ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Μεσογειακοί Αγώνες: Ασημένιο η Γκούσιν στο ύψος, χάλκινο η Πεσιρίδου στα 100μ. εμπόδια

Ασημένιο η Γκούσιν στο ύψος, χάλκινο η Πεσιρίδου στα 100μ. εμπόδια
Ασημένιο η Γκούσιν στο ύψος, χάλκινο η Πεσιρίδου στα 100μ. εμπόδια SEGAS

Η Ελλάδα πανηγύρισε δύο μετάλλια στο φινάλε των Μεσογειακών Αγώνων στον στίβο, με την Τατιάνα Γκούσιν να παίρνει το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα και την Ελισάβετ Πεσιρίδου να κατακτά το χάλκινο στα 100μ. με εμπόδια.

Εξαιρετικό ήταν το φινάλε των Μεσογειακών Αγώνων για την ελληνική ομάδα, με την Τατιάνα Γκούσιν και την Ελισάβετ Πεσιρίδου να ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητριών.

Την αρχή έκανε η Γκούσιν, που ξεπέρασε το 1,90 μ. στο ύψος και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ, ενώ στη συνέχεια δοκίμασε στα 1,92 μέτρα. Η αθλήτρια την κατάλληλη χρονική στιγμή αρχίζει και βρίσκει το ρυθμό της και να ξεπερνά τα προβλήματα που την ταλαιπώρησαν τους προηγούμενους μήνες.

Η Γκούσιν έχασε μόνο από τη συναθλήτρια της στο γκρουπ της Ιωάννας Σιώμου, Μαρίγια Βούκοβιτς, που ξεπέρασε το 1,92 μ. και στη συνέχεια απέτυχε στο 1,96 μέτρα και έτσι κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Την ώρα που το ύψος ήταν σε εξέλιξη, η Ελισάβετ Πεσιρίδου έκανε πολύ καλή κούρσα στα 100 μ. εμπόδια.

Η επίσης αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου, παρότι έφυγε αργά στην εκκίνηση κατάφερε μετά το έκτο εμπόδιο να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να τερματίσει τελικά στην τρίτη θέση με 13.23 (1,0). Η Γκούσιν κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση, ενώ η Πεσιρίδου το δεύτερο, αφού στην προηγούμενη διοργάνωση ήταν δεύτερη.

Η Γκούσιν, η οποία ξεπέρασε για πρώτη φορά μετά το 2019 το 1,90 μ., μπαίνει πλέον στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο του Όρεγκον. Η Πεσιρίδου θα συνεχίσει την προετοιμασία της με στόχο τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

Στο ύψος των Γυναικών συμμετείχε και η Ελευθερία Χριστογεώργου, η οποία κατέλαβε την τέταρτη θέση με άλμα στα 1,87 μέτρα. Η ανερχόμενη αθλήτρια στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το 1,90 μ. και να διεκδικήσει θέση στο βάθρο.

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς κατέκτησε την πέμπτη θέση στον τελικό των 200 μ. με 20.99, ολοκληρώνοντας με θετικό πρόσημο την παρουσία του στη διοργάνωση. Ο αθλητής συμμετείχε και στην 4Χ100 μ., όπου ήταν τέταρτη με το 39.10.

Φετινό ρεκόρ πέτυχε ο Μάριος Αναγνώστου, ο οποίος ήταν 10ος στα 5.000 μ. με 14.17.20. Ο αθλητής ταξίδεψε στο Οράν με 14.18.47.

Η χώρα μας ολοκλήρωσε τους αγώνες με τέσσερα μετάλλια, αφού στο βάθρο των νικητών είχαν ανέβει ο Γιάννης Νυφαντόπουλος στα 100 μ. με 10.28 (0,9) και ο Γιάννης Ρίζος με 5,60 μ. στο επί κοντώ. Μάλιστα οι δύο αθλητές κατάφεραν να συνδυάσουν την παρουσία τους με νέα ατομικά ρεκόρ.

Πηγή: ΣΕΓΑΣ

TAGS ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ