ΑΡΜΑΝΤ ΝΤΟΥΠΛΑΝΤΙΣ

Ο Ντουπλάντις έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ

Ο Ντουπλάντις έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ
PRINTSCREEN

Δεν έχει ταβάνι ο Αρμάντ Ντουπλάντις, ο οποίος πραγματοποίησε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, περνώντας επιτυχώς τα 6μ22!

Ο Αρμάντ Ντουπλάντις έγραψε ξανά ιστορία, ανεβάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ από τα 6μ21 στα 6μ22, αγωνιζόμενος στο All Star Perche στο Κλερμόν-Φεράν της Γαλλίας.

Ο Ντουπλάντις πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 5μ91, με την πρώτη τα 6μ01 και έχοντας ήδη εξασφαλίσει τη νίκη, αποφάσισε να τεστάρει τις δυνάμεις του, ανεβάζοντας τον πήχη στα 6μ22, στοχεύοντας στην κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ. Τελικά ο αέρινος Σουηδός άλτης κατάφερε να υπερπηδήσει τα 6μ22 με την τρίτη προσπάθεια και έγραψε μια ακόμα χρυσή σελίδα στην καριέρα του.

Ο Ντουπλάντις έκανε για πρώτη φορά παγκόσμιο ρεκόρ το Φεβρουάριο του 2020 όταν πέρασε τα 6μ17, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Ρενό Λαβιλενί (6μ16) το οποίο κρατούσε από το 2014. Μία εβδομάδα αργότερα ο Ντουπλάντις πέρασε τα 6μ18 στη Γλασκώβη. Δύο χρόνια αργότερα, στις 7 Μαρτίου του 2022 ήρθε η ώρα για ένα ακόμα ρεκόρ (6μ19), το οποίο καταγράφηκε στο Βελιγράδι. Στο ίδιο στάδιο 13 ημέρες μετά από αυτό ο Ντουμπλάντις ανέβασε τον πήχη στα 6μ20 και τέσσερις μήνες αργότερα, στο Παγκόσμιο του Όρεγκον κατάφερε να υπερκεράσει τα 6μ21.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σουηδός δεν θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη.

TAGS ΑΡΜΑΝΤ ΝΤΟΥΠΛΑΝΤΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ