ΕΛΙΝΑ ΤΖΕΝΓΚΟ

Ευρωπαϊκό στίβου Κ23: Η Τζένγκο πέρασε άνετα στον τελικό του ακοντισμού

Η Ελίνα Τζένγκο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα
Η Ελίνα Τζένγκο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα EUROKINISSI SPORTS

Η Ελίνα Τζένγκο χρειάστηκε μόλις μία βολή στα 61,52μ. στο ευρωπαϊκό στίβου Κ23 για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στον τελικό, σημειώνοντας μάλιστα και ρεκόρ.

Ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε η Ελίνα Τζένγκο, η οποία αποτελεί μέλος της Team future της Bwin, επέστρεψε στις βολές πάνω από τα 60,00 μέτρα. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στις γυναίκες χρειάστηκε μόλις μία προσπάθεια στα 61,52 μ. για να προκριθεί πανηγυρικά στον τελικό του ακοντισμού, την Κυριακή (16/7, 18.45).

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πως σε δύο ημέρες θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του αγωνίσματος.

Η Ελληνίδα μπήκε δυναμικά στον αγώνα, απέφυγε τα λάθη, εκμεταλλεύτηκε τις καλές συνθήκες και έκανε μια βολή ανάλογη των δυνατοτήτων της.

Η αθλήτρια επέστρεψε σε προσπάθειες πάνω από τα 60,0 μ., για πρώτη φορά φέτος από το Ευρωπαϊκό Ρίψεων τον περασμένο Μάρτιο, εκεί όπου είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Η 21χρονη το προηγούμενο διάστημα διένυε τον βασικό κύκλο προπόνησης και αγώνων και δεν ήταν σε θέση να διεκδικήσει μεγάλες βολές, αφού αγωνιστική κορύφωση εξαρχής ήταν για εκείνη το Ευρωπαϊκό Κ23 κι έπειτα το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης.

TAGS ΕΛΙΝΑ ΤΖΕΝΓΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ