ΣΤΙΒΟΣ

Κάθειρξη 13 χρόνων στον Πιστόριους!

FILE -- In this Wednesday, June 15, 2016, file photo, Oscar Pistorius leaves the High Court in Pretoria, South Africa, after his sentencing proceedings. The Pistorius case is back in court, Friday, Nov. 3, 2017, with prosecutors seeking a longer jail sentence for the double-amputee athlete after he was found guilty of murder for shooting his girlfriend, Reeva Steenkamp. (AP Photo/Themba Hadebe, File)
FILE -- In this Wednesday, June 15, 2016, file photo, Oscar Pistorius leaves the High Court in Pretoria, South Africa, after his sentencing proceedings. The Pistorius case is back in court, Friday, Nov. 3, 2017, with prosecutors seeking a longer jail sentence for the double-amputee athlete after he was found guilty of murder for shooting his girlfriend, Reeva Steenkamp. (AP Photo/Themba Hadebe, File) AP

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αφρικής, η έφεση του Όσκαρ Πιστόριους απορρίφθηκε και πλέον απόφαση είναι εγκλεισμός στις φυλακές για τα 13 χρόνια.

Η υπόθεση του Νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη τράβηξε αρκετά χρόνια, αλλά τελικώς βγήκε η ποινή για τον θάνατο της Ρίβα Στέενκαμπ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αφρικής απέρριψε την έφεση που είχε κάνει ο Όσκαρ Πιστόριους, μετά την αύξηση της ποινής του από τα έξι στα 15 χρόνια.

Ο παραολυμπιονίκης είχε ζητήσει από το συνταγματικό δικαστήριο, να αναθεωρήσει τη φυλάκιση του, η οποία αυξήθηκε στα 13 χρόνια τον περασμένο Νοέμβριο και “αυτό είναι το τέλος της διαδρομής” δήλωσε ο εισαγγελέας Luvuyo Mfaku στο AFP, τονίζοντας ότι “δεν υπάρχουν άλλες νομικές επιλογές που να μπορεί να χρησιμοποιήσει”.

Σύμφωνα με αυτή την δικαστική απόφαση, μπαίνει ένα οριστικό τέλος στην πολύκροτη υπόθεση της Ρίβα Στέενκαμπ, συντρόφου του παραολυμπιονίκη, που είχε δολοφονηθεί στις 14 Φεβρουαρίου του 2013.

Ο Όσκαρ Πιστόριους είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο της 30χρονης κοπέλας και είχε καταδικαστεί σε πέντε χρόνια φυλάκιση από τις δικαστικές αρχές. Τα στοιχεία απέδειξαν πως γνώριζε ότι εκεί προσπάθησε να κρυφτεί για να σωθεί η σύντροφος του. Η ποινή άλλαξε σε 13 χρόνια, η οποία είναι και η τελική μετά την απόρριψη της έφεσης από την μεριά του παραολυμπιονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ