ΣΤΗΛΕΣ

O προπονητής της Ταϊτής στο Sport24.gr

O προπονητής της Ταϊτής στο Sport24.gr

Ο προπονητής της εθνικής Ταϊτής, o oποίος γνώρισε την αποθέωση στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών μίλησε αποκλειστικά στο Sport24.gr για το ποδοσφαιρικό όνειρο που έζησε στη Βραζιλία. Διαβάστε τι είπε ο Έντι Εταέτα πριν από το ματς με την Ισπανία στους παίκτες του, για το αν θα μπορούσε η Ταϊτή να πετύχει κάτι καλύτερο αλλά και το ενδεχόμενο να εργαστεί στην Ελλάδα (vids).

"Όσο πιο μικρό το κεφάλι, τόσο μεγαλύτερο το όνειρο", είχε πει ο Αμερικανός συγγραφέας Όστιν Ο'Μάλεϊ.

Η Ταϊτή, ένα σύμπλεγμα νησιών στον Ειρηνικό Ωκεανό με πληθυσμό 178.000 κατοίκους βίωσε την απόλυτη ποδοσφαιρική εμπειρία στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Ως νικήτρια του Κυπέλλου Εθνών Ωκεανίας εκμεταλλευόμενη την απόσπαση της Αυστραλίας στην ασιατική ζώνη, πήρε μέρος στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

Αποτελούμενη κυρίως από ερασιτέχνες και ημιεπαγγελματίες ποδοσφαιριστές (σ.σ.: εξαιρείται ο πρώην άσος του Πανθρακικού Μαραμά Βαϊρουά) οι "Toa Aito" απέσπασαν πανάξια το χειροκρότημα όλων καταβάλλοντας φιλότιμες προσπάθειες εντός αγωνιστικού χώρου απέναντι στα μεγαθήρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

O προπονητής της Ταϊτής στο Sport24.gr

Τι κι αν σε τρία μας κόντρα σε Νιγηρία (6-1), Ισπανία (10-0), Ουρουγουάη (8-0) συνετρίβη; Η Ταϊτή πάλεψε δίχως το σύμπλεγμα του κατώτερου απολαμβάνοντας την χαρά που προσφέρει το ποδόσφαιρο.

Το Sport24.gr εντόπισε τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ταϊτής, Έντι Εταέτα ζητώντας του να περιγράψει το ποδοσφαιρικό ταξίδι στη χώρα του καφέ, την αποθέωση που γνώρισε από τους αμφιτρύωνες Βραζιλιάνους αλλά και τις προσωπικές φιλοδοξίες του.

"Μου έκανε μεγάλη εντύπωση το πάθος για ποδόσφαιρο των Βραζιλιάνων. Δεν θα ξεχάσω πόσο μας υποστήριξαν και στάθηκαν στο πλευρό μας κατά την διάρκεα της διοργάνωσης", τονίζει ο 43χρονος προπονητής.

Ο Έντι Εταέτα αποκάλυψε στο Sport24.gr τι ζήτησε από τους παίκτες του πριν από τον αγώνα με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία.

"Τους είπα πως αυτό είναι το ματς της ζωής σας. Γίνεται πραγματικότητα το πιο όμορφο όνειρο σας. Παίζετε στο θρυλικό Μαρακανά κόντρα στους παγκόσμιους πρωταθλητές.

Αγωνιστικά μπορεί να ηττηθήκαμε αλλά είναι προτιμότερο να συμβαίνει αυτό, όταν απολαμβάνουμε το ποδόσφαιρο που παίζουμε".

Η Ταϊτή σκόραρε ένα γκολ κόντρα στη Νιγηρία, ενώ συνολικά δέχθηκε 24 τέρματα. Ο Έντι Εταέτα έκανε τον απολογισμό.

BELO HORIZONTE, BRAZIL - JUNE 17:  Jonathan Tehau of Tahiti celebrates with his team-mates after scoring his team's first goal during the FIFA Confederations Cup Brazil 2013 Group B match between Tahiti and Nigeria at Governador Magalhaes Pinto Estadio Mineirao on June 17, 2013 in Belo Horizonte, Brazil.  (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images) ORG XMIT: 168637242
BELO HORIZONTE, BRAZIL - JUNE 17: Jonathan Tehau of Tahiti celebrates with his team-mates after scoring his team's first goal during the FIFA Confederations Cup Brazil 2013 Group B match between Tahiti and Nigeria at Governador Magalhaes Pinto Estadio Mineirao on June 17, 2013 in Belo Horizonte, Brazil. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images) ORG XMIT: 168637242 GETTY IMAGES

"Νομίζω θα μπορούσαμε να σκοράρουμε ακόμη ένα, δύο ή και περισσότερα γκολ αλλά κυρίως να δεχθούμε λιγότερα. Ήμασταν 'γενναιόδωροι' στις ευκαιρίες μας και ιδιαίτερα αφελείς αμυντικά.

Κάποιες στιγμές σεβαστήκαμε περισσότερο από όσο έπρεπε τους αντιπάλους μας".

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ωκεανίας αναφέρθηκε και στην υποστήριξη που έλαβε από τους συμπατριώτες του. "Το ποδόσφαιρο στην Ταϊτή δεν είναι το ίδιο δημοφιλές σε σχέση με την Βραζιλία η σε άλλες χώρες.

Με την παρουσία μας στη Βραζιλία αναγκάσαμε τους συμπατριώτες μας στην Ταϊτή να παρακολουθήσουν τους αγώνες από την τηλεόραση. Μας υποστήριξαν, μας ενθάρρυναν και μας συνεχάρησαν".

O προπονητής της Ταϊτής στο Sport24.gr

Ο Έντι Εταέτα, ένας προπονητής με απόλυτη επίγνωση του ρόλου του στην Ταϊτή κατάφερε να ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας του χάρη στις επιτυχίες των "Toa Aito".Ο φιλόδοξος τεχνικός δεν αποκλείει να συνεχίσει στο μέλλον την καριέρα του στο εξωτερικό. Ακόμη και στην Ελλάδα...

"Στην παρούσα φάση έχω συμβόλαιο με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ταϊτής. Εάν όμως μου παρουσιαστεί η ευκαιρία να πάω στην Ελλάδα ή κάπου αλλού θα το προσπαθήσω. Όπως είπα όμως δεσμεύομαι με συμβόλαιο με την Ταϊτή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ