ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ

Εκατό φορές κομμάτια και καραντίνα με Ρέμο!

Ο Αντώνης Ρέμος ποζάρει σε φωτογραφία σε καρέκλα
Ο Αντώνης Ρέμος MEGA

Ο Αντώνης Ρέμος ανεβαίνει απόψε (21.50) στην πίστα του MEGA και ο Βασίλης Σκουντής ξετυλίγει το κουβάρι των παρτίδων του με τον αθλητισμό και δη με το (αγαπημένο του) το μπάσκετ…

Ηταν πάλι ένα βράδυ σαν το σημερινό…

Οκτώμισι μήνες πίσω, όταν το ημερολόγιο έδειχνε Παρασκευή 10 Απριλίου του (μη σωτηρίου) έτους 2020 που πνέει απόψε τα λοίσθια και καλά θα κάνει να ξεκουμπιστεί και να χαθεί από τα μάτια μας…

Ένα βράδυ που επίσης έβρεχε, όπως τραγουδούσε παλιά και ο Νίκος Γούναρης: δεν έβρεχε στάλες της βροχής μονότονα, αλλά κέφι, μεράκι και ξεσάλωμα απανταχού της ελληνικής επικράτειας!

Μεσούσης της πρώτης καραντίνας (που, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, σαν αυτή την έχει) ο Αντώνης Ρέμος έδωσε τα ρέστα του σε μια έκτακτη εκπομπή του MEGA και απόψε τα ξαναδίνει!

Τότε αυτά τα ρέστα του έμοιαζαν με πρώιμα Πασχαλιάτικα αυγά, που τα ξανατσουγκρίσαμε σε… ρεπετισιόν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, σήμερα ακούγονται σαν Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και η ζωή συνεχίζεται…

ΤΗ ΒΑΨΑΜΕ, ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΜΟΥ!

Ως εδώ και μη παρέκει, Αντωνάκη μου. Νισάφι πια, διότι εάν σε δω και τις Απόκριες, πάει να πει ότι (θα) την έχουμε βάψει!

Εκείνη η παρθενική εκπομπή της σειράς "Σπίτι με το MEGA" διαφημιζόταν με το σλόγκαν "σήμερα θα το ρίξουμε έξω κι ας μείνουμε μέσα" και προϊούσης της νυκτός τούτο επιβεβαιώθηκε απολύτως…

Και μέσα μείναμε και έξω το ρίξαμε, κάποιοι μάλιστα βγήκαν στους κήπους τους, έκοβαν λουλούδια και έραιναν τις τηλεοπτικές οθόνες τους!

Παγανιστικό και πάντως εξόχως σουρεαλιστικό, το δίχως άλλο, αυτό το σκηνικό, μόνο τα πανεράκια έλειπαν για να γίνει παστρικά η δουλειά…

Παραμονή Πρωτοχρονιάς ο Ρέμος και η Ρούλα Κορομηλά μας υποδέχονται ξανά στα σπίτια μας!

Ακούγεται κάπως οξύμωρο αυτό, αλλά δεδομένων των συνθηκών, συμβαίνει στ’ αλήθεια: εμείς ανοίγουμε την τηλεόραση μας και ο Ρέμος ανοίγει την πίστα του στην οποία χωράνε όλοι!

Όλοι με πρώτα και καλύτερα τα φιλαράκια του από τον αθλητισμό…

Χριστό τον έκανα χθες το βράδυ που μιλήσαμε να μου πει διευθύνσεις και ονόματα, αλλά τζίφος. "Τι σόι εκπλήξεις θα ήταν εάν τις μαρτύραγα ρε φίλε";

Σωστό κι αυτό…

Η Ελλάδα οικουρεί, φοράει τις μάσκες της, αποφεύγει τις επαφές και τον συγχρωτισμό, κρατά τις αποστάσεις, διατρέφεται με take away, ψωνίζει με click away, στέκεται στην ουρά και ανυπομονεί να (ή τσακώνεται για το εάν θα) εμβολιασθεί, αλλά απόψε, χρονιάρα μέρα στην κυριολεξία, ο Ρέμος υπόσχεται να την κάνει να μερακλώσει.

"ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΤΗ ΒΕΜΠΟ"!

"Πάρτε Ρέμο να ‘χετε" μου είπε γελώντας ο Αντώνης και πάνω που ετοιμαζόμουν να του υπενθυμίσω τις προηγούμενες εμφανίσεις του μεσούσης της πανδημίας, τρολαρίσθηκε από μόνος του…

"Ξέρεις τι συνειδητοποιώ και νιώθω περίεργα και μάλιστα αγχώνομαι κιόλας; Εχω γίνει ο τραγουδιστής της καραντίνας και φοβάμαι πως θα με βλέπει ο κόσμος και θα σκέπτεται ότι κάτι δυσάρεστο συμβαίνει" σχολίασε γελώντας και συμφώνησε με αυτό που του πέταξα για πλάκα…

"Ναι, όπως το λες είναι. Έχω γίνει σαν τη Σοφία Βέμπο στον πόλεμο του ‘40"!

Στην πρώτη εμφάνιση του στο MEGA, έγινε της κακομοίρας και δη της μπασκετικής κακομοίρας, με προεξέχοντες τότε τον Βασίλη Σπανούλη και τον Νίκο Ζήση…

Κρίνοντας από τις ταυτόχρονες αναρτήσεις τους στο Instagram, ήταν φως φανάρι ότι ο Βασίλης και ο Νίκος ξεσάλωσαν: ο μεν Σπανούλης ξαπλωμένος στην πολυθρόνα του έκανε δεύτερη φωνή στο "Αγριολούλουδο", ο δε Ζήσης έριχνε την ίδια στιγμές τις βόλτες του στην αυτοσχέδια πίστα του σαλονιού του με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να του φωνάζει σε εθνικό διαδίκτυο "Μπράβο κουμπάρε, ρίξ’ τα"!

Οι Διόσκουροι των εθνικών ομάδων, κολλητοί φίλοι και κουμπάροι συστήνονται "φόλα Ρεμικοί" και ούτως ειπείν, χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει!

ΤΟ ΜΕΡΑΚΛΩΜΑ ΤΟΥ ΖΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ

"Δεν το είχαμε προσχεδιάσει να διασκεδάσουμε παρέα με τον Βασίλη. Έτυχε να βλέπουμε και οι δυο την εκπομπή, συναντηθήκαμε μέσω face time και μερακλώσαμε, ο καθένας με τον τρόπο του. Ο Βασίλης τραγούδαγε, εγώ χόρευα και ο ένας αναδημοσίευε τις ιστορίες του άλλου" μου είχε πει τότε ο Ζήσης σε μια συνέντευξη στα "ΝΕΑ".

"Τώρα που βρισκόμαστε σε καραντίνα, έτσι ξαφνικά που λέει και ένα τραγούδι του, εισέβαλε στα σπίτια μας ο Αντώνης, μας έκανε παρέα και ξεσκάσαμε για λίγο. Τον ευχαριστούμε πολύ" υπερθεμάτισε ο Σπανούλης, που είχε έναν ξεχωριστό λόγο να κάνει το ακομπανιαμέντο στο "Αγριολούλουδο".

Ιδού η εξήγηση: "Το έλεγε ο Καζαντζίδης που ήταν η αγαπημένος τραγουδιστής του συχωρεμένου του πατέρα μου και το θυμάμαι από πολύ μικρός".

Ούτως ή άλλως ο αρχηγός του Ολυμπιακού κατά καιρούς έχει χρησιμοποιήσει διάφορα τραγούδια του Ρέμου ως ringtones στο κινητό τηλέφωνο του, αλλά αυτό που ταιριάζει περισσότερο στην αγωνιστική ιδιοσυγκρασία του είναι το "Έλα να με τελειώσεις, μόνο εσύ μπορείς"!

Με τη σειρά του, ο γκαρντ της ΑΕΚ, από το ρεπερτόριο του Ρέμου, ξεχωρίζει ένα τραγούδι που του το αφιέρωσε ο Αντώνης πριν από πέντε χρόνια. "Τον Σεπτέμβριο του 2015, μετά το Ευρωμπάσκετ στη Λιλ και προτού φύγω για το Μπάμπεργκ, είχα πάει στο κέντρο όπου τραγουδούσε και όταν με είδε είπε το “Μέχρι το τέλος του κόσμου” για χάρη όλης της εθνικής ομάδας μπάσκετ".

Η ΚΑΨΟΥΡΑ ΚΑΙ Η ΣΑΪΤΑΜΑ

Ούτως ή άλλως οι παροικούντες της Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πολύ καλά την καψούρα του 50χρονου καλλιτέχνη για το μπάσκετ.

Το αποκορύφωμα αυτής; Την 1η Σεπτεμβρίου του 2006 ο Ρέμος έσκασε μύτη στη Σαϊτάμα και παρακολούθησε τον θριαμβευτικό ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με τους Αμερικανούς και τον τελικό με την Ισπανία, μάλιστα γυρίσαμε όλοι μαζί την επόμενη μέρα με το τσάρτερ της Aegean.

"Ως ανταπόδοση στην αγάπη του για εμάς, εγώ θα του αφιέρωνα τη νίκη μας επί των Αμερικανών, έστω κι αν δεν φτάσαμε στην κορυφή του κόσμου" σχολιάζει ο Ζήσης.

"Εσύ ρε Βασίλη τι θα του αφιέρωνες;" ρώτησα στις 10 Απριλίου τον Σπανούλη. "Του χαρίζω με όλη μου την καρδιά ένα step back τρίποντο» μου απάντησε ενθυμούμενος μάλιστα ότι «εκτός από τη Σαϊτάμα, ο Αντώνης μας είχε επισκεφθεί και ένα καλοκαίρι στη διάρκεια της προετοιμασίας μας στο Καρπενήσι, με την ευκαιρία μιας συναυλίας που έδινε εκεί".

Αμφότεροι είναι Ρεμικοί, περί τούτου δεν χωρεί αμφιβολία, αλλά η συγκρότηση της τραγουδιστικής Dream Team τους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Την αποτόλμησαν πάντως και οι δύο, βάζοντας σε αυτήν, εκτός του Ρέμου, ο μεν Σπανούλης τον Καζαντζίδη, τον Καρρά, τον Αργυρό και τη Θεοδωρίδου, ο δε Ζήσης τον Μητροπάνο, τον Τερζή, τη Θεοδωρίδου και την Πρωτοψάλτη.

ΕΜΕΙΣ, ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Το Μεγάλο Σάββατο, στη μαγνητοσκοπημένη συναυλία την οποία μετέδωσε το Mega, ο Αντώνης Ρέμος κάλεσε επί σκηνής τη Μαντώ και ξανατραγούδησαν μαζί το σουξέ «Εμείς», που κυκλοφόρησε το 1996 και λίγους μήνες αργότερα έγινε το soundtrack του Ολυμπιακού στην πορεία προς την τριπλή κορυφή.

Εάν δεν απατώμαι το τραγούδι ακούστηκε για πρώτη φορά από τα μεγάφωνα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας την Πρωταπριλιά του ‘97, όταν ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό με 65-57, πέτυχε το sweep και προκρίθηκε στο Final 4…

Ταίριαζαν απολύτως οι στίχοι στην «κόκκινη ιστορία» καθόσον οι Πειραιώτες εκείνη τη σεζόν ήταν tale e quale οι Ρόκετς του ‘95: είχαν τερματίσει πέμπτοι και ασθμαίνοντες (με ρεκόρ 5-5) στον όμιλο της πρώτης φάσης βάζοντας από κάτω τους μόνο τη Σαρλερουά και τρίτοι σε εκείνον της δεύτερης φάσης (9-7, συμπεριλαμβανομένων και των αποτελεσμάτων που κουβαλούσαν από την προηγούμενη), ενώ στα play offs πέτυχαν δυο προκρίσεις με μειονέκτημα έδρας!

Άλωσαν δυο φορές το Βελιγράδι και μία το ΟΑΚΑ και διάνυσαν όλο τον δρόμο ως τον θρόνο, με αποτέλεσμα να κολλάει γάντι το τραγούδι…

"Εμείς από τους πρόποδες της γης,

κατακτητές της κορυφής,

με τη σημασία μας ψηλά.

Εμείς, τι κι αν γεμίσαμε πληγές,

βγήκαμε πάλι νικητές,

γι’ αυτό να μη φοβάσαι πια…"

Εκτός από το τραγούδι του Ρέμου και της Μαντούς, εκείνη την εποχή είχε την τιμητική του και ένα εξόχως αυτοσαρκαστικό και ολίγον τι αγοραίο σύνθημα, που το φώναζαν οι ίδιοι οι παίκτες του Ολυμπιακού…

Το περιλάλητο ελέω τη αθυροστομίας, "Ένα μπουρδέ, ένα μπουρδέλο είμαστε"!

Η πατρότητα του αγνοείται! Ούτως ή άλλως το σύνθημα ακουγόταν στα γήπεδα, αλλά δεν είναι γνωστό ποιος από τους παίκτες του Ολυμπιακού το λάνσαρε και το έκανε δημοφιλές εντός των αποδυτηρίων…

"Στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν παίζαμε χάλια, είχαμε χάσει μεταξύ άλλων από τον Παπάγου και τον ΒΑΟ και δεν στρίβαμε με τίποτε για πολύ καιρό" μου είχε πει μετά από καιρό, σε ένα αφιέρωμα ο Δημήτρης Παπανικολάου. "Κάποιος το πέταξε μια μέρα στα αποδυτήρια και ξαφνικά αρχίσαμε να το τραγουδάμε όλοι μαζί, ακόμα και οι ξένοι, που τους εξηγήσαμε τι σήμαινε. Δεν θυμάμαι όμως ποιος το είπε πρώτος και το έκανε σύνθημα"…

Ο ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗΣ

Ο Ρέμος κάθε άλλο παρά αλεξιπτωτιστής ή της προσκολλήσεως είναι με το μπάσκετ, με το οποίο άνοιξε παρτίδες εξ απαλών ονύχων: στα μέσα της δεκαετίας του 70, έχοντας επιστρέψει από το Ντίσελντορφ, όπου γεννήθηκε, έπαιξε για λίγο στον Ερμή Λαγκαδά μαζί με τον φίλο του Δημήτρη Καραγεωργίου, που επίσης τραγουδούσε, με προπονητή τον ορθοπεδικό γιατρό και μετέπειτα πρόεδρο του συλλόγου και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ, Τάκη Χρηστίδη.

Τον θυμάται μάλιστα από εκείνα τα μπασκετικά πρωτόλεια του ο προπονητής Γιωργής Μπουσβάρος, ο οποίος συν τοις άλλοις είχε παίκτη στα παιδικοεφηβικά του Αρη τον Κώστα Μακεδόνα!

Λίγα χρόνια αργότερα ο Ρέμος άρχισε την καλλιτεχνική καριέρα του, ανοίγοντας το πρόγραμμα στο ιστορικό κέντρο διασκέδασης «Σκορπιός» στη Νεάπολη της Θεσσαλονίκης όπου είκοσι χρόνια νωρίτερα εμφανιζόταν η πρώτη σύζυγος του Γιώργου Κούδα, η περίφημη Μαρί Μπονέ.

Συν τοις άλλοις, πέραν των παρτίδων του με παίκτες και προπονητές ο Ρέμος έχει βαφτίσει και τον γιο του άλλοτε διεθνούς φόργουορντ του Νέστορα και της ΑΕΚ, Χρήστου Κουντουράκη!

ΟΙ ΒΟΛΤΕΣ ΤΟΥ ΖΟΤΣ ΚΑΙ Η ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΤΑ

Ο Ρέμος ο οποίος διετέλεσε κιόλας πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής από το 2007 έως το 2009, έχει πολλές και δυνατές φιλίες στον χώρο του μπάσκετ, άλλωστε κάθε φορά που πηγαίνουν στα κέντρα όπου τραγουδάει, ο Ντούσαν Ιβκοβιτς και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τον Δημήτρη Ιτούδη τα μαγαζιά γίνονται καλοκαιρινά!

Ειδικά ο Ζοτς έχει πεταχτεί κάμποσες φορές για ένα βράδυ από την Πόλη στην Αθήνα μόνο για να ξεφαντώσει και να γυρίσει πίσω με την πρωινή πτήση!

Ο δε Ντούντα είχε προειδοποιήσει εδώ και 25 χρόνια τον κουμπάρο του, τον συχωρεμένο τον Μητροπάνο, λέγοντας του "μπρε Δημήτρη, προσέξετε εσείς οι μεγάλοι και οι παραδοσιακοί, γιατί αυτό το παιδί θα σας φάει λάχανο"!

Καλοκαιρινό το είχαν κάνει επίσης ένα βράδυ (μέχρι που κόντεψε να μεσημεριάσει) ο Νίκος Φιλίππου, ο Σταύρος Ελληνιάδης και ο Κώστας Πηλαδάκης, αλλά εάν γράψω τι είχε συμβεί τότε, θα παρέμβει εκ των υστέρων ο Εισαγγελέας και αντί για Ρέμο απόψε, θα τη βγάλουμε με κανένα μπαγλαμαδάκι μέσα στο κρατητήριο της ΓΑΔΑ!

ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΓΑΝΤΙ

Ο Αντώνης είναι έξω καρδιά…

Ψυχούλα.

Πώς λέμε ντίβα; Καμία σχέση!

Δεν έχει σηκώσει ψηλά τη μύτη, αγαπάει τους καρδιακούς φίλους του, γίνεται χαλί να τον πατήσουν και δεν παρεξηγείται όποια κασκαρίκα κι αν του σκαρώσουν…

Μια φορά ο Νίκος Φιλίππου του γέμισε το αυτοκίνητο με αλεύρι και με τοι που κάθισε ο Ρέμος στη θέση του οδηγού και έβαλε τα πόδια του στο γκάζι, αισθάνθηκε σαν να πλέει σε κινούμενη άμμο και έγινε κάτασπρος σαν χιονάνθρωπος!

Κάνει κι ελόγου του πλάκες και αυτοσαρκάζεται…

Μια φορά που η παρέα (με Φιλίππου, Ελληνιάδη, Μητσίδη, Φρατζέσκο και Πηλαδάκη) πήγε για μπόουλινγκ, ο Αντώνης εμφανίστηκε φορώντας ένα σιδερένιο γάντι μέχρι τον αγκώνα, για να ρίχνει λέει ευθείες βολές και να παίρνει παραμάζωμα όλες τις κορίνες.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι όλες οι βολές κατέληγαν στο λούκι!

"Ας’ το, καλύτερα να τραγουδάς" του έλεγαν και το ίδιο του επαναλαμβάνουν κάθε φορά που η ίδια παρέα επιδίδεται στο μπιτς βόλεϊ, όπου μάλιστα ο Ρέμος κάνει και πολλές φιγούρες στις αποκρούσεις και στα καρφιά!

ΝΕΡΟΠΙΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΟΜΠΡΕΛΑ

Η καλύτερη πλάκα πάντως εκτυλίχθηκε ένα βράδυ στο πολιτιστικό κέντρο (όπως έλεγε τα μπουζουκτσίδικα, ο συχωρεμένος ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος) όπου τραγούδαγε…

Ο Φιλίππου και ο Ελληνιάδης είχαν αγοράσει δυο νεροπίστολα από τα «Jumbo» και με το που ανέβηκε ο Ρέμος στην πίστα άρχισαν να τον πυροβολάνε και να τον καταβρέχουν!

Τραγουδούσε και δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα γέλια του…

Γέλαγε και γινόταν μούσκεμα…

Κάποια στιγμή λοιπόν κι επειδή γουστάρει τις πλάκες τι έκανε; Εφυγε από τη σκηνή, πήγε στο καμαρίνι του, πήρε μια ομπρέλα, την άνοιξε και ξαναγύρισε πίσω χορεύοντας και τραγουδώντας, σαν να ήταν ο Τζιν Κέλι, το "Sinking in the rain"!!!

Πάρτε Ρέμο να ‘χετε, λοιπόν!

Ο τραγουδιστής της καραντίνας επιστρέφει απόψε και επειδή είναι τύπος που αυτοσαρκάζεται, τον έχω ικανό, αντί για το "Εκατό φορές κομμάτια" ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξη μας, να πιάσει το ρεπερτόριο της Βέμπο με τις αναγκαίες παραποιήσεις στα εμψυχωτικά τραγούδια που έγραψε ο Μίμης Τραϊφόρος και μελοποίησε ο Μιχάλης Σουγιούλ…

Αίφνης το "παιδιά της Ελλάδος παιδιά που σκληρά πολεμάτε πάνω στα βουνά" μπορεί να γίνει "παιδιά της Ελλάδος παιδιά που είσαστε κλεισμένοι μέσα στα σπιτικά"…

Το ‘χουμε;

Δικό σας, που λένε και οι καλλιτέχνες στην πίστα!

TAGS ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ