ΣΤΙΒΟΣ

Πανελλήνιο στίβου: Άνετα ο Καραλής, όγδοη νίκη για Πεσιρίδου

Πανελλήνιο στίβου: Άνετα ο Καραλής, όγδοη νίκη για Πεσιρίδου
INTIME SPORTS

Ο Εμμανουήλ Καραλή δίχως να δυσκολευτεί επικράτησε στο επί κοντώ των ανδρών του Πανελληνίου πρωταθλήματος με 5,55. Όγδοη νίκη για την Πεσιρίδου στα ψηλά εμπόδια.

Δίχως να δυσκολευτεί ο Εμμανουήλ Καραλής ήταν ο νικητής στο επί κοντώ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Ο αθλητής του Ολυμπιακού αντιμετώπισε πρόβλημα με την φορά του και έφτασε μέχρι τα 5,55μ. Βέβαια, αυτό το ύψος ήταν αρκετό για να του χαρίσει το χρυσό μετάλλιο.

Δεύτερος ήταν ο Πέτρος Χατζίου (Ολυμπιακός) με 5,35μ., ενώ στην τρίτη θέση ήταν ο Ιωάννης Ρίζος του Άρη με 5,25μ. Να σημειώσουμε ότι μόλις τέσσερις αθλητές ξεπέρασαν τα πέντε μέτρα.

Μία από τις συναρπαστικότερες κούρσες της πρώτης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών της Θεσσαλονίκης ήταν τα 100 μ. εμπ. των Γυναικών εκεί όπου η συμμετοχή των Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΑΟ Κάλλιστος) και Αναΐς Καραγιάννη (ΑΕΚ) δημιουργούσε προϋποθέσεις για καλές επιδόσεις.

Η Πεσιρίδου κατάφερε να φτάσει στην όγδοη νίκη της στο Πρωτάθημα καθώς διένυσε τα 100 μ. εμπ. σε 13.18 (0,8) και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ. Και το πέτυχε κάνοντας δυνατή κούρσα στα τελευταία μέτρα, αφού μέχρι και το έβδομο εμπόδιο η Καραγιάννη φαινόταν να έχει ένα μικρό προβάδισμα. Η αθλήτρια της ΑΕΚ τερμάτισε σε 13.21 (0,8) σε μία ακόμη σταθερή εμφάνιση στη σεζόν, αφού φέτος έχει διανύσει την απόσταση σε 13.15.

Η έμπειρη αθλήτρια κατάφερε να πάρει τη νίκη μέσα σε ένα στάδιο όπου έχει τρέξει πολλές φορές στο παρελθόν σε νεαρότερη ηλικία, αλλά και μπροστά στα μέλη της οικογένειας της και φίλων της, που ήρθαν από την Κατερίνη για να την παρακολουθήσουν.

"Είναι γεγονός πως κάθε χρόνο βρίσκω το ρυθμό περίπου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Το έχω πει και άλλη φορά φέτος, πως είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Θεωρώ πως και ο σημερινός χρόνος δεν είναι αντιπροσωπευτικός. Με βοήθησε πολύ που η Καραγιάννη είναι φέτος σε καλή κατάσταση, καθώς ήξερα πως θα γίνει μια ωραία γρήγορη κούρσα", είπε η Πεσιρίδου, που θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στους Μεσογειακούς Αγώνες, ενώ μπροστά της έχει και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Σάρα Αουντί (ΓΣ Ερμής Ιλίου) με 13.95.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ