ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΛΗΣ

Καραλής: "Όταν με δείτε να χαμογελάω, θα δείτε μεγάλα πράγματα"

Ο Εμμανουήλ Καραλής σε προσπάθειά του στο Τόκιο
Ο Εμμανουήλ Καραλής σε προσπάθειά του στο Τόκιο 2021 KYUSUNG GONG / AP PHOTO

Ο Εμμανουήλ Καραλής δήλωσε στην ΕΡΤ αμέσως μετά τον αποκλεισμό από τον τελικό του επί κοντώ, ότι δεν είναι πολύ καλό στο πνευματικό κομμάτι και ότι όταν ο ίδιος νιώσει καλά τότε θα επιστρέψει στις "υψηλές πτήσεις".

Ο Εμμανουήλ Καραλής δεν έκρυψε την απογοήτευσή του που δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου. Ο Έλληνας πρωταθλητής ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ ότι πνευματικά δεν είναι καλά, όμως δεν θέλησε να κρυφτεί σε δικαιολογίες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Εμμανουήλ Καραλής: Για την ημιτελική σειρά: "Δεν τα κατάφερα σήμερα. Ήγαν δύσκολη χρονιά μετά το κλειστό, η ψυχολογία μου δεν είναι καλή. Όταν δεν χαίρομαι να πηδάω δεν μου βγαίνει. Χρειάζομαι ένα διάλειμμα. Ξέρω τι μπορώ να κάνω, αγαπάω αυτό που κάνω, αλλά με στενοχωρεί ορισμένες φορές".

Για το ότι ο αθλητισμός έχει και χαρές και λύπες: "Πάντα το λέω αυτό. Ο αθλητισμός έχει εννέα λύπες και μια χαρά. Μέσα από τον πρωταθλητισμό έμαθα ότι συνεχίζω. Θα συνεχίσω και πρέπει να επικεντρωθώ εκεί".

Για το αν είναι καλά: "Σωματικά είμαι καλά, ψυχικά δεν είμαι καλά. Δεν θέλω να κρύβομαι πίσω από δικαιολογίες, όλοι περνάμε δύσκολα. Πρέπει να κοιτάξω μπροστά".

Για το αν μπορούσε να κάνει περισσότερους αγώνες στη σεζόν: "Σίγουρα μπορούσα να κάνω περισσότερους αγώνες, αλλά η χρονιά δεν μου επέτρεψε να συνεχίσω".

Για το μέλλον: "Προσπαθώ να φερθώ ώριμα και να κοιτάξω μπροστά, να μην τα βλέπω αρνητικά. Από τέταρτος ολυμπιονίκης δεν μπορώ να περάσω στον τελικό. Όταν με δείτε να χαμογελάω θα δείτε μεγάλα πράγματα".

TAGS ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΛΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ