ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Γιώργος Πομάσκι στο SPORT24: "Ταξίδεψα με τη βουλγάρικη αποστολή για να αδειάσω θέσεις και να έρθουν κι άλλοι Έλληνες προπονητές"

Ο Γιώργος Πομάσκι στο SPORT24: "Ταξίδεψα με τη βουλγάρικη αποστολή για να αδειάσω θέσεις και να έρθουν κι άλλοι Έλληνες προπονητές"
ANDREAS PAPAKONSTANTINOU - TOURETTE PHOTOGRAPHY / 24 MEDIA CREATIVE TEAM - KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Γιώργος Πομάσκι έδειξε ξανά το μεγαλείο του. Αποκάλυψε στο SPORT24 ότι ταξίδεψε ως μέλος της βουλγάρικης αποστολής στίβου για να αδειάσει θέσεις, προκειμένου να έρθουν κι άλλοι Έλληνες προπονητές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Προπονητές και αθλητές απ' όλες τις αποστολές έτρεξαν πάνω στον αγαπημένο τους Γιώργο Πομάσκι μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου του Μίλτου Τεντόγλου. Από τις πρώτες αποστολές που έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν και να τον συγχαρούν η ιταλική.

"Τρεις φορές!", φώναζε ο κ. Πομάσκι με τους Ιταλούς φίλους του που έτρεξαν στην αγκαλιά του και του έδωσαν συγχαρητήρια. Ο Μίλτος Τεντόγλου έγινε ο μοναδικός αθλητής του μήκους με τρία διαδοχικά χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση και το επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι παραμένει σταθερός στο βάθρο των νικητών.

Ωστόσο, ο κορυφαίος προπονητής δεν νοιάζεται μόνο για τον αθλητή του, αλλά για τον ελληνικό στίβο συνολικά, για την πρόοδο και τη στήριξη του και έδειξε το μεγαλείο του και σε αυτή τη διοργάνωση. Έψαξε και βρήκε τη λύση για να ενισχυθεί η παρουσία της ελληνικής ομάδας στην Κωνσταντινούπολη και να έχουν περισσότεροι Έλληνες αθλητές τους προπονητές τους δίπλα τους, καθώς οι θέσεις είναι μετρημένες για την κάθε αποστολή.

Ο Πομάσκι πονάει τον ελληνικό στίβο όσο λίγοι

Ο κ. Πομάσκι χαίρει καθολικής εκτίμησης, απολαμβάνει το σεβασμό της παγκόσμιας κοινότητας του στίβου και λειτουργεί για το σύνολο του ελληνικού στίβου. Τον πονάει όσο λίγοι και βρίσκει τις λύσεις για όλα.

Ο σοφός κόουτς, δεν ταξίδεψε με την ελληνική αποστολή στην Κωνσταντινούπολη, αλλά ως μέλος της βουλγάρικης για να αδειάσει μια θέση προπονητή και να την πάρει ο κόουτς κάποιου άλλου Έλληνα αθλητή.

"Ήρθα με τη βουλγάρικη αποστολή για να δώσω δύο θέσεις για τους Έλληνες προπονητές. Το έκανα για να βοηθήσω την ελληνική αποστολή. Έστειλα και την Ιωάννα Σιώμου με το Μαυροβούνιο και έτσι ελευθερώσαμε δύο θέσεις Ελλήνων προπονητών για να έρθουν εδώ. Πρέπει να βοηθάμε όσο μπορούμε περισσότερο την ελληνική αποστολή για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε", τόνισε ο υπέροχος, Γιώργος Πομάσκι στο SPORT 24, δείχνοντας για μια ακόμα φορά πόσο πολύ αγαπάει και νοιάζεται τον ελληνικό στίβο στο σύνολό του και όχι μόνο τους αθλητές του.

Ο κόουτς Πομάσκι μίλησε φυσικά και για τον αγώνα. Αναφερόμενος στο τρίτο διαδοχικό μετάλλιο του Μίλτου τόνισε: "Η τρίτη φορά είναι κάτι βαρύ! Ήταν κάτι πολύ δύσκολο. Είναι λογικό να φοβάσαι ότι κάποια στιγμή μπορεί να σπάσει το σερί. Καθαρά για στατιστικούς λόγους προκύπτει αυτός ο φόβος. Σκεπτόμουν ότι είναι το έβδομο συνεχόμενο μετάλλιό του στον κλειστό στίβο. Στους έφηβους ήταν πρώτος, U23 πρώτος, δύο στον ανοιχτό και τρία στον κλειστό. Πόσα είναι αυτά; Επτά.

Μετράω μόνο τα ευρωπαϊκά. Όχι τα παγκόσμια και τα ευρωπαϊκά". Χαμογελώντας πρόσθεσε: "Πήρα αυτό που ήθελα σήμερα από τον Μίλτο. Και όπως είπα το φοβόμουν για στατιστικούς λόγους. Μη σπάσει το σερί, φοβόμουν. Όμως, το παιδί είναι φτιαγμένο από πολύ καλή πάστα και αντιδράει πολύ καλά".

"Με τον Μίλτο είμαστε "ένα". Πώς μπορεί να υποκλιθεί το "ένα" στον εαυτό του;"

Σχετικά με την αγωνιστική απόδοση του αθλητή του είπε: "Ήταν πάρα πολύ καλός, επειδή ο αγώνας έγινε πρωί. Δεν είναι ώρα για τελικό αυτή. Όμως ο Μίλτος αντέδρασε καταπληκτικά. Έκανε την επίδοση. Δεν έχω τι άλλο να ζητήσω. Ήταν άψογος. Ρισκάραμε τρία άλματα. Έβγαλε ένα πολύ μεγάλο, αλλά ήταν άκυρο. Ο Μίλτος πάντα στοχεύει πολύ ψηλά και δεν ικανοποιείται εύκολα. Αυτό που τού ζήτησα στον αγώνα ήταν να ρισκάρει περισσότερο. Αλλά, ήθελε το σίγουρο.

Η σταθερότητα που έχει τον τελευταίο καιρό μάς δείχνει ότι είναι έτοιμος να πάει σε μια πολύ καλή επίδοση, την οποία περιμέναμε και οι δύο. Μια επίδοση στα 8,60μ. με 8,70μ.. Για μια τόσο μεγάλη επίδοση χρειάζονται πολλές συγκυρίες, όπως για παράδειγμα το καλό στάδιο, το καλό κλίμα, η καλή αγωνιστική κατάσταση και η κάθε παράμετρος που έχουμε δουλέψει να μπορεί να δέσει με την καλή τεχνική".

Στην προπόνηση που κάνει ο Μίλτος Τεντόγλου, ο Γιώργος Πομάσκι το πρώτο που φροντίζει είναι να προστατέψει το γόνατο του αθλητή του, που παλαιότερα είχε ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς. "Είμαι πάρα πολύ προσεκτικός με αυτό. Αυτό καμιά φορά μας εμποδίζει για την τέλεια προετοιμασία. Όμως, καλύτερα να είναι υγιής, παρά πολύ καλά προετοιμασμένος και τραυματισμένος".

Για την υπόκλιση που έκανε ο Τεντόγλου μπροστά στην κερκίδα που καθόταν ο προπονητής του και τα μέλη της ελληνικής ομάδας ο κ. Πομάσκι ιπποτικά απάντησε: "Στον κόσμο υποκλίθηκε ο Μίλτος. Εμείς είμαστε "ένα". Πώς μπορεί να υποκλιθεί το "ένα" στον εαυτό του;".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ