ΣΤΙΒΟΣ

"Έκανα χαρούμενους πολλούς Έλληνες"

GEPA-08031443070 - SOPOT,POLEN,08.MAR.14 - SPORT DIVERS, LEICHTATHLETIK - IAAF Hallen Weltmeisterschaften, Stabhochsprung der Herren. Bild zeigt Konstadinos Filippidis (GRE). Foto: GEPA pictures/ Mario Kneisl
GEPA-08031443070 - SOPOT,POLEN,08.MAR.14 - SPORT DIVERS, LEICHTATHLETIK - IAAF Hallen Weltmeisterschaften, Stabhochsprung der Herren. Bild zeigt Konstadinos Filippidis (GRE). Foto: GEPA pictures/ Mario Kneisl INTIME SPORTS

Ο Κώστας Φιλιππίδης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα αυτού του μεταλλίου για τον ίδιο. Έβγαλε το καπέλο του στον νικητή ο δεύτερος στον τελικό, Μάλτε Μορ.

" Αυτό το μετάλλιο είναι πολύ σημαντικό για τον ελληνικό στίβο και την χώρα μου. Είμαι σίγουρος πως έκανα χαρούμενος πολλούς Ελληνες με αυτή μου την εμφάνιση", σχολίασε ο Κώστας Φιλιππίδης μετά τη νίκη του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Ο 27χρονος αθλητής αναδείχθηκε νικητής στην "ERGO Arena" με άλμα στα 5,80μ. Στον τελικό όλα πήγαν καλά και ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

" Το χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήρθε μετά την μεγάλη προσπάθεια από μένα και τον προπονητή μου. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Οταν παίρνεις μέρος σε μια τέτοια διοργάνωση δεν μπορείς να ξέρεις που θα σταματήσεις. Κάθε φορά προσπαθούμε για το καλύτερο. Πολλές φορές πηγαίνεις σε έναν αγώνα σε καλή κατάσταση, όμως, τελικά τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα ήθελες. Σήμερα ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση κι έκανα έναν πολύ καλό αγώνα κι έτσι ήρθε το αποτέλεσμα. Έχουμε μπροστά μας μια μακριά θερινή σεζόν στην οποία θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό", είπε ο Φιλιππίδης.

Την ανωτερότητα του αντιπάλου του αναγνώρισε και ο δεύτερος στον τελικό, ο Γερμανός Μάλτε Μορ που ταξίδεψε στο Σόποτ με φετινή επίδοση στα 5,90μ: " Ο Κώστας ήταν σε καλύτερη μέρα από μένα, καθώς βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ και έδειξε πως έχει τα προσόντα να ανέβει ψηλά. Εγώ πάλι όχι. Είμαι χαρούμενος με το ασημένιο μετάλλιο, όχι όμως με τον τρόπο που αγωνίστηκα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ