ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ

Βασίλης Σπανούλης, ο λόρδος της EuroLeague

Βασίλης Σπανούλης, ο λόρδος της EuroLeague
INTIME SPORTS

Η EuroLeague απονέμει τον τίτλο του "Θρύλου" στον Βασίλη Σπανούλη και ο Βασίλης Σκουντής θυμάται τι του έχει τάξει ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Τέτοιες μέρες πριν από έναν χρόνο ο λεγάμενος βουρλιζόταν μέσα στα διλήμματα και στις μύχιες σκέψεις του...

Στις 9 Απριλίου του 2021, ημέρα Παρασκευή, στο Νέο Φάληρο, απέναντι στη Χίμκι, ο Ολυμπιακός έβαζε τους τίτλους τέλους στο ευρωπαϊκό οδοιπορικό του και συνάμα κρέμαγε μια ταμπέλα που έγραφε "κλειστόν, λόγω διακοπών"!

Αυτό το ματς υπήρξε το κύκνειο άσμα του στη σεζόν, αλλά και κάτι ακόμη πιο μεγάλο και συγκλονιστικό...

Το (μη προαναγγελθέν, αλλά επιβεβαιωθέν εκ των υστέρων) αντίο του Βασίλη Σπανούλη!

Τις μέρες που ακολούθησαν ούτε φωνή, ούτε ακρόαση: ο αρχηγός του Ολυμπιακού άφησε την υπόθεση να πλανάται και τα σενάρια να μπουρδουκλώνονται σχετικά με το εάν θα παρέμενε στις επάλξεις ή θα έβγαινε στη σύνταξη...

"Παίρνω το πινακάκι μου και φεύγω"

Ο γρίφος λύθηκε τρεισήμισι μήνες αργότερα: στις 26 Ιουνίου, μεσημέρι Σαββάτου, όταν ο Μπίλης ανακοίνωσε ότι (όπως και ο συνονόματος μας ο Βασίλης Κωνσταντίνου στην ταινία "Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα") παίρνει το καπελάκι του και φεύγει!

Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, εκτός από το καπελάκι του πήρε και το πινακάκι του και ήδη παρουσιάζει τα προπονητικά πρωτόλεια του. Στο μεταξύ συνειδητοποιώ πως η 19η Απριλίου είναι συνυφασμένη με τα αξιώματα.

Ο λόρδος Βύρων και οι γαλαζοαίματοι

Σαν σήμερα το 1824 πέθανε στο Μεσολόγγι ο Τζορτζ Γκόρντον Μπάιρον που έμεινε στην ιστορία ως ο Λόρδος Βύρων... Σήμερα που το ημερολόγιο δείχνει 19 Απριλίου του 2022, ανακηρύχθηκε λόρδος της EuroLeague ο Σπανούλης!

Θα του απονεμηθούν κιόλας τα σχετικά διάσημα πριν από την έναρξη του αγώνα του Ολυμπιακού με τους γαλαζοαίματους από το Πριγκιπάτο με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Συνήθως όταν προηγούνται τέτοιες βραβεύσεις και τιμές, χαλάει η μανέστρα στη συνέχεια και τούτο συνέβη και με τον Νίκο Γκάλη το 1991 στη Ρώμη (Ελλάδα-Τσεχοσλοβακια) και με τον Φελίπε Ρέγες τις προάλλες στη Μαδρίτη (Ρεάλ-Μπαρτσελόνα), αλλά ξα του(ς).

Ας δει κιόλας ο Ολυμπιακός αυτό το πράγμα από τη θετική πλευρά του: μόνο και μόνο η (φυσική) παρουσία του Σπανούλη θα είναι μια πηγή έμπνευσης για τους μέχρι πρότινος συμπαίκτες του...

Διάβολε, θα παρίσταται ψυχή τε και σώματι ο άνθρωπος που στέφθηκε τέσσερις φορές πρωταθλητής Ευρώπης (με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την Εθνική), έχει στο παλμαρέ του τρία βραβεία MVP των Final Four και τέτοιες σειρές playoffs τις είχε για πρωινό!

Το ιερατείο και η Greek Mafia

Legend λοιπόν ο Σπανούλης. Θρύλος μαθές!

Θα εισέλθει κι ελόγου δόξη και τιμή στο ιερατείο της Ευρωλίγκας, βαδίζοντας στα χνάρια του Θοδωρή Παπαλουκά, του Χουάν Κάρλος Ναβάρο, του Ραμούνας Σισκάουσκας, του Σαρούνας Γιασικέβιτσους, του Δημήτρη Διαμαντίδη, του Μιρσάντ Τουρκσάν και του Φελίπε Ρέγες.

Ο Σπανούλης καθίσταται το όγδοο μέλος του κλαμπ, στο οποίο –για να ευλογήσουμε τα γένια μας-υπάρχουν τρεις δικοί μας και άλλοι δυο που έπαιξαν στον Παναθηναϊκό, μάλιστα ο Σάρας παντρεύτηκε κιόλας Ελληνίδα.

Αυτό είναι που λέμε Greek Mafia!

Αρχής γενομένης από αύριο –και για όσο τραβήξει αυτό το γαϊτανάκι-ο Ολυμπιακός σημαδεύει την πρόκριση στο 11ο Final Four της ιστορίας του...

Σλούκας; Εγώ πότε θα γίνω Legend;

Ο Σπανούλης ήταν παρών σε τέσσερα από δαύτα (2012, 2013, 2015, 2017), ενώ προηγουμένως είχε συμμετάσχει σε άλλο ένα με τον Παναθηναϊκό (2009) και επειδή φαντάζομαι πως είναι γενναιόδωρος στα συναισθήματα του, θα δώσει ασμένως την έμπνευση και την ευλογία του στον Κώστα Σλούκα και στους υπόλοιπους παίκτες...

Πλάκα πλάκα και ο Σλούκας βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει legend στο μέλλον!

Ο Σαλονικιός γκαρντ έχει μέχρι στιγμής στο παλμαρέ του τρία τρόπαια (Ολυμπιακός 2012 και 2013, Φενέρμπαχτσε 2017) και άλλες έξι παρουσίες σε Final Four, είτε ως απλό μέλος της ομάδας, είτε ως πρωταγωνιστής…

Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες και σε κάθε περίπτωση μέχρι την ημέρα της γιορτής του (21 Μαΐου) μπορεί να αβγατίσει κι άλλο το πόθεν έσχες του και να καταθέσει από τώρα την υποψηφιότητα του για να αναγορευθεί κι ελόγου του «θρύλος».

Μιλάμε για καλή κάβα!

Δεν ξέρω βεβαίως για πόσο καιρό θα κουμαντάρει ακόμη την Ευρωλίγκα ο Τζόρντι Μπερτομέου και αν θα είναι στα πράγματα όταν θα βγει στη σύνταξη ο Σλούκας...

Μην τάξεις άγιο κερί!

Του Σπανούλη όμως του χρωστάει ακόμα κάτι και –όπως λέει και μια ελληνική παροιμία- "μην τάξεις στον άγιο κερί και στο παιδί κουλούρι"!

Τι εννοώ;

Ιδού η εξήγηση...

Από τη στιγμή που το διευθυντήριο της Ευρωλίγκας έφυγε από το «San Jordi» και μετακόμισε στο νούμερο 8 της οδού Καμίνς της Βαρκελώνης, οι ιθύνοντες της διοργάνωσης, βαδίζοντας στα χνάρια του NBA και της FIBA, αποφάσισαν να δώσουν ονόματα θρύλων της Ευρωλίγκας στις διάφορες αίθουσες των γραφείων.

Η αίθουσα στην οποία πραγματοποιούνται οι συνελεύσεις φέρει το όνομα του εννεάκις πρωταθλητή Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, εκείνη των συσκέψεων ονομάζεται "Σαρούνας Γιασικεβίτσιους", αυτή του αγωνιστικού τμήματος "Χουάν Κάρλος Ναβάρο" και του μάρκετινγκ "Ντέγιαν Μποντιρόγκα".

Το όνομα του σε όλο το κτίριο!

Το βράδυ της 15ης Μαΐου του 2015, στη Μαδρίτη μετά το οργιώδες κρεσέντο του Σπανούλη στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ρώτησα τον Μπερτομέου ποια αντίστοιχη τιμή θα επιδαψίλευε στον Σπανούλη, όταν αποσυρθεί από τη σκηνή...

"Το έχω ήδη σκεφθεί" μου απάντησε τότε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EuroLeague. "Θα δώσουμε το όνομα του σε ολόκληρο το κτίριο"!

Προς το παρόν τον αναγορεύει "Θρύλο" και μπορεί να έπεται συνέχεια με αυτή την ιστορία της ονοματοδοσίας ολόκληρου του κτιρίου ή έστω μιας γκαρσονιέρας βρε αδερφέ!

TAGS ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ