ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Μίλτος Τεντόγλου στο SPORT24: "Ντουνιά ρεκόρ; Παγκόσμιο ρεκόρ σημαίνει; Ναι, το θέλω"

Ο Μίλτος Τεντόγλου στο SPORT24: "Ντουνιά ρεκόρ; Παγκόσμιο ρεκόρ σημαίνει; Ναι, το θέλω"
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε στο SPORT24 και αποκάλυψε ότι πλέον ποθεί περισσότερο και από ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, δεδομένου ότι το έχει ήδη κατακτήσει, το παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έμαθε -εδώ στην Τουρκία- τι σημαίνει το “ντουνιά ρεκόρ” στα τουρκικά και όπως δήλωσε στο SPORT24 είναι αυτό που θα τον ικανοποιούσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο! Όπου ντουνιάς και κόσμος... Ντουνιά ρεκόρ είναι το παγκόσμιο ρεκόρ και πλέον το ποθεί περισσότερο και από ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, δεδομένου ότι το έχει ήδη κατακτήσει.

Στην Κωνσταντινούπολη, πέτυχε ένα ακόμα κατόρθωμα. Έγινε ο πρώτος αθλητής με τρία διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο άλμα σε μήκος. “Είναι το τρίτο σερί ευρωπαϊκό μετάλλιο που κατακτώ. Είμαι πολύ χαρούμενος. Αυτός ήταν ο στόχος μου. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας επειδή ήταν πρωί, θα μπορούσα και να χάσω από τον Μόντλερ. Πάντως, αν ο τελικός γινόταν το απόγευμα θα πηδούσα πολύ καλύτερα τόσο εγώ όσο και όλοι οι άλλοι αθλητές”.

Ο Μίλτος Τεντόγλου μετά τον αγώνα έδειχνε τα γρατζουνισμένα γόνατά του στην κερκίδα όπου κάθονταν τα μέλη της ελληνικής αποστολής. “Έδειχα τα γόνατά μου επειδή κάπου στην προσγείωση τα χτύπησα, ίσως πάνω στην άμμο. Κάπου καρφώθηκαν τα γόνατα. Δεν είναι τίποτε... Χαζομάρες”.

Μου βγαίνει η κούραση και θέλω να ξεκουραστώ

Ο πρωινός τελικός έβαλε αρκετά εμπόδια παρά το καλό ζέσταμα που έκανε ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι. Ένιωσε τα πόδια του πιο σφιχτά απ' ό,τι συνήθως και μετά τον αγώνα και την απονομή, ήθελε πια να πάει στο ξενοδοχείο να ξεκουραστεί. “Μου έχει γίνει κλικ τώρα... Μου βγαίνει η κούραση και θέλω να ξεκουραστώ”.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παρά την άβολη ώρα, ο 24χρονος χρυσός Ολυμπιονίκης είχε ένα πολύ μεγάλο σύμμαχο σήμερα, τους Έλληνες στις κερκίδες της Atakoy Arena που δεν σταμάτησαν να τον αποθεώνουν και να του τραγουδούν συνθήματα. “Το τελευταίο μου άλμα το αφιέρωσα στον κόσμο, στους Έλληνες που ήταν στο στάδιο. Ήταν καλούτσικο άλμα, απλά η προσγείωσή μου δεν ήταν τόσο καλή. Αν είχα προσγειωθεί καλύτερα αυτό το άλμα θα ήταν μεγαλύτερο από το 8,30 μ., με το οποίο νίκησα. Λίγο την προσγείωση να έφτιαχνα και θα ήταν αλλιώς.

Ο κόσμος που ήρθε εδώ με βοήθησε πολύ να ξεπεράσω τις δυσκολίες που είχε ο πρωινός αγώνας. Αν δεν είχαν έρθει οι Έλληνες το στάδιο σήμερα θα ήταν άδειο. Ήταν πάρα πολύ ωραίοι και έλεγαν τα συνθήματα τους, χειροκροτούσαν και έμειναν μέχρι την απονομή στο τέλος. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Βοήθησε η παρουσία τους”.

Μου αρέσει πολύ το μετάλλιο της διοργάνωσης

Οι Έλληνες που βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη χειροκροτούσαν τον Τεντόγλου από το ζέσταμα κιόλας και αυτός τους το ανταπέδωσε από την πρώτη στιγμή”. Δεν υπήρχε άλλος αθλητής μέσα στο στάδιο με τόσο πολλούς αποκλειστικά δικούς του φιλάθλους. Ωστόσο, για τον αγαπητό σε όλους Μίλτο πολλοί ταξίδεψαν από την Ελλάδα στην Πόλη και μάλιστα την ώρα της απονομής άλλαξαν κερκίδα. Έφυγαν από αυτή του μήκους και βρέθηκαν σε αυτή που ήταν πίσω από το βάθρο για να είναι και πάλι κοντά του.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Τεντόγλου περιεργαζόταν το μετάλλιό του, στο οποίο πάνω είναι ανάγλυφος ο Πύργος του Γαλατά και η Αγιά Σοφιά. “Μου αρέσει πολύ το μετάλλιο της διοργάνωσης. Δεν έχει τύχει να ξαναπάρω μετάλλιο που να έχει τόσα μνημεία πάνω. Τού δίνει ωραίες γωνίες!”.

Στην ερώτηση αν ξέρει τι σημαίνει στα τουρκικά “ντουνιά ρεκόρ;”, απάντησε με ερώτηση: “Ντουνιά ρεκόρ; Τι σημαίνει;”. Παγκόσμιο ρεκόρ σημαίνει. Και ο Μίλτος αποκρίθηκε αμέσως: “Ναι, το θέλω”.

Αξίζει να σημειωθεί πως το παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος είναι το 8.95 του Αμερικανού άλτη, Μάικ Πάουελ από το 1991 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στο Τόκιο και η καλύτερη επίδοση του Τεντόγλου είναι 8.60 που έκανε στο μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας το 2021.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ