THE SPORTS ECONOMIST

Στα όρια του εκατομμυρίου το συνολικό όφελος του Αστέρα εφόσον ενεργοποιηθεί το buy out του Τσιφτσή από τη Ρακόβ

Ο Τσιφτσής
Ο Τσιφτσής INTIME

Ο Αστέρας Τρίπολης θα εισπράξει 100.000 ευρώ ως loan fee για τον δανεισμό του Αντώνη Τσιφτσή, ενώ άλλες 800.000, συν ποσοστό μεταπώλησης, θα μπουν στα ταμεία των Αρκάδων εφόσον ενεργοποιηθεί το buy out του 24χρονου τερματοφύλακα από την πρωταθλήτρια Πολωνίας Ρακόβ.

Σε καθημερινή σχεδόν βάση η σεναριολογία για τερματοφύλακας των ομάδων της Super League. Όλη και όλα – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – στην σφαίρα της θεωρίας. Στην… πράξη πέρασε, χωρίς ενδιάμεση στάση, ο Αντώνης Τσιφτσής, ο οποίος εδώ και λίγες ώρες είναι και με τη βούλα ποδοσφαιριστής της Ρακόβ, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ του SPORT24.

Ο 24χρονος γκολκίπερ ταξίδεψε την Παρασκευή για την Πολωνία, υποβλήθηκε στις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και εντάχθηκε άμεσα στη διάθεση του προπονητικού επιτελείου, αποτελώντας τον τρίτο Έλληνα του ρόστερ των πρωταθλητών Πολωνίας μετά τους Σβάρνα και Παπανικολάου.

Σύμφωνα με όσα πληροφορήθηκε το SPORT24, η συμφωνία της Ρακόβ με τον Αστέρα Τρίπολης προβλέπει κατ’ αρχάς τους Αρκάδες να λαμβάνουν loanfee για τον ετήσιο δανεισμό 100.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που ο Τσιφτσής, συμπληρώσει συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών (παίζοντας αποκλειστικά και μόνο ως βασικός) τότε ενεργοποιείται το buyout που προβλέπεται στη συμφωνία, το οποίο ορίστηκε στις 800.000 ευρώ.

Σε αυτό το ενδεχόμενο, ο Αστέρας Τρίπολης πέραν των υπολοίπων θα κρατήσει και ποσοστό μεταπώλησης (δεν έχει γίνει γνωστό, εκτιμάται πως κυμαίνεται στα όρια του 20%).

Ο Τσιφτσής μόνο και μόνο με τη συμφωνία του δανεισμού διπλασίασε τις απολαβές που είχε στον Αστέρα και ξεκινάει ως Νο2 στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων της Ρακόβ, χωρίς να αποκλείεται (κάθε άλλο) να αλλάξει αυτή η σειρά μιας και οι πρωταθλητές Πολωνίας διαπραγματεύονται με τη Λεβερκούζεν για την παραχώρηση του βασικού τερματοφύλακά τους, του Βόσνιου Ραντάκοβιτς (σ.σ. έχουν πρόταση 7 εκατομμυρίων ευρώ).

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ