ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

Τιμή και δόξα στον άξιο Άγγλο των διακοπών Χάρι Μαγκουάηρ

Manchester United's Harry Maguire looks on during warm up before the English Premier League soccer match between Leicester City and Manchester United at the King Power Stadium, in Leicester, England, Sunday, July 26, 2020. (Oli Scarff/Pool via AP)
Manchester United's Harry Maguire looks on during warm up before the English Premier League soccer match between Leicester City and Manchester United at the King Power Stadium, in Leicester, England, Sunday, July 26, 2020. (Oli Scarff/Pool via AP) AP

Ο Χάρι ξέρει την παράδοση και έβαλε τα στήθια του μπροστά για να την προστατεύσει. Ο Χάρι ο Μαγκουάηρ, ο άξιος Άγγλος που έκανε διακοπές στην Ελλάδα και έμπλεσε σε ένα επεισόδιο/παράσταση/τσακωμό παρεξήγηση πείτε το όπως θέλετε.

Πριν προλάβει να παρεξηγηθεί (περαιτέρω) κάποιος ή κάποια από τις χιλιάδες των αναγνωστών και αναγνωστριών τούτης εδώ της μαρτυρικής στήλης, οφείλω να πω ότι την στιγμή που μιλάμε δεν γνωρίζουμε ΠΛΗΡΩΣ τις λεπτομέρειες γύρω από το επεισόδιο/παράσταση/τσακωμό/παρεξήγηση στο οποίο πρωταγωνίστησε ο Χάρι ο Μαγκουάηρ, διεθνής Άγγλος ποδοσφαιριστής, αρχηγός της Μάνστερ Γιουνάη και (ακόμα) ο ακριβότερος αμυντικός του πλανήτη.

Δεν ξέρουμε λοιπόν, ΟΛΕΣ τις λεπτομέρειες και άρα θα ήταν κάπως ανάρμοστο να αποπειραθούμε να σχολιάσουμε την ουσία της υπόθεσης. Εδώ που τα λέμε, δεν μας ενδιαφέρει κιόλα ως στήλη. Διότι μέχρι στιγμής έχουμε καταγράψει: Άγγλους φίλους άλλης ομάδας που έβρισαν το παιδί μας, έχουμε Αλβανούς γκανγστερό-βιους που την «έπεσαν» στην αδερφή του και τήνε τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο, έχουμε Χάρι και φίλους σε κατάσταση ακραίας μέθης να κάμουν σαματά, να αρνούνται την σύλληψη, να τήνε πέφτουνε στους αστυνομικοί, να τούδε δέρνουνε και εν τέλει να προσπαθούν να τους δωροδοκήσουν κιόλα, αν και όπως μαθαίνουμε το τελευταίο επρόκειται για συγκλονιστική παρεξήγηση, όπως άλλωστε και κάθε ιστορία δωροδοκίας. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ.

Αν θέλετε ένα έξτρα κερασάκι, υπάρχει και η ανάρτηση της συντρόφου του Χάρι που ανέβασε μια φωτογραφία που είναι αγκαλίτσα τα δυο τους και από κάτω γράφει ότι « μανάρι μου, μόνο μαζί σου τέτοιες στιγμές, να μην πιάσει ποτέ το κακό το μάτι». Σε ελεύθερη ελληνική μετάφραση, αλλά καταλάβατε. Εικάζω ότι πλέον ΙΣΩΣ να πιστεύει λίγο παραπάνω στο «μάτι», αλλά δεν την έχω πετύχει κιόλας να την ρωτήσω.

Εδώ λοιπόν τελειώνει η ενασχόληση μας, έστω και επιδερμικά, με την εξαιρετική υπόθεση Μαγκουάηρ και αναμένουμε ασφαλώς να μάθουμε την πλήρη εικόνα του επεισοδίου για να πούμε κι εμείς το μακρύ μας και το κοντό μας.

Όπως πάντα όμως, η ουσία – τουλάχιστον για την στήλη – βρίσκεται αλλού. Δεν βρίσκεται στο ότι ο Χάρι σύμφωνα με τους αστυνομικάριους που τον έκανα τσακωτό τους είπε σε άπταιστα νεοπλουτιστικά « ΡΕ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΡΕ, ΡΕ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΤΖΑΜ ΜΑΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΗ, ΑΜΑ ΘΕΛΩ ΣΑΣ ΑΓΟΡΑΖΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΑΠΤΙΖΩ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΑΞΙ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΙΟΝ ΕΧΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ» ή ότι ενδέχεται οι δικοί μας αστυνομικάριοι να αποπειράθηκαν να του μιλήσουν σε άπταιστα ελληνικο-αγγλικο-τουριστικά κάτι του στυλ « ΛΙΣΤΕΝ ΜΙΣΤΕΡ ΤΕΤΟΙΕ, ΓΙΟΥ ΜΕΗΚ ΣΑΜΑΤΑΣ ΕΝΤ ΜΠΗΚΟΖ ΓΙΟΥ ΜΕΗΚ ΣΑΜΑΤΑΣ ΓΟΥΙ ΤΕΗΚ ΓΙΟΥ ΠΡΗΖΟΝ. ΟΛΣΟ, ΓΟΥΑΗ ΓΙΟΥ ΤΡΑΗ ΤΟΥ ΔΩΡΟΔΟΚΑΗΖ ΑΣ ΡΕ, ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕΣ, ΔΑΤ ΓΟΥΗ ΑΡ ΤΙΠΟΤΑ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΔΕΣ; ΡΕ ΣΥ ΤΑΚΗ, ΠΩΣ ΛΕΝΕ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ;»

Όχι, λοιπόν δεν μας απασχολούν αυτά. Εμάς μας απασχολεί το γεγονός ότι ούτε ένας άνθρωπος, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ, δεν βρέθηκε να δώσει συγχαρητήρια στον Χάρι τον Μαγκουάηρ για την άψογη αγγλο-τουριστική του συμπεριφορά, μια συμπεριφορά που είναι συνδεδεμένη ΣΤΕΝΑ με την πλούσια ιστορία της Αγγλίας και των επισκέψεων των κατοίκων της σε ξένους προορισμούς. Και δεν το λέω τυχαία το παραπάνω, ή ως τύπος στην απέξω. Μισός άγγλος είμαι ο καψερός, στις φλέβες μου τρέχει αγγλικό αίμα, ΕΧΩ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ από τον Χάρι τον Μαγκουάηρ, όχι μόνο ως άτομο με τον οποίο έχουμε ίδιο διαβατήριο, αλλά και ως εκπρόσωπο διεθνώς (και αρχηγό μάλιστα) της ομάδας που υποστηρίζω.

Τι θέλουμε δηλαδή; Σε μια εποχή που όλα καταργούνται και καταρρέουν, να ρίξουμε στα τάρταρα και τα πλέον σίγουρα, τα πλέον στέρεα, τα πλέον ιστορικά; Οι Άγγλοι στις διακοπές τους κάνουν σαματάδες, πίνουν και εν τέλει δεν θυμούνται ακριβώς ούτε πως ήπιαν, ούτε πως έκαμαν σαματά. Είμαι μια συμπαντική σταθερά αυτή, δεν μπορεί να έρχεται το 2020 που τα έχει κάνει όλα ίσωμα και να μας την παίρνει κι αυτή.

Θα προτιμούσατε κύριοι και κυρίες να έρθει ο Χάρι ο Μαγκουάηρ στην Μύκονο, να σκορπίσει χρήμα, να είναι ΚΥΡΙΟΣ, να μην πιει το παραπάνω του, να μην βρεθεί στην μέση μιας μεθυσμένης παρεξήγησης και στο τέλος να μην ξέρουμε αν είναι Άγγλος τουρίστας, ή τουρίστας από την Μάλτα;

Ε όχι λοιπόν. Ο Χάρι ο Μαγκουάηρ σαν ΣΩΣΤΟΣ Άγγλος διεθνής ποδοσφαιριστής, σαν νεαρός άνδρας με χρήμα και περιβραχιόνιο αρχηγού της Μάστερ Γιουνάη, ήρθε, ήπιε, θόλωσε, πλακώθηκε και στο τέλος πήγε να δώσει χαρτζιλίκι και στους αστυνομικούς που τονε γράπωσαν, μήπως και γλυτώσει τα ντράβαλα. Το τελευταίο τονίζω ότι ΠΑΙΖΕΙ να έγινε. Μπορεί και να μην έγινε, δεν κρίνω.

Αλλά σε κάθε περίπτωση ο Χάρι, έμεινε ΠΙΣΤΟΣ στις παραδόσεις του τόπου του, εκπροσώπησε στο 100% την πλούσια ιστορία των τουριστών της Αγγλίας και ως εκ τούτου πρέπει να αποθεώνεται και όχι να κατακρίνεται.

Ο εκσυγχρονισμός και ο εκμοντερνισμός των πάντων δεν θα ισοπεδώσει τα θεμέλια της κοινωνίας μας φίλες και φίλοι.

Ο Χάρι το ξέρει και έβαλε τα στήθια του μπροστά για να προστατέψει την παράδοση. Την ιστορία.

Τώρα το ότι δεν μπορεί να στρίψει είναι μια άλλη ιστορία που δεν θα εξετάσουμε εδώ.

Αυτός ακριβώς, ΤΙΠΟΤΑΛΛΟ.

TAGS ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ