ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ

Ασημένια Στεφανίδη: Δεύτερη στο ευρωπαϊκό μετά από τρομερό τελικό

Ασημένια Στεφανίδη: Δεύτερη στο ευρωπαϊκό μετά από τρομερό τελικό
24 MEDIA CREATIVE TEAM - KONSTANTINOS BADOUNAS

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε με τις Μούρτο και Σούτεϊ.

Το τέταρτο μετάλλιο της Κατερίνας Στεφανίδη σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι γεγονός. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια μετά από μεγάλη μάχη με τις Μούρτο και Σούτεϊ κατέκτησε το ασημένιο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη επέλεξε να ξεκινήσει τον τελικό από τα 4,40μ. , αφήνοντας τα 4,25μ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε εύκολα τον πήχη. Το ίδιο έκανε και στα 4,55μ.

Το επόμενο ύψος ήταν εκεί που ουσιαστικά ξεχώρισαν οι αθλήτριες που θα πήγαιναν για μετάλλιο από τις υπόλοιπες. Τα 4,65μ. πέρασαν μόνο οι Στεφανίδη, Σούτεϊ με την πρώτη και η Μούρτο με τη δεύτερη.

Όλες οι υπόλοιπες δεν τα κατάφεραν να περάσουν το συγκεκριμένο ύψος με την Κόντερι να αφήνει μία προσπάθεια για τα 4,70μ. δίχως αποτέλεσμα. Έτσι, έμειναν οι Στεφανίδη, Σούτεϊ και Μούρτο να παλεύουν για τα τρία μετάλλια.

Η Στεφανίδη συνέχισε τα καθαρά άλματά της και πέρασε με την πρώτη τα 4,70μ. αποκτώντας ξεκάθαρο προβάδισμα για το χρυσό μετάλλιο. Η Σούτεϊ τα πέρασε με τη δεύτερη, ενώ η Μούρτο άφησε δύο προσπάθειες για τα 4,75μ.

Η Φινλανδή έκανε την ανατροπή περνώντας με την πρώτη τόσο τα 4,75μ. όσο και τα 4,80μ. κάνοντας την ανατροπή για να γίνει το απόλυτο φαβορί.

Η Στεφανίδη και η Σούτεϊ ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους στα 4,75μ. με την Ελληνίδα να κατακτά το ασημένιο αφού έφτασε σε αυτό το ύψος δίχως άκυρη προσπάθεια.

Η Μούρτο συνέχισε τον αγώνα και ξεπέρασε και τα 4.85μ. για να φτάσει σε ένα μεγάλο χρυσό κάνοντας τρεις φορές εθνικό ρεκόρ Φινλανδίας.

Η τελική κατάταξη:

  1. Βίλμα Μούρτο (Φινλανδία) 4.85μ.
  2. Κατερίνα Στεφανίδη 4,75μ.
  3. Τίνα Σούτεϊ (Σλοβενία) 4.75μ.
  4. Κάρολαϊν Χόλμ (Δανία) 4.55μ.
  5. Αντζέλικα Μόζερ (Ελβετία) 4.55μ.
  6. Μαρί Ζουλ Μπονάν (Γαλλία) 4.55μ.
  7. Ρομπέρτα Μπρούνι (Ιταλία) 4.55μ.
  8. Μόλι Κόντερι (Μ. Βρετανία) 4.55μ.
  9. Σόφι Κουκ (Μ. Βρετανία) 4.40μ.
  10. Μαργκότ Σεβριέ (Γαλλία) 4.40μ.
  11. Ελίνα Λάμπελα (Φινλανδία) 4.40μ.
  12. Λένε Όνσρουντ Ρέντζιους (Νορβηγία) 4.25
TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ