ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ

Τεντόγλου: Είναι ήδη μύθος, ξαναγράφει την ιστορία του μήκους με αδιανόητα κατορθώματα και είναι μόλις 25 ετών

Τεντόγλου: Είναι ήδη μύθος, ξαναγράφει την ιστορία του μήκους με αδιανόητα κατορθώματα και είναι μόλις 25 ετών

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του μήκους στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου και το SPORT24 με τη βοήθεια των αριθμών αναλύει τα αδιανόητα κατορθώματά του.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε ξανά το θαύμα του και κατέκτησε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο. Μπορεί ο τελικός να ήταν πρωί και αυτό να μην ήταν το καλύτερό του, ωστόσο ξανά ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο μήκος.

Ο Τομπίας Μοντλέρ έκανε μεγάλα άλματα, πίεσε τον εαυτό του και οδηγήθηκε σε οριακά πατήματα, ωστόσο δεν κατάφερε να βγάλει εκείνο που θα του έδινε το χρυσό μετάλλιο.

Κάπως έτσι ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το τρίτο του διαδοχικό χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό κλειστού στίβου και έγραψε το όνομά του στην ιστορία του μήκους για πάντα.

Αυτό είναι όμως μια σταγόνα στον ωκεανό μπροστά σε όλα όσα έχει καταφέρει και θα προσπαθήσουμε να τα απαριθμήσουμε με τη βοήθεια των αριθμών.

Η αξιοζήλευτη τροπαιοθήκη του

Σε λίγες ημέρες, για την ακρίβεια στις 18 Μαρτίου, ο Μίλτος Τεντόγλου θα συμπληρώσει τα 25 του χρόνια και ήδη η τροπαιοθήκη του προκαλεί ζάλη.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι το μετάλλιο αυτό που κατέκτησε ήταν το όγδοο σε μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο ανδρών και το έβδομο χρυσό (έχει και ένα ασημένιο).

Επιπρόσθετα μετρά και ένα Diamond League, ενώ το μοναδικό χρυσό που λείπει από τη συλλογή του είναι αυτό στο Παγκόσμιο ανοικτού στίβου που θα διεκδικήσει σε λίγους μήνες στη Βουδαπέστη.

Σχεδόν μόνιμη θέση στο βάθρο τα τελευταία εννιά χρόνια

Αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω στο ξεκίνημά του θα διαπιστώσουμε κάτι εντυπωσιακό. Αρχίζοντας το ταξίδι μας από το 2015 και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων που πραγματοποιήθηκε στο Κάλι ο Μίλτος Τεντόγλου έχει αγωνιστεί σε 14 τελικούς μεγάλων διοργανώσεων (χωρίς να υπολογίζουμε το Diamond League) όλων των ηλικιακών κατηγοριών.

Σε αυτούς μετρά έντεκα μετάλλια (εννιά χρυσά και δύο ασημένια) και έχει βρεθεί εκτός βάθρου μόλις τρεις φορές! Εάν επικεντρωθούμε σε όσα έχει πετύχει από το 2018 όταν και κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο σε επίπεδο ανδρών τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακά.

Για την ακρίβεια φτάνουμε σε επίπεδα στατιστικού λάθους. Έκτοτε έχει αγωνιστεί σε εννιά τελικούς και μετρά επτά χρυσά, ένα ασημένιο και μια δέκατη θέση.

Εκείνο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019 στην Ντόχα είναι και ο Μοναδικός μεγάλος αγώνας του Μίλτου Τεντόγλου τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον οποίο είχε καλύτερο άλμα κάτω από 8.30!

Η εξωπραγματική συνέπειά του στους μεγάλους αγώνες

Για να σας δείξουμε με καλύτερο τρόπο αυτή την εξωπραγματική συνέπεια που έχει στους μεγάλους αγώνες φτιάξαμε ένα πίνακα στον οποίο μπορείτε να βρείτε δύο βασικά στοιχεία.

Το πρώτο είναι οι επιδόσεις του στους τελικούς και το δεύτερο είναι οι κορυφαίες επιδόσεις του στη σεζόν ανάλογα με τη διοργάνωση. Δηλαδή, σε αγώνες κλειστού στίβου έχουμε βάλει την κορυφαία του επίδοση της σεζόν στον κλειστό στίβο.

Την ίδια ώρα έχουμε βάλει και αστερίσκο σε όσες επιδόσεις του ήταν οι κορυφαίες της σεζόν και τις έκανε σε τελικό κορυφαίας διοργάνωσης. Όπως θα δείτε και ακριβώς από κάτω αυτό έχει έξι φορές από το 2018 μέχρι σήμερα, ενώ με εξαίρεση το παγκόσμιο του 2019 σε όλες τις άλλες περιπτώσεις η επίδοσή του στους τελικούς ήταν κοντά στην κορυφαία του επίδοση στη σεζόν.

Αυτό είναι που κάνει άλλωστε και έναν αθλητή μεγάλο. Η συνέπεια. Και ο Μίλτος Τεντόγλου το έχει αποδείξει ήδη.

TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ