ΣΤΙΒΟΣ

Πρώτος στον κόσμο ο Χονδροκούκης!

Πρώτος στον κόσμο ο Χονδροκούκης!

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο ύψος στην Κωνσταντινούπολη. 4ος ο Κώστας Μπανιώτης.

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης... ψήλωσε ξανά τον ελληνικό στίβο στην Πόλη! Ο 23χρονος άλτης αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο ύψος με άλμα στα 2,33μ!

Ο φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής στο πανεπιστήμιο Πειραιά είχε και παρέα στον τελικό. Ο Κώστας Μπανιώτης κατέλαβε την 4η θέση στον πρώτο μεγάλο τελικό της καριέρας του. Και οι δύο πρωταθλητές ξεπέρασαν τον εαυτό τους στην "Ατακόι Αρίνα" και άφησαν μεγάλες υποσχέσεις ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Δεκατρία χρόνια μετά την πρωτιά της Κατερίνας Θάνου στα 60μ. στο Μαεμπάσι, η Ελλάδα επέστρεψε στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Ο Λάμπρος Παπακώστας είχε κατακτήσει δύο αργυρά μετάλλια στο ύψος το 1995 στη Βαρκελώνη (με άλμα στα 2,35μ.) και το 1997 στο Παρίσι.

Ο Χονδροκούκης, ο πρώτος Έλληνας που νίκησε σε αγώνα Diamond League στη Ζυρίχη τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν ο μοναδικός που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 2,33μ, καταρρίπτοντας έτσι το ατομικό του ρεκόρ.

Πρώτος στον κόσμο ο Χονδροκούκης!

Στη συνέχεια έβλεπε έναν έναν τους αντιπάλους του να αποτυγχάνουν. Πρώτα τον καλύτερο στον κόσμο φέτος με 2,37μ. , Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ από το Κατάρ που κόλλησε στα 2,28μ., στη συνέχεια τον μοναδικό Ρώσο Ιβάν Ούκοβ που αρκέστηκε στα 2,31μ. και τέλος τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Πεκίνου, Αντρέι Σιλνόβ.

Ο Σιλνόβ ανέβηκε και αυτός στα 2,33μ. και πέρασε το ύψος με τη δεύτερη προσπάθεια. Απέτυχε τρεις φορές στα 2,35μ. και οδήγησε τον Χονδροκούκη σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Ο άλτης του Ολυμπιακού που γυμνάζεται με τον πατέρα του, Κυριάκο δεν επιχείρησε καν την τρίτη προσπάθεια στα 2,35μ.

Πρώτος στον κόσμο ο Χονδροκούκης!

Παλιότερα ο Χονδροκούκης, τον οποίο υποστηρίζει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είχε δηλώσει " κάθε φορά, συγκεντρώνομαι στη στιγμή, στην τεχνική μου. Και γνωρίζω πολύ καλά ότι για να πετύχω, ο μόνος που πρέπει να ανταγωνίζομαι είναι ο εαυτός μου.

Όταν αγωνίζομαι, βρίσκομαι μόνος μου, εγώ και το άλμα. Μικρή σημασία αν έχει ένα γεμάτο στάδιο τα μάτια του στραμμένα πάνω μου. Η αλήθεια μάλιστα είναι ότι αυτό με εμψυχώνει, μου αρέσει! Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, ξεπερνάς κάθε φόβο και άγχος".

Ο Μπανιώτης χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια για να περάσει τα 2,31μ. και στη συνέχεια είχε δύο χαμένα άλματα στα 2,33μ. Τα έπαιξε όλα για όλα για το μετάλλιο και ανέβηκε στα 2,35μ. Δεν τα κατάφερε και έμεινε εκτός βάθρου.

Πρώτος στον κόσμο ο Χονδροκούκης!

Η Ελλάδα μετράει πλέον οκτώ κερδισμένα μετάλλια στην ιστορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου.

*Συγχαρητήρια ανακοίνωση για τον Χονδροκούκη απέστειλε ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός.

Η κατάταξη

1.Δημήτρης Χονδροκούκης (Ελλάδα) 2,33μ.

2.Αντρέι Σιλνόβ (Ρωσία) 2,33μ.

3.Ιβάν Ούκοβ (Ρωσία) 2,31μ.

4.Κώστας Μπανιώτης (Ελλάδα) 2,31μ.

-.Γκουφέι Ζανγκ (Κίνα) 2,31μ.

6.Ρόμπερτ Γκράμπαρζ (Μ.Βρετανία) 2,31μ.

-.Τζέσε Γουίλιαμς (ΗΠΑ) 2,31μ.

8.Τρέβορ Μπάρι (Μπαχάμες) 2,31μ.

9.Μουτάζ Έσα Μπαρσίμ (Κατάρ) 2,28μ.

10.Ραούλ Σπανκ (Γερμανία) 2,28μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ