ΣΤΗΛΕΣ

Σέρχιο Ράμος, ο Ισπανός galáctico!

Σέρχιο Ράμος, ο Ισπανός galáctico!

Ο Σέρχιο Ράμος μέσα από έξι "κεφάλαια" της μεγάλης καριέρας του. Η μεταγραφή στη Ρεάλ, τα πέναλτι του 2012, η décima και η undécima, οι κάρτες, οι γκάφες και οι καθυστερήσεις (pics & videos)

Λένε ότι το 2016 ήταν η χρονιά του, αυτό όμως σίγουρα τον αδικεί, γιατί ο Σέρχιο Ράμος πρωταγωνιστεί εδώ και χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Εθνική Ισπανίας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την κεφαλιά στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2014, το πιο σημαντικό τέρμα που έχει πετύχει στην καριέρα του; Ή πώς να προσπεράσει κανείς τους τρεις τίτλους που κατέκτησε με τη Roja, στις επιτυχίες της οποίας υπήρξε ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους; Εδώ και πάνω από μια δεκαετία είναι το άλφα και το ωμέγα των "μερένγκες" στην αμυντική γραμμή. Σταθερά μέσα στις κορυφαίες ενδεκάδες της UEFA και της FIFA τα τελευταία χρόνια, ο Σέρχιο Ράμος είναι ένα από τα σημεία αναφοράς τόσο της Ρεάλ όσο και της Roja. Μαχητής, αρχηγός, πεισματάρης, σκόρερ, δεινός κεφαλοσφαιριστής, θεαματικός στις ενέργειές του, σχεδόν μόνιμα σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αποτελεί έναν από τους πιο μεγάλους αμυντικούς παίκτες της γενιάς του σε όλο τον κόσμο.

Οπωσδήποτε το 2016 ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές της καριέρας του, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς, όμως ο Σέρχιο Ράμος βρίσκεται στο κέντρο της δράσης, της προσοχής και της επικαιρότητας κάθε σεζόν της τελευταίας δεκαετίας. Από το καλοκαίρι του 2005, όταν σε ηλικία μόλις 19 ετών πραγματοποίησε το μεγάλο βήμα με τη μεταγραφή ρεκόρ για αμυντικό παίκτη στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, πρωταγωνιστεί στα γήπεδα της Ισπανίας, της Ευρώπης και όλου του κόσμου. Έχει ζήσει μεγάλες στιγμές αποθέωσης πετυχαίνοντας ανεκτίμητα γκολ για τη Ρεάλ, έχει νιώσει στο πετσί του την απογοήτευση όπως στο χαμένο πέναλτι με την Μπάγερν, έχει σηκώσει κούπες με τη Roja που τον έχουν στείλει στην αθανασία του αθλήματος, έχει "στιγματιστεί" με επιδόσεις που δεν τον κολακεύουν όντας ο παίκτης με τις περισσότερες κάρτες σε όλη την ιστορία της Πριμέρα, έχει υποπέσει σε πολλές γκάφες διαφόρων ειδών, αλλά σε τελική ανάλυση αυτός είναι ο Σέρχιο Ράμος.

Μια ποδοσφαιρική προσωπικότητα που συγκεντρώνει τα πάντα, αλλά ποτέ δεν κρύβεται. Αντίθετα, δηλώνει πάντα παρών. Και στα εύκολα και στα δύσκολα. Ας ανοίξουμε μαζί έξι σημαντικά "κεφάλαια" από τη ζωή και την καριέρα του στα γήπεδα.

1. Μια μεταγραφή πραγματικό θρίλερ

Σέρχιο Ράμος, ο Ισπανός galáctico!

Ο Σέρχιο Ράμος σε αγώνα της Σεβίλλης με την Εσπανιόλ (21/11/2004)

Ο Σέρχιο Ράμος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κάμας, μια μικρή πόλη δίπλα στη Σεβίλλη. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Σεβίγια, στην ίδια γενιά με τους Χεσούς Νάβας και Αντόνιο Πουέρτα και το 2003 πέρασε στη Sevilla B υπό τις οδηγίες του Μανόλο Χιμένεθ. Ο Χοακίν Καπαρός, προπονητής τότε της πρώτης ομάδας, ενθουσιάστηκε με την πρόοδο του νεαρού Σέρχιο και το καλοκαίρι του 2004 τον πήρε στην πρώτη ομάδα. Οι πολύ καλές εμφανίσεις του με το "καλημέρα" στην Πριμέρα, προκάλεσαν αμέσως το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων, ανάμεσα στους οποίους ξεχώριζε η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ προσπάθησε να διαπραγματευτεί με τον ομόλογό του, Χοσέ Μαρία ντελ Νίδο, όμως η απάντηση ήταν σαφής: "Δεν πουλάμε τον Ράμος. Όποιος τον θέλει, πρέπει να πληρώσει τη ρήτρα αποδέσμευσης, δηλαδή ακατέβατα 27 εκατομμύρια ευρώ". Το πρόβλημα για τον Πέρεθ ήταν ότι είχε υποσχεθεί τον αμυντικό της Σεβίλλης στους φιλάθλους της ομάδας και δεν ήθελε να αποδειχτεί αναξιόπιστος.

Σέρχιο Ράμος, ο Ισπανός galáctico!

Το πρωτοσέλιδο της As την 1η Σεπτεμβρίου 2005

Συνέχισε φυσικά να πολιορκεί τον Ντελ Νίδο, έχοντας ως σύμμαχό του τον ίδιο τον Σέρχιο Ράμος, ο οποίος επιθυμούσε διακαώς να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή, χωρίς όμως να θέλει από τη μεριά του να πιέσει στο παραμικρό τον σύλλογό του. Κάπως έτσι κύλησε το καλοκαίρι και φτάσαμε στις 30 Αυγούστου. Τρεις μέρες νωρίτερα είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Πριμέρα και ο Ράμος είχε αγωνιστεί κανονικά με τη Σεβίλλη στο 1-0 επί της Ράθινγκ. Από το πρωί της 30ης Αυγούστου μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της 31ης, ο Πέρεθ προσπαθούσε να πείσει τον Ντελ Νίδο να ρίξει την τιμή. Ο πρόεδρος όμως των "νερβιονένσες" ήταν αμετακίνητος. Στο μεταξύ όμως, είχε προκύψει και άλλο πρόβλημα. Ο Ντελ Νίδο δεν ήθελε να εκτεθεί στους δικούς του φιλάθλους και είπε στον Πέρεθ ότι αν μέχρι τα μεσάνυχτα της 31ης δεν έβρισκε κάποιον παίκτη για να αντικαταστήσει τον Ράμος, δεν θα επέτρεπε την μεταγραφή. Ο παμπόνηρος Ντελ Νίδο βρισκόταν ήδη σε επαφές με την Σταντάρ Λιέγης, αλλά φυσικά είχε ζητήσει από τους Βέλγους να μη διαρρεύσει τίποτε. Οι συζητήσεις μεταξύ των δυο προέδρων ξανάρχισαν το πρωί της 31ης σε μια παρτίδα πόκερ που το τέλος της φαινόταν αβέβαιο, μέχρι τη στιγμή που ο Φλορεντίνο υποχώρησε. "Εντάξει, θα πληρώσουμε τα 27 εκατομμύρια", ανακοίνωσε στον Ντελ Νίδο το βράδυ της 31ης.

Σέρχιο Ράμος, ο Ισπανός galáctico!

Η επίσημη παρουσίαση του Σέρχιο Ράμος από τη Ρεάλ Μαδρίτης (8/9/2005)

Όταν όμως έδωσε εντολή στους ανθρώπους του να επικοινωνήσουν με τη Σεβίλλη για να κανονίσουν τα χαρτιά που έπρεπε να πάνε στην Λίγκα μέσα στο χρονικό όριο, βρέθηκε μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη. Κανείς δεν απαντούσε από την Ανδαλουσία, ο Ντελ Νίδο είχε διατάξει σιγή ασυρμάτου, γιατί ήθελε πρώτα να σιγουρευτεί ότι θα έκλεινε η μεταγραφή του Ντραγκουτίνοβιτς από τη Λιέγη, πριν προχωρήσει με τον Ράμος. Τελικά όλα έγιναν οριακά. Τα έγγραφα του Ντράγκο από την Σταντάρ έφτασαν στα γραφεία της LFP λίγο μετά τις 11. Αμέσως ο Ντελ Νίδο ενημέρωσε τη Ρεάλ ότι είχε το πράσινο φως να προχωρήσει. Ο αδερφός του Σέρχιο, Ρενέ, έφτασε στην έδρα της LFP με την επιταγή των 27 εκ. ευρώ, στις 23.35. Και πήρε στα χέρια του το πολυπόθητο χαρτί δέκα περίπου λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, όταν θα έληγε η προθεσμία για τις μεταγραφές της καλοκαιρινής περιόδου! Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η μοναδική μεταγραφή Ισπανού παίκτη στην πρώτη προεδρία του Φλορεντίνο Πέρεθ. Η Ρεάλ πλήρωσε τα 27 εκ. ευρώ στη Σεβίγια, στην πιο ακριβή μετακίνηση αμυντικού παίκτη στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Ο ίδιος ο Ράμος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας οχτώ χρόνων με ετήσιες απολαβές τρία εκ. ευρώ.

2. Από τα πουλιά στο "Πανένκα"

Σέρχιο Ράμος, ο Ισπανός galáctico!

Ο Ράμος αμέσως μετά το χαμένο πέναλτι με την Μπάγερν (25/4/2012)

Ένα σημαντικό κεφάλαιο στην καριέρα του Σέρχιο Ράμος, είναι σίγουρα τα πέναλτι, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν ήταν ποτέ σπεσιαλίστας. Δεν έχει εκτελέσει πολλά, αν και όποτε χρειάστηκε, δεν δίστασε. Δυο όμως είναι εκείνα που τον "συνοδεύουν" μέχρι σήμερα, αμφότερα εκτελεσθέντα μέσα στο 2012. Το πρώτο από αυτά είναι και το πιο γνωστό, το πιο δημοφιλές και εκείνο που τον μετέτρεψε σε αρνητικό πρωταγωνιστή το βράδυ της 25ης Απριλίου του 2012, προκαλώντας ένα μοναδικό "κύμα" καζούρας, όχι μόνο εντός της Ισπανίας, αλλά σε ολόκληρη την υδρόγειο! Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδεχόταν την Μπάγερν στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" για τον επαναληπτικό ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ εκείνης της σεζόν. Οι Βαυαροί είχαν κερδίσει 2-1 στο Μόναχο, όμως στο ξεκίνημα της ρεβάνς βρέθηκαν να χάνουν 2-0 από τους "μερένγκες", με το γήπεδο να γέρνει επικίνδυνα και όλα να δείχνουν ότι οι Γερμανοί αντιμετώπιζαν το φάσμα μιας συντριβής.

Βίντεο: Το χαμένο πέναλτι του Ράμος με την Μπάγερν (25/4/2012)

Η δειλία όμως του Μουρίνιο, ο οποίος γύρισε πίσω την ομάδα του θέλοντας να παίξει με τον χρόνο και να κρατήσει το σκορ πρόκρισης, άλλαξε τελείως τα δεδομένα του παιχνιδιού. Η Μπάγερν ξεπέρασε το αρχικό σοκ, ισορρόπησε το ματς και μείωσε 2-1 με τον Ρόμπεν. Με το ίδιο σκορ έληξε και η παράταση και οι δυο αντίπαλοι οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Ρονάλντο και Κακά αστόχησαν για τη "βασίλισσα", ενώ Αλάμπα και Γκόμεθ ευστόχησαν για την Μπάγερν. Στη συνέχεια όμως Κρόος και Λαμ έχασαν τα δικά τους χτυπήματα, ο Τσάμπι Αλόνσο ευστόχησε και ήρθε η σειρά του Ράμος για να φέρει την κατάσταση στα ίσα. Ο Ισπανός πήρε φόρα, σούταρε τη μπάλα και την έστειλε στα πουλιά. Ο Σβάινσταϊγκερ σκόραρε αμέσως μετά και η Μπάγερν πήρε την πρόκριση. Το τί έγινε στα social media τις επόμενες ώρες και μέρες, δεν περιγράφεται.

Σέρχιο Ράμος, ο Ισπανός galáctico!

Ο Ράμος παίρνει φόρα για το "Πανένκα" εναντίον της Πορτογαλίας (27/6/2012)

Το κορυφαίο όμως όλων, ήρθε από το Πανεπιστήμιο "Complutense" της Μαδρίτης, όπου ένας καθηγητής Φυσικής έδωσε την εξής απολαυστική άσκηση στους φοιτητές του τρίτου έτους: "Ο Σέρχιο Ράμος, υπό καθεστώς πανικού λόγω της ευθύνης που είχε στα πόδια του, υπολόγισε λανθασμένα τις παραμέτρους ενός πέναλτι με αποτέλεσμα η μπάλα με μάζα m, να διαγράψει μια γωνία π/4 με την κατακόρυφο και με ταχύτητα ίση με το μισό της ταχύτητας διαφυγής. Η μπάλα δεν έφτασε ποτέ στην αντίπαλη εστία. Υποθέτοντας ότι σας είναι γνωστή η ακτίνα και η μάζα της Γης, RΤ και Μ αντίστοιχα, και χωρίς να λάβετε υπόψη σας την τροχιά της Γης και την τριβή του αέρα: α) Υπολογίστε τις σταθερές της κίνησης της μπάλας β) Αν ο διεθνής διαστημικός σταθμός διαγράφει μια κυκλική τροχιά με ακτίνα 3RT, θα πρέπει το πλήρωμα να φοβάται μια πιθανή πρόσκρουση με τη μπάλα;"

Βίντεο: Το "Πανένκα" του Ράμος εναντίον της Πορτογαλίας (27/6/2012)

Έπος! Οι απαντήσεις των φοιτητών είχαν απ' όλα. Παραθέτω μόνο μία: "Η μπάλα γκρέμισε τον ΕΤ από το ποδήλατό του"!!! Δυο μήνες μετά τον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Σέρχιο Ράμος έπαιξε σε έναν άλλο ημιτελικό, αυτόν του EURO, στο Ντόνετσκ με αντίπαλο την Πορτογαλία. Τα 120 λεπτά (αγώνας και παράταση) έληξαν ισόπαλα χωρίς τέρματα και ακολούθησε η διαδικασία των πέναλτι. Μετά τα πρώτα έξι χτυπήματα, το σκορ ήταν ισόπαλο 2-2. Είχε έρθει η σειρά του Ράμος και τα στοιχήματα σε ολόκληρη την υφήλιο έδιναν και έπαιρναν. Ο Σέρχιο πήρε φόρα και με ένα αριστοτεχνικό "Πανένκα" έστειλε τη μπάλα στα πορτογαλικά δίχτυα, αποδεικνύοντας πόσο μεγάλα είναι τα cojones του, σύμφωνα με τις ραδιοφωνικές περιγραφές των Ισπανών εκείνη τη μέρα. Ο Φάμπρεγας ολοκλήρωσε τη δουλειά, η Ισπανία πέρασε στον τελικό και ο Σέρχιο Ράμος ξόρκισε το φάντασμα του "Μπερναμπέου".

3. Η décima και η undécima

Σέρχιο Ράμος, ο Ισπανός galáctico!

Το καθοριστικό δέκατο του δευτερολέπτου που έκρινε ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Η μπάλα έρχεται σε επαφή με το κεφάλι του Σέρχιο Ράμος, ο οποίος θα τη στείλει στην εστία του Κουρτουά, βάζοντας τις βάσεις για την ανατροπή (24/5/2014)

Πολλοί έχουν ονομάσει τον Σέρχιο Ράμος άνθρωπο της τελευταίας στιγμής και δεν νομίζω ότι αυτός ο χαρακτηρισμός μπορεί να βρει καλύτερη απόδειξη από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2014. Εκείνο το βράδυ της 24ης Μαΐου στο Ντα Λουζ της Λισαβόνας, όλα έδειχναν ρόχο και μπλάνκο. Ο Τσόλο Σιμεόνε και οι παίκτες του είχαν καταφέρει να "κλειδώσουν" τα αστέρια της Ρεάλ και να αφήσουν τους "μερένγκες" χωρίς ιδέες και κυρίως χωρίς γκολ. Μια κεφαλιά του Γοδίν σε μια στιγμή πολλαπλών λανθασμένων επιλογών του Κασίγιας και των αμυντικών του, είχε δώσει από το πρώτο ημίχρονο το προβάδισμα στην Ατλέτικο και όλα έδειχναν ότι το τρόπαιο θα κατέληγε για πρώτη φορά στον Ποσειδώνα αντί για την - συνηθισμένη - Κυβέλη. Ήταν όμως μια άλλη κεφαλιά εκείνη που έμελλε να γράψει την ιστορία του τελικού.

Βίντεο: Σέρχιο Ράμος vs Ατλέτικο Μαδρίτης (Τελικός CHL, 24/5/2014)

Οι καθυστερήσεις είχαν τελειώσει κι αυτές, παιζόταν η τελευταία φάση. Ο Μόντριτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σέρχιο Ράμος σηκώθηκε στον αέρα, έπιασε την κεφαλιά και επανέφερε στη ζωή τη Ρεάλ. Η συνέχεια είναι γνωστή. Οι "ίντιος" κατέρρευσαν σωματικά και - κυρίως - ψυχολογικά, για να δεχτούν τρία γκολ στην παράταση και να γίνει πραγματικότητα μετά από 12 χρόνια αναμονής η décima. Δεν συμβαίνει συχνά να είναι αμυντικός ο άνθρωπος του τελικού στο Τσάμπιονς Λιγκ, ειδικά αν η επιλογή γίνεται μέσα από μια ομάδα όπως η Ρεάλ, όμως στην ψηφοφορία των Fans' Man of the Match, πρώτος ήρθε ο Σέρχιο Ράμος. Και φάνηκε να μην του φτάνει αυτό, γιατί δυο χρόνια αργότερα, φρόντισε να επαναλάβει και τα δυο. Και να σκοράρει και να ψηφιστεί UEFA Man of the Match!

Βίντεο: Σέρχιο Ράμος vs Ατλέτικο Μαδρίτης (Τελικός CHL, 28/5/2016)

Στον φετινό τελικό του "Σαν Σίρο", αυτόν της undécima, εκεί που και πάλι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, απέναντι στην ίδια αντίπαλο, την συμπολίτισσα Ατλέτικο. Με διαφορετικό σενάριο αλλά με την ίδια κατάληξη. Αυτή τη φορά ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ μετά από φάουλ του Κρόος, κεφαλιά προς τα πίσω του Μπέιλ και δική του προβολή μπροστά από την εστία του Όμπλακ. Μπορεί να ήταν σε θέση οφσάιντ, σε μια ομολογουμένως δύσκολη φάση, αλλά ποιος άραγε θα το θυμάται αυτό μετά από μερικά χρόνια; Η ιστορία έγραψε 1-0, ο Καράσκο ισοφάρισε, όμως η Ρεάλ σήκωσε και πάλι την κούπα, μετά από μια αψεγάδιαστη πεντάδα πέναλτι των "μερένγκες", μέρος της οποίας ήταν - ξανά - ο Ράμος. Μέσα σε 24 μήνες, ο Σέρχιο υπήρξε ο πιο καθοριστικός παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης στους δυο τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του να μετράει πλέον με διψήφιο αριθμό τα Κύπελλα με τα μεγάλα αυτιά που έχει στο μουσείο της.

4. Προφανής "αδυναμία" στις κάρτες

Σέρχιο Ράμος, ο Ισπανός galáctico!

Η 16η και τελευταία μέχρι σήμερα αποβολή του Σέρχιο Ράμος στην Πριμέρα (2/4/2016)

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Σέρχιο Ράμος είναι βρώμικος παίκτης. Είναι γνωστό όμως ότι παθιάζεται μέσα στο παιχνίδι και πολλές φορές αυτό γίνεται σε υπερβολικό βαθμό. Παίζει ρόλο σίγουρα και το γεγονός ότι η Ρεάλ παίζει συνήθως ψηλά, αφήνοντας κενά πίσω, με αποτέλεσμα οι αμυντικοί της να βρίσκονται εκτεθειμένοι και αναγκασμένοι σε μαρκαρίσματα που επισύρουν πειθαρχική ποινή από τον διαιτητή. Με το πέρασμα των χρόνων βέβαια έχει ωριμάσει αρκετά και αποφεύγει όλο και περισσότερο τις κακοτοπιές, όμως ήδη έχει στην κατοχή του δυο μεγάλες "επιδόσεις" σε ότι αφορά τις κάρτες. Ποιες είναι αυτές; Καταρχήν, ο Σέρχιο έχει το ρεκόρ κόκκινων καρτών στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, αφού μετράει ήδη 21 αποβολές (εκ των οποίων οι 6 απευθείας), πολύ περισσότερες από τον δεύτερο της λίστας, Φερνάντο Ιέρο, που ακολουθεί με 12 και τον Γκούτι που συμπληρώνει την πρώτη τριάδα με 10.

Σέρχιο Ράμος, ο Ισπανός galáctico!

Ακόμα μια κόκκινη σε clásico της Πριμέρα. Στο 89' της συνάντησης, με το σκορ ήδη στο 5-0 (!), αντί να κόψει τη μπάλα, παραλίγο να κόψει το ποδόσφαιρο στον Μέσι! (29/11/2010)

Οι 21 κόκκινες του Ράμος μοιράζονται ως εξής: 16 στην Πριμέρα, 3 στο Τσάμπιονς Λιγκ και 2 στο ισπανικό Κύπελλο. Μένοντας στην Πριμέρα, να πούμε ότι ο παίκτης της Ρεάλ βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση όλων των εποχών, πίσω μόνο από τους Πάμπλο Αλφάρο (18), Τσάβι Αγουάδο (18) και Χουανίτο (17). Και η αλήθεια είναι ότι η στατιστική και οι πιθανότητες (δεν) είναι με το μέρος του σε ότι αφορά τη διεκδίκηση της πρωτιάς. Καθόλου απίθανο λοιπόν, όταν σταματήσει το ποδόσφαιρο να έχει περάσει πρώτος και εδώ! Εκεί που δεν έχει λόγους να "ανησυχεί", αφού ήδη βρίσκεται στην πρώτη θέση και σίγουρα θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο την επίδοσή του, είναι στον αριθμό των κίτρινων καρτών. Ο Ράμος βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό στην κορυφή της λίστας των παικτών που έχουν αντικρίσει περισσότερες φορές την κίτρινη στην ιστορία της Πριμέρα Ντιβισιόν! Ο παίκτης της Ρεάλ μετράει 153, δυο περισσότερες από τον Νταβίδ Αλμπέλδα, τον οποίο έριξε από την πρώτη θέση. Από τις 153 κίτρινες, οι 131 είναι "καθαρές", ενώ οι υπόλοιπες 22 πάνε σε ζευγάρια, οδήγησαν δηλαδή σε 11 αποβολές!

5. Γνωστός και μη εξαιρετέος γκαφατζής

Σέρχιο Ράμος, ο Ισπανός galáctico!

Αυτό το Κύπελλο, του 2011, δεν υπάρχει πια. Παρακάτω θα μάθετε το πώς και το γιατί!

Ο Σέρχιο Ράμος είναι γνωστός στην Ισπανία για τις γκάφες του, κυρίως στα social media, όπου έχει προσφέρει άφθονες στιγμές γέλιου και καζούρας! Ας θυμηθούμε μερικές από αυτές!

Σέρχιο Ράμος, ο Ισπανός galáctico!

Διαβάστε από κάτω!

- Το 2013 είχε συγχαρεί τις αθλήτριες της Εθνικής ομάδας της Ισπανίας στην υδατοσφαίριση, για το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, με το εξής μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: "Ώρα για ξεκούραση μετά τη νίκη της εθνικής Γυναικών στο πόλο που μόλις παρακολούθησα. Συγχαρητήρια κορίτσια!" Και πού είναι το πρόβλημα, θα αναρωτηθείτε. Μα στο ότι ο Ράμος έστειλε τους επαίνους του 24 ολόκληρες μέρες μετά τον αγώνα. Τί είχε συμβεί; Απλώς, στην τηλεόραση παιζόταν σε επανάληψη ο τελικός!!!

Σέρχιο Ράμος, ο Ισπανός galáctico!

Διαβάστε από κάτω!

- Τον Αύγουστο του 2012, η Ρεάλ Μαδρίτης βρισκόταν σε τουρνέ στις ΗΠΑ. Εκεί, το twitter του Σέρχιο Ράμος χτύπησε ξανά με το εξής μήνυμα: "Γεια σας. Βρισκόμαστε πλέον στη Νέα Υόρκη. Ρεάλ Μαδρίτης - Μίλαν στο Yankee Stadium. Πάμε ομάδα! Πόσο εντυπωσιακή πόλη!" Μόνο που η φωτογραφία που συνόδευε το tweet δεν ήταν η Νέα Υόρκη, αλλά το Λας Βέγκας!!!

Σέρχιο Ράμος, ο Ισπανός galáctico!

Διαβάστε στην επόμενη παράγραφο. Εδώ η γκάφα!

Σέρχιο Ράμος, ο Ισπανός galáctico!

Διαβάστε από κάτω! Εδώ η διόρθωση!

- Τον Ιούνιο του 2013, ο Ράμος είχε ευχηθεί στους Miami Heat, ενόψει των τελικών του ΝΒΑ που ξεκινούσαν, καλή τύχη απέναντι στους San Francisco Spurs! Στη συνέχεια φυσικά το διόρθωσε, γράφοντας το σωστό Σαν Αντόνιο!

Βίντεο: Έπος. Τα υπόλοιπα στην επόμενη παράγραφο. Μην τη χάσετε!

- Τον Δεκέμβριο του 2012 ο Σέρχιο Ράμος έστειλε τις ευχές του στα αγγλικά για τις εορτές των Χριστουγέννων μέσα από το επίσημο τηλεοπτικό κανάλι της Ρεάλ Μαδρίτης. Πέρα από το ότι ήταν προφανές πως δεν καταλάβαινε τί έλεγε, το αποκορύφωμα ήρθε με το μεγαλοπρεπές "Μόρι Κρίστμα", σε γνήσια ανδαλουσιάνικη προφορά! Η Ρεάλ φρόντισε να εξαφανίσει το βίντεο, όμως ήταν πολύ αργά, αφού μέσα σε λίγη ώρα είχε προλάβει να γίνει viral! Και για να μην έχετε απορίες για το τί έπρεπε να πει, ιδού: Hi, we hope all of you had a great time playing football at Real Madrid Foundation School. Merry Christmas and a happy New Year. Και ιδού τι είπε: Hai, we hof ol of u hat a grit taim playin futbol at Real Madrid Fundeishon escul. Morry Christma and Japy niu yiar!!!

Βίντεο: Σέρχιο Ράμος, epic fail! Διαβάστε από κάτω!

- Και βέβαια, ποιος μπορεί να ξεχάσει το Κύπελλο Ισπανίας του 2011, το οποίο κέρδισε η Ρεάλ στο "Μεστάγια", απέναντι στην Μπαρτσελόνα με το γκολ του Κριστιάνο; Εκείνο το τρόπαιο, στο δρόμο προς την Κυβέλη, έπεσε από τα χέρια του Ράμος που το κρατούσε πανηγυρίζοντας στην οροφή του δίπατου λεωφορείου και έγινε θρύψαλα κάτω από τις ρόδες του οχήματος!!!

Βίντεο: Απίστευτα πράγματα! Διαβάστε από κάτω!

- Να συμπληρώσουμε και ένα ακόμα βίντεο, όχι από γκάφα αυτή τη φορά, αλλά από κάτι που θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί σε τραγωδία. Ξανά πάνω στο δίπατο λεωφορείο, αυτή τη φορά φέτος, στον δρόμο για την Κυβέλη, για την φιέστα της undécima, δείτε πώς ο Σέρχιο Ράμος αποφεύγει τελευταία στιγμή το κλαδί ενός δέντρου, που θα μπορούσε - αν τον είχε χτυπήσει - ακόμα και να τον αφήσει στον τόπο! Ευτυχώς, λειτούργησαν τα αντανακλαστικά τόσο του Ράμος, όσο και του συμπαίκτη του που βρισκόταν ακριβώς από πίσω...!

6. El señor del descuento

Σέρχιο Ράμος, ο Ισπανός galáctico!

Ο Σέρχιο Ράμος ισοφαρίζει στο πρόσφατο clásico του "Καμπ Νόου" (3/12/2016)

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του Σέρχιο Ράμος, είναι αυτό του ανθρώπου της τελευταίας στιγμής. Γενικότερα έχει πετύχει σημαντικά τέρματα στα τελευταία λεπτά ή ακόμα και στις καθυστερήσεις, δίνοντας στην ομάδα του από κρίσιμους βαθμούς μέχρι τίτλους και κούπες. Κάναμε εκτενή αναφορά πιο πάνω για το γκολ που πέτυχε στην τελευταία φάση του 90λεπτου του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ το 2014, ανατρέποντας τελείως την εξέλιξη και την κατάληξη του αγώνα, μαζί και τον παραλήπτη της κούπας. Δεν ήταν φυσικά εκείνη ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που κατάφερε να αλλάξει τις ισορροπίες σε ένα ματς στα "χασομέρια". Μόνο μέσα στη φετινή σεζόν, το έχει κάνει τρεις φορές. Η πρώτη έδωσε τίτλο στη Ρεάλ, οι άλλες δυο διατήρησαν τη διαφορά των έξι βαθμών που έχουν οι "μερένγκες" από τους "μπλαουγκράνα". Γι' αυτό και οι Ισπανοί δημοσιογράφοι τον ονομάζουν πλέον "el señor del descuento", δηλαδή "ο κύριος των καθυστερήσεων". Στις 9 Αυγούστου, στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ που διεξήχθη στο Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας, η Σεβίλλη ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 93'.

Σέρχιο Ράμος, ο Ισπανός galáctico!

Ο Ράμος σκοράρει εναντίον της Σεβίλλης στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ (9/8/2016)

Όλα έδειχναν ότι ο Σαμπαόλι θα κατακτούσε τον πρώτο του τίτλο στον πάγκο της Σεβίγια, όμως μια κεφαλιά του Ράμος στις καθυστερήσεις έφερε το ματς στα ίσα (2-2) και η Ρεάλ πήρε τελικά τη νίκη στην παράταση και μαζί το τρόπαιο. Στο πρωτάθλημα, στο clásico του "Καμπ Νόου" (3/12), η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε 1-0 με τον Σουάρες και κράτησε το προβάδισμα μέχρι το 90'. Δέκα δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθεί η κανονική διάρκεια, ο Μόντριτς εκτέλεσε φάουλ και ο Ράμος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν, δίνοντας τον υπερ-πολύτιμο βαθμό στη Ρεάλ. Και μια εβδομάδα αργότερα (10/12), μέσα στο "Μπερναμπέου" αυτή τη φορά, ολοκλήρωσε με μια ακόμα κεφαλιά-οβίδα, την ανατροπή απέναντι στην Ντεπορτίβο, χαρίζοντας μια ακόμα πολύτιμη νίκη στην ομάδα του, στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Σέρχιο Ράμος, αν και αμυντικός, έχει πετύχει 66 γκολ στην καριέρα του. Η αλήθεια είναι ότι έχει το ένστικτο του σκόρερ, αφού στις ακαδημίες της Σεβίλλης και στο ξεκίνημά του στην Σεβίγια Β, αγωνιζόταν ως επιθετικός. Ο Μανόλο Χιμένεθ τον γύρισε στην άμυνα, αλλά τον άφηνε να προωθείται στην αντίπαλη περιοχή στα στημένα, γνωρίζοντας την ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι.

Πηγές: As, Marca, lainformacion.com, muchodeporte.com, elbocon.pe, lavanguardia.com, mundodeportivo.com

Βίντεο: Το γκολ του Σέρχιο Ράμος στο πρόσφατο clásico (3/12/2016)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ