ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ

Όγδοη η Στεργίου

Όγδοη η Στεργίου

Εξαιρετική εμφάνιση από την Ελληνίδα άλτρια στον τελικό της Βαρκελώνης. Ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση της (1.92μ.). Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπλάνκα Βλάσιτς.

Πολύ καλά τα πήγε η Τόνια Στεργίου στην πρώτη συμμετοχή της σε μεγάλο τελικό. Η χάλκινη Μεσογειονίκης κατέλαβε την όγδοη θέση με 1.92 μέτρα στον τελικό του ύψους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.

Η άλτρια του Ολυμπιακού ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση τους, ύψος που της είχε δώσει το εισιτήριο στον τελικό. Η Στεργίου δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 1.95 μέτρα, ενώ "καθάρισε" με την τρίτη προσπάθεια τα 1.92μ. Είχε δύο "καθαρά" άλματα στα 1.80, στα 1.85 και στα 1.89μ.

Απόλυτα ικανοποιημένη η 25χρονη αθλήτρια του Γιώργου Παπαδόπουλου και δήλωσε μετά το τέλος της προσπάθειας της: " Το ύψος είναι ψυχολογικό αγώνισμα. Είχα "κολλήσει". Χαίρομαι που "ξεκόλλησα" και βρήκα το ρυθμό μου στον αγώνα. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένη από την εμφάνιση μου και νομίζω ότι η συμμετοχή μου ήταν αξιοπρεπής. Σήμερα (σ.σ. Κυριακή) πήδηξα με το μυαλό. Αγωνίστηκα με ψύξη και πρόβλημα στα πόδια. Μου λείπουν τα ψηλά άλματα, φάνηκε αυτό στον τελικό. Ίσως αν είχα... ξαναδεί τον πήχη στο 1.95μ. να μην είχα πρόβλημα".

Τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην καριέρα της κατέκτησε η παγκόσμια πρωταθλήτρια Μπλάνκα Βλάσιτς. Η Κροάτισσα ήταν η μοναδική που ξεπέρασε τα 2.03 μέτρα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Τία Ελεμπό και της Βενελίνα Βένεβα.

Έκπληξη αποτέλεσε η αναρρίχηση της Σουηδέζας Έμμα Γκρέεν στη δεύτερη θέση με 2.01 μέτρα (ατομικό ρεκόρ). Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε η Γερμανίδα Αριάν Φρίντριχ επίσης με 2.01μ.

Η κάτοχος του τίτλου, Τία Ελεμπό κατετάγη πέμπτη με 1.97μ. δείχνοντας φανερά ότι χρειάζεται κι άλλους μεγάλους αγώνες για να επανέλθει σε κατάσταση για να διεκδικεί πάλι χρυσά μετάλλια.

TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ