρχεται από το 1.48.13 και θα επιδιώξει την πρώτη κούρσα της καριέρας του κάτω από το 1.48.00. Στα 100 μ. ο Παναγιώτης Τριβυζάς μετά το 10.38 στο Αργοστόλι έχει κάθε λόγο να κυνηγά το ατομικό του 10.36, το οποίο μάλιστα πέτυχε στην Καλαμάτα το 2017. Στα 100 μ. αναμένεται να αγωνιστεί και ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους Τόμπιας Μόντλερ, ο οποίος βρίσκεται στην Καλαμάτα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.

Ο Δημήτρης Τσιάμης θα κάνει τον πρώτο στην ουσία αγώνα του στη σεζόν στο τριπλούν, μετά το πέρασμα από το διασυλλογικό πρωτάθλημα και στον οποίο θα κυνηγήσει τα πρώτα μεγάλα άλματα της χρονιάς. Ντεμπούτο θα κάνει ο Ανδρέας Πανταζής, που ωστόσο προέρχεται από πρόβλημα τραυματισμού που τον κράτησε πίσω στις προπονήσεις. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή του Νίκου Ανδρικόπουλου.

Καλός αγώνας αναμένεται στο μήκος γυναικών με τις Γκαρντάσεβιτς (6,69 μ.), Γιόχανσον (6,55 μ.) και Φράνκλιν να έχουν τον πρώτο λόγο και τις Ελληνίδες Ναταλία Μπέση, Σπυριδούλα Καρύδη και Βασιλική Χαϊτίδου να διεκδικούν καλές επιδόσεις.

Στεφανίδη και Κυριακοπούλου στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ

Ο δεύτερος αγώνας της σειράς Diamond League θα γίνει το Σάββατο (21/5) στο Μπέρμιγχαμ με τη συμμετοχή δύο κορυφαίων Ελληνίδων.

Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου θα κάνουν...στάση στο Μπέρμιγχαμ, διοργάνωση από την οποία θα ξεκινήσουν τη διαδρομή τους στη σειρά αγώνων με απώτερο στόχο τη διάκριση στο Παγκόσμιο του Όρεγκον και το Ευρωπαϊκό του Μονάχου.

Η Στεφανίδη έχει ήδη κάνει έναν πρώτο κύκλο αγώνων, που είχαν κυρίως προπονητικό χαρακτήρα και έχει ξεπεράσει τα 4,65 μ., ενώ πριν λίγες ημέρες ανέβηκε πάνω από τα 4,62 μ. στον αγώνα του Πουέρτο Ρίκο.

Ντεμπούτο στη σεζόν θα κάνει η Κυριακοπούλου, που θέλει από νωρίς να βρεθεί σε μεγάλα άλματα. Η όγδοη ολυμπιονίκης του 2021, κάνει τον πρώτο της αγώνα από τη διοργάνωση του Τόκιο, τον περασμένο Αύγουστο.

Στο μίτινγκ του Μπέρμιγχαμ θα συμμετάσχουν ακόμη η Σάντι Μόρις (ΗΠΑ), που στο Πουέρτο Ρίκο πέρασε τα 4,72 μ., αλλά και η Κέιτ Ναζότ (ΗΠΑ) με την Χόλι Μπράντσοου. Τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν θα κάνει και η Τίνα Σούτεϊ, η τρίτη τον Μάρτιο στο Παγκόσμιο του Βελιγραδίου.

Το Diamond League του Μπέρμιγχαμ θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ3 στις 16.00. Το επί κοντώ των γυναικών θα ξεκινήσει στις 15.47.

TAGS ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ