ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ

Ντρισμπιώτη: "Απίστευτο! Αγαπώ τους αγώνες με βροχή, ήξερα πως ήταν η μέρα μου"

2022 / 2   (  / EUROKINISSI)
2022 / 2 ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ήταν συγκλονιστική για ακόμα μία φορά και πανηγύρισε το χρυσό στα 20 χιλιόμετρα βάδην, με την ίδια να δηλώνει πως το μετάλλιο δεν ήταν κάτι που περίμενε στη συγκεκριμένη κούρσα.

Η Αντιγόνη Ντριστμπιώτη έγραψε τη δική της ιστορία στο βάδην, έγινε η πρώτη Ελληνίδα με νταμπλ στα 20 και 35 χιλιόμετρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες μα πρώτα τον εαυτό της. Η 38χρονη πρωταθλήτρια έκανε τρομερή κούρσα στα 20 χιλιόμετρα και με υπομονή και πίστη κατέκτησε το χρυσό.

Η Ντρισμπιώτη δεν μπορούσε να κρύψει το χαμόγελό της, παραδέχτηκε ωστόσο πως δεν πίστευε ότι θα ήταν στη ζώνη των μεταλλίων και δεν γνώριζε καν αν θα κατέβαινε στον αγώνα.

"Απίστευτο! Δεν ξέρω τι να πω. Ήξερα πως είμαι καλά. Πίστευα σε γρήγορη κούρσα και ζήτησα να μπω. Μπορούσα να κάνω και το πανελλήνιο ρεκόρ. Μπήκα μπροστά και πήγα να τελειώσω την κούρσα γιατί ήξερα πως μπορούσα.

Οι κοπέλες ανέβαζαν ρυθμό και έπεφταν. Εγώ ήμουν σταθερή. Δεν βιάστηκα, είχα υπομονή ήμουν σταθερή και μετά μπορούσα να ανεβάσω γιατί ήμουν ξεκούραστη. Τις περίμενα.

Αγαπώ τους αγώνες με βροχή. Ήξερα πως ήταν η μέρα μου. Με ήλιο είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Σήμερα ξέκλεψα λίγο από τις οδηγίες του προπονητή. Ήμουν μπροστά και ήθελα την νίκη.

Τη δεύτερη ημέρα ένιωθα καλά και ένιωθα πως μπορούσα να είμαι στη δεκάδα. Ήταν ο στόχος. Όταν είδα πως μπορώ να είμαι στην επτάδα ένιωθα καλά και ξεκούραστη. Όταν είδα τα κορίτσια να κουράζονται τα έδωσα όλα. Είχα ανάγκη τους Έλληνες που ήρθαν. Και εγώ και ο προπονητής μου είχαμε αμφιβολίες για το αν θα κατέβω. Ένιωθα καλά σε ένα 60%. Δεν πίστευα πως θα ήμουν στα μετάλλια.

Είναι δύσκολο να το διαχειριστώ. Να δω τα συναισθήματά μου και να τα διαχειριστώ. Μετά όλα τα άλλα. Δεν έτρεχα μόνη μου σήμερα και έτρεξα για όλους όσους ήταν δίπλα μου και με πίστεψαν".

Για το μέλλον: "'Έχουμε στόχους, πρώτα το Παγκόσμιο και μετά οι Ολυμπιακοί. Θα το κυνηγήσουμε είναι στους στόχους μας".

Για τους Έλληνες που τη στηρίζουν: "Ήταν η δύναμή μου για να τρέξω ακόμα και να κερδίσω. Τους ευχαριστώ".

"Στα 35χλμ ήταν πιο αργή η κούρσα. Σήμερα ήξερα ότι έχω πολύ δυνατές αντίπαλες και έμεινα πίσω για να παρακολουθώ. Περίμενα να είναι η Πολωνή και η Ισπανίδα μπροστά. Δεν πίστευα ότι μπορώ να πάω τόσο καλά, αλλά ένιωσα πολύ καλά στην κούρσα", είπε στην μεικτή ζώνη.

Από την πλευρά του ο προπονητής της, δήλωσε:

"Στην προπόνηση κάνουμε συνδυαστικά πράγματα. Δύο σκληρές προπονήσεις κοντά. Είχαμε σχεδόν αποκλείσει το χρυσό αλλά όχι η Αντιγόνη. Σήμερα ήταν δικό της όλο το κομμάτι, ήξερε τις δυνάμεις της. Κέρδισε η ψυχή της όχι το κορμί της. Είναι σπάνια αθλήτρια η Αντιγόνη.

Πρέπει να διαχειριστούμε την αναγνωρισιμότητα. Είναι αντίπαλος. Η Αντιγόνη δεν θα ξεφύγει και δικαιούται μία μπύρα που αγαπά και της την έχω τάξει. Εκείνη μου χρωστάει σαμπάνια στο Παρίσι σε δύο χρόνια".

TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΤΡΙΣΜΠΙΩΤΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ