ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΤΡΙΣΜΠΙΩΤΗ

ΕΟΕ: "Η Ντρισμπιώτη έχει ενταχθεί κανονικά στο πρόγραμμα Ολυμπιακών Υποτροφιών της ΔΟΕ και εισπράττει το ποσό που δικαιούται"

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με την ελληνική σημαία μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 35 χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκού στίβου
Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με την ελληνική σημαία μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 35 χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκού στίβου EUROKINISSI SPORTS

Τη Δευτέρα (22/8) η ΕΟΕ ξεκαθάρισε με ανακοίνωση πως η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έχει ενταχθεί κανονικά στο πρόγραμμα Ολυμπιακών Υποτροφιών της ΔΟΕ, βάζοντας τέλος στα ψευδή δημοσιεύματα.

Τέλος στα λανθασμένα δημοσιεύματα και τις ψευδείς ειδήσεις που αφορούν την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και τις υποτροφίες έβαλε τη Δευτέρα (22/8) η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή της πως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει ενταχθεί κανονικά στο πρόγραμμα Ολυμπιακών Υποτροφιών της ΔΟΕ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

"Σε συνέχεια δηλώσεων και δημοσιευμάτων που λανθασμένα αναφέρουν ότι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δεν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Ολυμπιακών Υποτροφιών της ΔΟΕ λόγω ηλικίας, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θέλει να επισημάνει ότι η Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην, έχει ενταχθεί κανονικά στο πρόγραμμα από το ξεκίνημα του και εισπράττει το ποσό που δικαιούται.

Η αρχική πρόταση της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΕ για θέσπιση ηλικιακών ορίων είχε απορριφθεί από την Ολομέλεια της ΕΟΕ με αποτέλεσμα η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη όπως και άλλοι αθλητές να ενταχθούν στις Ολυμπιακές Υποτροφίες. Αντίθετα αποκλείστηκαν όσοι είχαν εξασφαλισμένους χορηγούς.

Επίσης η ΕΟΕ, παρέδωσε στην πρωταθλήτριά μας, το ποσό που πήραν όλοι οι αθλητές που προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ήτοι 10.000 ευρώ εφάπαξ, ενώ η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είναι και ενταγμένη στην ομάδα (ή στη λίστα ) των αθλητών που προτείνονται για χορηγία στο πρόγραμμα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής «Υιοθετείστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Παρίσι».

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στηρίζει από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη και δεν είναι τυχαίο ότι η Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα συγχαρητήρια που της δώσαμε μετά το δεύτερο χρυσό στο Μόναχο, απάντησε με νόημα ως εξής: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Για όλα!» δείχνοντας το ήθος της για μία ακόμη φορά".

TAGS ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΤΡΙΣΜΠΙΩΤΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ