ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Μίλτος Τεντόγλου στο SPORT24: "Δεν μπορώ να αφιερώσω ένα μετάλλιο σ' αυτούς που χάθηκαν, θα ήταν ντροπή"

Ο Μίλτος Τεντόγλου στο SPORT24: "Δεν μπορώ να αφιερώσω ένα μετάλλιο σ' αυτούς που χάθηκαν, θα ήταν ντροπή"
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Ο Μίλτος Τεντόγλου, ένας αθλητής με ενσυναίσθηση, δεν έβαλε σφήνα τη διάκρισή του στην τραγωδία των Τεμπών. Μιλώντας στο SPORT24 είπε ότι θα ήταν ντροπή αν αφιέρωνε μια αθλητική επιτυχία στους ανθρώπους που σκοτώθηκαν.

Ζύγι που να σηκώνει την ανθρώπινη ζωή δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει. Δεν συγκρίνεται. Ο πόνος για την απώλειά της δεν μετριάζεται. Στην περίπτωση της τραγωδίας των Τεμπών δίπλα στον πόνο υπάρχει κι ένα ορμητικό ποτάμι οργής που φουσκώνει διαρκώς.

Τα νέα έφταναν καθημερινά στην Κωνσταντινούπολη, όπου βρισκόταν η εθνική ομάδα στίβου την τελευταία εβδομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του κλειστού.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προφανώς, όχι με την ίδια ένταση και την ίδια ροή. Ωστόσο, από μόνη της η είδηση του δυστυχήματος ήταν καθηλωτική, σμπαράλιασε τη ψυχή και το μυαλό όλων.

Οι αθλητές επηρεάστηκαν, αλλά προσπάθησαν να μην ξεφύγουν από τον πρώτο στόχο της χρονιάς, για τον οποίο προετοιμάζονταν μήνες.

Μπήκαν στον στίβο και αγωνίστηκαν. Τρεις ανέβηκαν στο βάθρο: Ο Νικόλας Ανδρικόπουλος, ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Εμμανουήλ Καραλής.

"Δεν μπορώ να αφιερώσω ένα μετάλλιο σε αυτούς που χάθηκαν. Θα ήταν ντροπή αν το έκανα", είπε ο τρις πρωταθλητής Ευρώπης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, στο SPORT24. Κι έχει δίκιο.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι είναι ένας νέος με ενσυναίσθηση και ξέρει να διαχωρίζει τα γεγονότα. Είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι δεν είναι προτεραιότητα ο αθλητισμός, ότι δεν μπορεί η διάκρισή του να μπει σφήνα σε μια τραγωδία που διέλυσε ψυχικά το πανελλήνιο και δεν θα το επέτρεπε.

Την κράτησε στην άκρη, μακριά από ένα τόσο σοβαρό και ακραία δυσάρεστο γεγονός.

Παρόμοια ήταν και η στάση της Κατερίνας Στεφανίδη που ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ώρα να μιλάμε για τα αθλητικά και να τα αναλύουμε. Υπάρχουν σοβαρότερα θέματα για να ασχοληθούμε, τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Εμμανουήλ Καραλή στην ΕΡΤ: "Οι νίκες και τα μετάλλια που φέρνουμε αυτή τη στιγμή δεν μετράνε σε τίποτα, επειδή είναι ένα γεγονός πάρα πολύ λυπηρό, προσπαθώ κι εγώ να μην δείχνω τον ενθουσιασμό μου μήπως και προκαλέσω".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ