ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ

Καραλής και Ανδρικόπουλος στο SPORT24: "Τα μετάλλια είναι κίνητρο για τους επόμενους αγώνες"

Ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Νίκος Ανδρικόπουλος κατά την άφιξή τους στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"
Ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Νίκος Ανδρικόπουλος κατά την άφιξή τους στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" INTIME

Ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Νίκος Ανδρικόπουλος, λίγα 24ωρα μετά την κατάκτηση των αργυρών μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, αφίχθησαν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και μίλησαν στο SPORT24 για την επιτυχία τους.

Οι "αργυροί" Εμμανουήλ Καραλής και ο Νίκος Ανδρικόπουλος αφίχθησαν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" το μεσημέρι της Δευτέρας (6/3) μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή.

Οι Έλληνες πρωταθλητές μίλησαν στην κάμερα του SPORT24 για τα πρώτα τους μετάλλια, τους στόχους για το μέλλον, τα συναισθήματά τους, αλλά και τη στήριξη των δικών τους ανθρώπων.

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος, που χάρισε το πρώτο μετάλλιο στη χώρα μας στο αγώνισμα του τριπλούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είπε χαρακτηριστικά:

"Αισθάνομαι πολύ όμορφα, σιγά σιγά συνειδητοποιώ τι έχει γίνει κι είμαι πολύ χαρούμενος. Το πρώτο μετάλλιο σίγουρα έχει άλλη αίσθηση. Η χαρά ήταν μεγάλη, όλοι επηρεαστήκαμε από την τραγωδία στα Τέμπη. Προσπαθήσαμε όλοι μας με όλη τη δύναμη να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε".

Για το αν του "πηγαίνει" το Ατακόι, καθώς στο συγκεκριμένο γήπεδο το 2021 είχε σημειώσει ατομικό ρεκόρ: "Έτσι φαίνεται, έχω καλό ιστορικό".

Για τον ανταγωνισμό με τους Τσιάμη και Πανταζή και πόσο τον βοηθάει στο να εξελιχθεί: "Το ότι έχουμε ένα πολύ σημαντικό αθλητή να ακολουθούμε, να μας δίνει συμβουλές, είμαστε και φίλοι, προπονούμαστε στο ίδιο γήπεδο οπότε έχουμε επαφή, βοηθάει πάρα πολύ. Ο ένας βοηθάει τον άλλον να εξελίσσεται, αυτό είναι το νόημα. Είναι καλό ότι έχουμε ο ένας τον άλλον. Το επίπεδο στο αγώνισμα είναι αρκετά καλό στην Ελλάδα, κάτι που φαίνεται και από τις τρεις συμμετοχές στο ευρωπαϊκό".

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Μανόλο, που με καλύτερη επίδοση στα 5.80μ. στον τελικό του επί κοντώ πλασαρίστηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου των νικητών.

Για το τι τον βοήθησε να επανέλθει και να απολαμβάνει μετά από μία δύσκολη περίοδο ξανά τους αγώνες: "Σίγουρα αυτό που έκανα ήταν να βοηθήσω τον εαυτό μου, ανοίχτηκα στους ανθρώπους μου και στους ειδικούς, οπότε σιγά σιγά με την πάροδο του χρόνου κατάφερα να ξαναέρθω σε επίπεδο να χαίρομαι το άθλημά μου".

Για το αν το μετάλλιο είναι κίνητρο για τη συνέχεια: "Ένα μετάλλιο σίγουρα μού δίνει κίνητρο για τις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις. Όπως είπα είμαι αθλητής μεγάλων αγώνων και θέλω να πιστεύω ότι και στους επόμενους αγώνες με χαμηλά το κεφάλι, που θα κάνουμε πολύ σκληρή δουλειά μαζί με τον πατέρα μου και τον Γιώργο Πομάσκι, να καταφέρουμε να ξαναβρισκόμαστε στο πόντιουμ".

Για το πόσο σημαντικό είναι που είχε δίπλα του την οικογένειά του: "Είναι πολύ σημαντικό ένας άνθρωπος να έχει ανθρώπους που τον αγαπούν ανιδιοτελώς. Πέρα από την οικογένεια κι ένας άνθρωπος αν είναι, που ξέρεις ότι είναι εκεί για σένα και στα καλά και στα άσχημα, για μένα είναι πολύ σημαντικό. Εγώ είμαι πολύ τυχερός που έχω δύο γονείς που έχουν θυσιάσει τα πάντα για να καταφέρω να βρίσκομαι στο επίπεδο που είμαι και τους ευχαριστώ πάρα πολύ".

TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ