ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Μίλτος Τεντόγλου στο SPORT24: "Έπαθα σοκ όταν μπήκα στο ΣΕΦ, είναι σαν να παίζει ο Ολυμπιακός"

Ο Μίλτος Τεντόγλου στο SPORT24: "Έπαθα σοκ όταν μπήκα στο ΣΕΦ, είναι σαν να παίζει ο Ολυμπιακός"
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε στην κάμερα του SPORT24 μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Δήλωσε εντυπωσιασμένος από την προσέλευση του κόσμου, αστειεύτηκε με τον Εμμανουήλ Καραλή και αναφέρθηκε στους στόχους του.

Αυτό που ήθελε ο Γιώργος Πομάσκι αυτό έγινε στο ΣΕΦ. Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε έναν αγώνα - προπόνηση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και "φύλαξε", όπως είπε, το καλό άλμα του για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του κλειστού στίβου, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής του μήκους μίλησε στην κάμερα του SPORT24 τόσο για την επίδοσή του, όσο και την προσέλευση του κόσμου που τον σόκαρε και αστειεύτηκε λέγοντας ότι ο Εμμανουήλ Καραλής μπορεί να τον κέρδισε... στις εντυπώσεις με το πανελλήνιο ρεκόρ που πέτυχε, αλλά εκείνος είχε περισσότερο κόσμο στις κερκίδες. Μάλιστα τόνισε: "Λογικά, το ΣΕΦ είναι έτσι όταν παίζει μπάσκετ ο Ολυμπιακός".

Προτιμώ το σκληρό δάπεδο

Για το άλμα του και τη νίκη του στο μήκος με 8,20μ., ο χρυσός Ολυμπιονίκης τόνισε: "Δεν με ενδιέφερε τόσο η επίδοση. Να σας πω την αλήθεια, είχα πει να κάνω ακριβώς 8,20 μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Και 8 μέτρα να έκανα ή 8,15 μ. δεν με πειράζει, επειδή νιώθω πολύ καλά με τον εαυτό μου, με τα πόδια μου.

Μου είναι δύσκολο να βρω κίνητρο να πηδήξω σε αυτό το στάδιο (ΣΕΦ). Κάτι δεν μού αρέσει, δεν μπορώ το εξηγήσω. Είναι το δάπεδο που προσωπικά δεν με βοηθάει. Προτιμώ σκληρό δάπεδο για να πω 'πάμε!'. Όταν κάτι δεν με βολεύει και δεν είναι του στιλ μου, γίνομαι πιο υποτονικός και δεν μού βγαίνει. Δεν έχω πηδήξει ποτέ σε αυτό το στάδιο και να έχω όρεξη, νομίζω. Ποτέ στη ζωή μου. Ο διάδρομος είναι σίγουρα καλύτερος από τις προηγούμενες φορές και πιο ασφαλής, αλλά απλά δεν είναι για μένα".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει έναν ακόμα αγώνα μπροστά του πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης (2-5 Μαρτίου). "Στη Μαδρίτη δεν θα πάω να πιέσω τον αγώνα. Θα πάω μόνος μου, χωρίς τον προπονητή μου. Θα είναι μια τελευταία προπόνηση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ας βγει και 8,20 μ. με 8,25μ.. Δεν έχει σημασία ούτε αν θα νικήσω ή χάσω εκεί. Έτσι κι αλλιώς, το έχω χάσει το τουρ τώρα, λόγω της ακύρωσης (Τόρουν, 8,40μ.).

Μετά είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και εκεί θα κάνω το καλύτερο που μπορώ. Το 8,20μ. είναι μια επίδοση που πάντα μού αρέσει στον κλειστό. Όπως πέρυσι, που δεν πίεσα κάποιον αγώνα. Τώρα, πίεσα σε δύο αγώνα επειδή ένιωθα καλά. Πάντα, κρατάω το καλό άλμα για το μεγάλο αγώνα. Νιώθω πιο ωραία και χαίρομαι πιο πολύ".

Είναι έτσι όταν παίζει ο Ολυμπιακός

Η προσέλευση του κόσμου στο ΣΕΦ ήταν εντυπωσιακή και ασυνήθιστη. Ειδικά στην πλευρά του μήκους δεν έπεφτε καρφίτσα. Μόνο στο απέναντι πέταλο υπήρχαν κενές θέσεις. Στις προσπάθειες του Μίλτου Τεντόγλου, μικροί και μεγάλοι φώναζαν το όνομά του. "Μπήκα μέσα στο αγωνιστικό χώρο και έπαθα σοκ. Δεν το περίμενα να είναι γεμάτο. Περίμενα να είναι η κερκίδα του μήκους γεμάτη. Αλλά ήταν και απέναντι και από την άλλη πλευρά και πάνω! Δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Λογικά είναι έτσι όταν παίζει μπάσκετ ο Ολυμπιακός. Ευχαριστώ, πάρα πολύ τον κόσμο".

Αυτό είναι το αποτέλεσμα του αγάπης του κόσμου προς τον Μίλτο Τεντόγλου, αλλά και προς τους αθλητές της γενιάς του, όπως είναι ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο πρωταθλητής του μήκους συμφώνησε με αυτό και αστειεύτηκε για τον "κολλητό" του Μανόλο: "Έγινε ένα πάρα πολύ ωραίο πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές. Θέλω να πω ότι ο Μανόλο με κέρδισε, αλλά εγώ είχα πιο πολύ κόσμο". (γέλασε)

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χιλιάδες παιδάκια στέκονταν σαν τσαμπιά από τις κερκίδες με χαρτάκια στα χέρια, για ένα αυτόγραφο. "Κύριε Μίλτο" και "Κύριε Τεντόγλου" φώναζαν, για να πάει κοντά τους. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι αρχικά σκέφτηκε: "Έχει τόσο πολύ κόσμο που αν αρχίσω να βγάζω φωτογραφίες δεν θα φύγω ποτέ από εδώ. Και αν αρχίσω να δίνω αυτόγραφα δεν θα φύγω ποτέ από εδώ. Και γι' αυτό νομίζω δεν θα δώσω. Ζητώ συγγνώμη, το κάνω για να είμαι δίκαιος".

Ξέρει ότι αν υπογράψει ένα αυτόγραφο, πρέπει να υπογράψει και όλα τα άλλα, για να μη μείνει κάποιο παιδάκι παραπονεμένο. Ένα λεπτό μετά τη δήλωσή του λύγισε στις πολλές παιδικές φωνές και έμεινε ως αργά, για να ικανοποιήσει όλα τα παιδιά που πήγαν στο ΣΕΦ για να τον θαυμάσουν.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ