ΣΤΙΒΟΣ

Που πήγε το εκατομμύριο;

Που πήγε το εκατομμύριο;
ΟΡΦΑΝΟΣ

Ο ΣΕΓΑΣ διαμαρτύρεται για την απουσία ενός εκατομμυρίου ευρώ από την επιχορήγηση της Πολιτείας

Την παραμονή του Βαλκανικού πρωταθλήματος κλειστού στίβου η ελληνική ομοσπονδία κλασικού αθλητισμού προβάλλει για μία ακόμη φορά την κόντρα της με την Πολιτεία.
Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:

" Διαμαρτυρόμαστε με τον πιο έντονο τρόπο για την αναιτιολόγητη, πρωτοφανή και απαράδεκτη περικοπή της πρώτης δόσης της επιχορήγησης της Ομοσπονδίας έναντι του τακτικού προϋπολογισμού του κατά ένα εκατομμύριο ευρώ (από 1.750.000 σε 750.000 ευρώ).

Θεωρούμε αδιανόητη την περικοπή αυτή στην Ομοσπονδία με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στον αθλητισμό τα τελευταία χρόνια, που είναι ο σημαιοφόρος των Ελληνικών ελπίδων και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου;

Πολύ περισσότερο όταν η απόφαση έρχεται σε μια περίοδο όπου διώκεται άδικα ο εκλεγμένος Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ενώ παράλληλα διανύουμε μια κρίσιμη προπονητικά και αγωνιστικά περίοδο, με συνέπεια να πλήττονται καίρια Αθλητές, Προπονητές, Εργαζόμενοι, Σωματεία, Ενώσεις και Κριτές.

Το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ απευθύνει έκκληση στον Υφυπουργό κ Γ. Ορφανό να επανορθώσει άμεσα αυτό το ατόπημα, αποδίδοντας στον ελληνικό στίβο τα χρήματα που δικαιούται.

Παράλληλα τον καλεί να εκπληρώσει την δέσμευσή του απέναντι στους πρωταθλητές μας και τους προπονητές τους για τις επιτυχίες τους στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Κύπελλο Στίβου, αλλά και να παρέμβει στην ΕΟΕ ώστε να εκταμιευτούν επιτέλους τα χρηματικά ποσά της Ολυμπιακής Προετοιμασίας, έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ανάπτυξη του Ελληνικού Στίβου στη βάση και στην κορυφή







".
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ