ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Νίκη Τεντόγλου στο Παρίσι με 8,06μ., φετινό ρεκόρ για Καραλή με 5,60μ.

Το χρυσό άλμα του Μίλτου Τεντόγλου
Το χρυσό άλμα του Μίλτου Τεντόγλου © 2023 MATTHIAS SCHRADER / AP IMAGES

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε την πρωτιά στο άλμα εις μήκος στο μίτινγκ του Παρισιού, ως πρόγευμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Φετινό ρεκόρ για τον Εμμανουήλ Καραλή που κατέκτησε την 5η θέση στο επί κοντώ.

Μια ακόμη νίκη για τον Μίλτο Τεντόγλου, αυτήν τη φορά στο διεθνές μίτινγκ του Παρισιού, όπου ήταν πρώτος στο μήκος με καλύτερο άλμα στα 8,06 μέτρα.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, στον δεύτερο δυνατό αγώνα της σεζόν, δεν δυσκολεύτηκε να πάρει ακόμη μια πρωτιά. Ο άλτης που προπονείται με τον Γιώργο Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα στα 7,77 μ., συνέχισε με 8,06 μ. που του έδωσαν τη νίκη, ακολούθησε ένα άλμα στα 7,91 μ. και στη συνέχεια είχε δύο άλματα στα 7,85 μ., με το πάτημά του να είναι αρκετά πίσω από τη βαλβίδα. Στο έκτο και τελευταίο άλμα, ο κορυφαίος άλτης "έγραψε" 8,01 μέτρα.

Ο 26χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής έχει καλύτερη φετινή επίδοση στα 8,09 μ. από το μίτινγκ της Οστράβα στις 30 Ιανουαρίου.

Η αγωνιστική συνέχεια θα δοθεί για τον Τεντόγλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Φετινό ρεκόρ για τον Εμμανουήλ Καραλή

Στον πέμπτο αγώνα για φέτος, ο Εμμανουήλ Καραλής έδειξε ότι αρχίζει και βρίσκει ρυθμό. Ο ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης στο μίτινγκ του Παρισιού σημείωσε την καλύτερη φετινή επίδοση, ξεπερνώντας τα 5,60 μ. και πήρε την 5η θέση.

Ο 24χρονος άλτης του επί κοντώ ξεκίνησε τον αγώνα του από τα 5,35 μ. τα οποία ξεπέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια και στη συνέχεια υπερέβη με την πρώτη τα 5,50 μ. και τα 5,60 μέτρα. Όταν ο πήχης ανέβηκε στα 5,70 μ., είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

Την πρώτη θέση στο μίτινγκ της γαλλικής πρωτεύουσας πήρε ο Αμερικανός Γιάκομπ Γούτεν με 5,70 μ., ύψος που πέρασαν ακόμη οι Γάλλοι Ρόμπιν Εμίγ και Άντονι Αμιράτι.

Επόμενος αγώνας για τον Καραλή είναι το Πανελλήνιο στο ΣΕΦ.

TAGS ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ