ΣΤΙΒΟΣ

Κορυφαίες στα άλματα οι Ρωσίδες

Κορυφαίες στα άλματα οι Ρωσίδες
Ισινμπάγεβα

Η Ρωσία είχε την τιμητική της στα άλματα ενώ η Κένυα στους δρόμους αντοχής τη σημερινή μέρα

Άλμα επί κοντώ γυναικών

Η Έλενα Ισινμπάγιεβα ήταν ξεκάθαρη στις δηλώσεις της, δεν υπήρχε πιθανότητα να χάσει το χρυσό μετάλλιο, ο κόσμος να χαλάσει.

Η γαλανομάτα Ρωσίδα διατήρησε τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο άλμα επί κοντώ, μιας και ήταν η μοναδική που ξεπέρασε τα 4.80μ.

Η "Superwoman" επιχείρησε να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ και να κερδίσει τα 100.000 δολάρια που έδινε bonus η IAAF, απέτυχε τρεις φορές όμως στα 5.02μ.

Η Τσέχα Κατερίνα Μπαντούροβα έκανε την έκπληξη και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με νέο εθνικό ρεκόρ στα 4.75μ. μιας και είχε λιγότερες χαμένες προσπάθειες από την τρίτη, Ρωσίδα Σβετλάνα Φεοφάνοβα (4.75μ.).

Άλμα εις μήκος γυναικών

Στα άλματα ήταν η ημέρα της Ρωσίας, με τις αθλήτριες της χώρας να κάνουν το 1-2-3 στο μήκος, σε ένα κατόρθωμα που δεν γίνεται συχνά. Η Τατιάνα Λεμπέντεβα ξεπέρασε τα 7.03μ. και ετοιμάζεται για το νταμπλ, με μία ενδεχόμενη νίκη στο τριπλούν.

Δεύτερη ήταν η Λουντμίλα Κολτσανόβα με 6.92μ. και τρίτη η σπουδαία Τατιάνα Κότοβα με 6.90μ.

800μ. γυναικών
Η Κενυάτισσα Τζάνετ Τζεπκοσγκέι σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση στα 800 μέτρα με 1:56.04. Μπήκε από την αρχή μπροστά και νίκησε τη… δεύτερη Χάσνα Μπενχασί (1:56.99) και την τρίτη Μάιτε Μαρτίνεζ (1:57.62).

Η τρις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Μαρία Μούτολα από τη Μοζαμβίκη, ήταν εξαιρετικά άτυχη, μιας και σκόνταψε 70 μέτρα πριν από τον τερματισμό και δεν κατάφερε να τερματίσει.

Δίσκος ανδρών
Ο μονίμως δεύτερος Γκερντ Κάντερ πήρε το αίμα του πίσω και κατέκτησε το χρυσό στη δισκοβολία με 68.94μ. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Βιργίλιους Αλέκνα δεν τα πήγε καλά και κατετάγη τέταρτος με 65.24μ.

Δεύτερος ήταν ο Γερμανός Ρόμπερτ Χάρτινγκ με 66.68μ. και τρίτος ο Ολλανδός Ρούτγκερ Σμιθ με 66.42μ.

Στα 3.000 μέτρα στιπλ των ανδρών οι Κενυάτες "σάρωσαν". Ο Μπριμίν Κιπρόπ Κιπρούτο αναδείχθηκε νικητής σε 8:13.82, μπροστά από τον συμπατριώτη του, Εζεκιέλ Κεμπόι με 8:16.24 και τρίτο έναν ακόμη Κενυάτη, τον Ρίτσαρντ Κιπκεμπόι Ματιλόνγκ σε 8:17.59.





















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ