ΣΤΙΒΟΣ

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Αμπνταλελάχ Χαρούν, δύο φορές στο βάθρο Παγκοσμίων

Ο Αμπνταλελάχ Χαρούν πανηγυρίζει την κατάκτηση του Χάλκινου Μεταλλίου στο World Athletics Championships στο Λονδίνο
Ο Αμπνταλελάχ Χαρούν πανηγυρίζει την κατάκτηση του Χάλκινου Μεταλλίου στο World Athletics Championships στο Λονδίνο © 2017/ FILE PHOTO / AP IMAGES

Ο 24χρονος Αμπνταλελάχ Χαρούν σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Ντόχα σε ηλικία 24 ετών, την ίδια περίοδο που κυνηγούσε την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η είδηση του θανάτου του Αμπνταλελάχ Χαρούν προκάλεσε σοκ στον Παγκόσμιο Στίβο. Ο 24χρονος δρομέας από το Κατάρ με ειδίκευση τα 400 μέτρα άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο το Σάββατο 26 Ιουνίου, όπως αναφέρουν αραβικά ΜΜΕ.

Το 2017 ο Χαρούν είχε κατακτήσει το Χάλκινο μετάλλιο στα 400 μέτρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ενώ αυτή την περιόδο έκανε αγώνα δρόμου για να ξεπεράσει έναν τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε προκειμένου να προλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Χαρούν ήταν ο εθνικός ρέκορντμαν της απόστασης με χρόνο 44.07. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, είχε προλάβει να προσθέσει στο ενεργητικό του σημαντικές διακρίσεις, όπως η νίκη του στο Πανασιατικό Πρωτάθλημα του 2015 και το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου το 2016.

Ήταν ο προπομπός των όσων θ' ακολουθούσαν ένα χρόνο αργότερα στο Λονδίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ