THE SPORTS ECONOMIST

Στο στόχαστρο (και) της Χέρτα ο Παυλίδης

Ο Βαγγέλης Παυλίδης
Ο Βαγγέλης Παυλίδης INTIME SPORTS

Στο πλαίσιο της επιβεβλημένης ενίσχυσής της στην επερχόμενη μεταγραφική περίοδο, η Χέρτα έχει «λοκάρει» το όνομα του έτσι κι αλλιώς πολύφερνου στο διεθνές παζάρι Βαγγέλη Παυλίδη.  

Το περασμένο καλοκαίρι ο Βαγγέλης Παυλίδης δεν έφυγε από το Αλκμααρ. Προτάσεις υπήρχαν, η επιμονή όμως της ΑΖ σε αντίτιμο μεγαλύτερο των 15 εκατομμυρίων ευρώ δεν βοήθησε στην πολυπόθητη μεταγραφή.

Το χάπι γλυκάθηκε για τον Έλληνα επιθετικό με την οικονομική αναπροσαρμογή και ουσιαστικά τον διπλασιασμό των απολαβών του και την παράλληλη αφαίρεση ρήτρας αποδέσμευσης από το συμβόλαιό του.

Ο τραυματισμός στον αστράγαλο που τον κράτησε εκτός δράσης για δύο μήνες ανέκοψε, κάπως, την φρενήρη πορεία του 24χρονου στράικερ, κάθε άλλο όμως επηρέασε το στάτους του.

Πάντα και σε ξεχωριστή θέση στη βιτρίνα της ΑΖ, απλώς θέμα χρόνου και timing η πώλησή του, σε αντίτιμο μάλιστα που ικανοποιεί τον ολλανδικό σύλλογο, δεδομένου και του ενδιαφέροντος που υπάρχει.

Τελευταία στη λίστα των ενδιαφερόμενων για τον Παυλίδη η Χέρτα. Οι Βερολινέζοι ψάχνονται για ενίσχυση, για άμεση ενίσχυση στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου προκειμένου να απομακρυνθούν από την ουρά της Bundesliga. Αναζήτηση που αφορά όλες τις θέσεις, από τερματοφύλακα ως επιθετικό κορυφής.

Δεδομένο το έλλειμα και εκεί. Η καλοκαιρινή προσθήκη του Ιβοριανού Κανγκά από τους Γιουνγκ Μπόις δεν έχει αποδώσει, ο έτερος κλασικός φουνταριστός, Ντάβι Ζέλκε δεν… τραβάει (1 γκολ φέτος), έχοντας παράλληλα ζητήσει να αποχωρήσει από το Βερολίνο στην επερχόμενη μεταγραφική περίοδο.

Ο τεχνικός διευθυντής της Χέρτα, ο Φρέντι Μπόμπιτς έχει ενημερωθεί – και έχει ενημερώσει για το ενδιαφέρον του γερμανικού club – για το οικονομικό πλαίσιο που απαιτείται για μια αγορά του Παυλίδη.

Οι Βερολινέζοι έχουν την ευχέρεια να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της ΑΖ, ακριβώς όμως εξαιτίας της πληθώρας κινήσεων που χρειάζεται να κάνουν τον Ιανουάριο δεν είναι σίγουρο πως θα θελήσουν κιόλας να ανέβουν τόσο ψηλά όσο απαιτείται.

Το δεδομένο όμως είναι πως ο Παυλίδης (τους) αρέσει, τον θεωρούν ιδανική λύση στο επιθετικό πρόβλημά τους και θα κάνουν προσπάθεια. Ακόμη και αν δεν γίνει - ή δεν μπορεί να γίνει - τον Ιανουάριο, τότε το καλοκαίρι (εφόσον έχουν πάει καλά τα πράγματα για τη Χέρτα και εξασφαλίσει την παραμονή της). Προφανώς λόγο σε όλα αυτά έχει και ο Παυλίδης, γνωρίζοντας πως δεν είναι μόνο η Χέρτα στο κατόπι του.

Αντί επιλόγου, κάτι αξιοσημείωτο, ενδεικτικό των οικονομικών μεγεθών και χαρακτηριστικό των συγκυριών που προκύπτουν στο ποδοσφαιρικό παζάρι: το περασμένο καλοκαίρι, η ΑΖ δεν δέχτηκε την πρόταση της Σαλερνιτάνα για τον Ελληνα επιθετικό.

Στη συνέχεια στράφηκε στη Χέρτα και απέκτησε δανεικό το δεύτερο ακριβότερο απόκτημα της ιστορίας των Βερολινέζων (έναντι 24 εκατομμυρίων ευρώ), τον Κριστόφ Πιόντεκ.

Η Χέρτα κάλυψε το 60% των απολαβών του Τσέχου επιθετικού (4,5 εκατομμύρια ευρώ) και η Σαλερνιτάνα έχει buy out 8 εκατομμυρίων στο τέλος της σεζόν.

Ακόμη και αν δεν το εξασκήσει, ο Πιόντεκ δεν υπολογίζεται στη Χέρτα, με το συμβόλαιό του ως το 2025 να αποτελεί τη δεδομένη στιγμή το μεγαλύτερο βαρίδι του γερμανικού συλλόγου, ψάχνοντας με κάθε τρόπο απαλλαγή από αυτό.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ BUNDESLIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ