THE SPORTS ECONOMIST

Παυλίδης: Η αναπροσαρμογή συμβολαίου από την Άλκμααρ με στόχο την επικερδή πώληση

Ο Βαγγέλης Παυλίδης
Ο Βαγγέλης Παυλίδης INTIME SPORTS

Η ΑΖ έχει ρίξει στο τραπέζι πρόταση αναπροσαρμογής συμβολαίου του Βαγγέλη Παυλίδη, με διπλασιασμό των απολαβών του Ελληνα φορ αναγνωρίζοντας την αξία και την προοπτική του, σαφώς προσβλέποντας στην ικανοποίησή του, με όλα εν τέλει ν’ αποσκοπούν σε πώληση δεκάδων εκατομμυρίων το ερχόμενο καλοκαίρι. 

Το καλοκαίρι έφερε πολλά στον Βαγγέλη Παυλίδη. Είχε το τραγικό του θανάτου του ατζέντη του, του Μίνο Ραϊόλα. Είχε όμως και την επιβεβαίωση της μετεωρικής του εξέλιξης στο διεθνές ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Η άρνηση στην πρόταση των 12 εκατομμυρίων ευρώ από τη Σαλερνιτάνα οδήγησε στη συνειδητοποίηση πως η ΑΖ, όντως, δεν είχε καμία πρόθεση (ούτε και σχετική δέσμευση βάσει συμβολαίου) να τον παραχωρήσει.

Η διεκδίκηση της Μπριζ, με πρόθεση των Φλαμανδών για ακόμη μεγαλύτερη προσφορά από αυτήν που κατέθεσε ο ιταλικός σύλλογος παγίωσε αυτή την άποψη, ενώ στο τέλος του καλοκαιριού προστέθηκε το κερασάκι στην τούρτα με την Στουτγάρδη να ψάχνεται, αλλά ούτε να προλαβαίνει, ούτε να μπορεί λόγω αξιώσεων της ΑΖ να κινηθεί για τον διεθνή Ελληνα επιθετικό (δεν βοήθησε και ο τότε πρόσφατος τραυματισμός του).

Οι επιτελείς της ΑΖ αντιλαμβανόμενοι πως αυτό που πέτυχαν το περασμένο καλοκαίρι κρατώντας τον Παυλίδη στο Αλκμααρ, ίσως και κόντρα στη δική του επιθυμία, αλλά έτσι μεγιστοποιώντας την αξία του, επιβάλλεται πλέον να το κεφαλαιοποιήσουν επιδιώκοντας μια από τις συνηθισμένες για τον ολλανδικό σύλλογο επικερδείς πωλήσεις.

Γι’ αυτό και η επιδίωξή τους είναι να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στον περυσινό τους αρχισκόρερ ώστε και απερίσπαστος και ικανοποιημένος να συνεχίσει και στη φετινή σεζόν – άμεσα αναμένεται η επιστροφή του στα γήπεδα έχοντας ολοκληρώσει την αποθεραπεία του – να σκοράρει αφειδώς, αποτελώντας τον επιθετικό καταλύτη της δεύτερης αυτήν την στιγμή στην Eredivise, ΑΖ.

Ετσι, από την στιγμή που ολοκληρώθηκε η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος, το μήνυμα εκ μέρους του club ήταν πως θ’ αναγνωριστεί εμπράκτως ο ρόλος και η υπόσταση του. Όχι κατ’ ανάγκη με επέκταση συμβολαίου, μιας και αυτό έτσι κι αλλιώς ολοκληρώνεται το 2025, αλλά με οικονομική αναπροσαρμογή ανάλογη της αξίας και της δυναμικής του.

Αναπροσαρμογή με την οποία θα διπλασιάσει τις απολαβές του, με τις προτεινόμενες από την ΑΖ να προσεγγίζουν πλέον το εκατομμύριο "καθαρά" και έτσι ο 24χρονος επιθετικός να γίνει – εφόσον τελεσφορήσουν οι συζητήσεις - ο μακράν πιο ακριβοπληρωμένος του ρόστερ.

Δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί αν σε αυτό το πλαίσιο συζητείται η θεσμοθέτηση κάποιου ξεκάθαρα ορισμένου buy out (το πιθανότερο είναι πως θα γίνει), ανάλογο και των καλοκαιρινών απαιτήσεων της ΑΖ, αλλά και της εφεξής τιμολόγησής της για τον Παυλίδη, ένα ποσό δηλαδή της τάξης των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση όμως είναι σαφές πως η πρόθεση της ΑΖ είναι να επιβραβεύσει, να αναγνωρίσει και να ικανοποιήσει τη δεδομένη στιγμή το πιο λαμπερό «προϊόν» της βιτρίνας της και έτσι να προσφέρει στον Παυλίδη ό,τι και όσο καλύτερο μπορεί ώστε να τον βοηθήσει να συνεχίσει με ανάλογο ρυθμό προκειμένου το ερχόμενο πλέον καλοκαίρι να επιτευχθεί η επιθυμητή – από όλους – και σε κατάλληλο για το ολλανδικό club αντίτιμο, πώληση.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ