ΣΤΙΒΟΣ

Ο "ελληνικός" Ιούνιος

Ο "ελληνικός" Ιούνιος
Τσάτουμας

Ο Περικλής Ιακωβάκης και ο Λούης Τσάτουμας διεκδικούν τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή του μήνα για τον Ιούνιο.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ανακοίνωσε τους υποψήφιους για τη διάκριση αυτή και το κοινό έχει περιθώριο μέχρι τις 10 Ιουλίου να ψηφίσει τον αθλητή που προτιμάει.
Ο πρωταθλητής Ευρώπης στα 400 μέτρα εμπόδια, Περικλής Ιακωβάκης κατέλαβε την πρώτη θέση στην κούρσα στο "Μπρούνο Τζάουλι" στο Μόναχο και η διάκριση αυτή τον έφερε ανάμεσα στους υποψήφιους.

Ο Τσάτουμας, το πιο "καυτό" όνομα στη "γηραιά" ήπειρο αυτή την περίοδο προβάλλει ως το μεγάλο φαβορί με πέντε νίκες (μία εκ των οποίων στο Μόναχο) και την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο στο μήκος (8.66μ.)

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι ο Πορτογάλος Φράνσις Ομπιγκβέλου (100μ.), ο Βρετανός Μάρλον Ντέβονις (100/200μ.), ο συμπατριώτης του, Γκρεγκ Πίκερινγκ (100μ), ο Ιρλανδός Ντέιβιντ Γκίλικ (400μ.), ο Ολυμπιονίκης μεσαίων αποστάσεων Γιούρι Μπορζακόφσκι (800μ.), ο Γάλλος Μέχνι Μπααλά (1.500μ.), ο Γάλλος Μπουαμπντελάχ Ταρί (5000μ.), ο Αυστριακός Γκάνθερ Βέντλινγκερ (3000μ. στιπλ), ο Γερμανός Τόμας Μπλάσεκ (110μ. εμπόδια), ο Γερμανός επικοντιστής Τιμ Λόμπινγκερ, ο Ρώσος Ντανίλα Μπουρκένια (τριπλούν), ο Γιοακίμ Όλσεν (σφαιροβολία), ο Ολυμπιονίκης στον δίσκο, Βιργίλιους Αλέκνα, ο Λευκορώσος Ιβάν Τίκχον (σφυροβολία), ο Φινλανδός ακοντιστής Τέρο Πιτκαμάκι και ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης στο δέκαθλο, Τσέχος Ρομάν Σέμπρλε.

Στη ψηφοφορία που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Τσάτουμας ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τον Ομπιγκβέλου, μιας και οι δύο έχουν συγκεντρώσει 19.1% των προτιμήσεων του κοινού, του Τύπου και της επιτροπής της ΕΑΑ, ενώ ο Περικλής Ιακωβάκης βρίσκεται μόλις στο 2.9%.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ