ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον αξεπέραστο Μίλτο Τεντόγλου

Miltiadis Tentoglou, of Greece, poses on the podium after winning the gold medal in the men's long jump during the World Athletics Indoor Championships at the Emirates Arena in Glasgow, Scotland, Saturday, March 2, 2024. (AP Photo/Bernat Armangue)
Ο Μίλτος Τεντόγλου με το χρυσό μετάλλιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Γλασκόβης AP

Στον Μίλτο Τεντόγλου απονεμήθηκε και το χρυσό μετάλλιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Γλασκόβης, μετά τις σπουδαίες επιδόσεις του στον τελικό του Σαββάτου (2/3), με τον Έλληνα πρωταθλητή να φτάνει τα 10 χρυσά μετάλλια συνολικά.

Ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκόβης, φτάνοντας στα 10 συνολικά μετά τον θριάμβο στον τελικό της διοργάνωσης, με τα άλματά του να φτάνουν στα 8.22 και 8.19 μέτρα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει το 2022 στο Βελιγράδι και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, υπό την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, σε ακόμα μία συγκινητική στιγμή για τον ίδιο.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Τεντόγλου μπήκε στο club των αθλητών που έχουν κερδίσει τουλάχιστον δύο φορές το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο άλμα σε μήκος. Εκεί που βρίσκονται οι Λάρι Μάιρικς (1987 και 1989), Μάουρο Βινίσιους ντα Σίλβα (2012, 2014) και ο εμβληματικός Ιβάν Πεντρόσο, ο οποίος κατάφερε να κατακτήσει τη διοργάνωση πέντε συνεχόμενες φορές (1993, 1995, 1997, 1999, 2001)

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ